קצת אחרת: פירות וגבינות לשבועות
מיכל וקסמן משדכת בין הפירות לגבינות ומכינה משמשים צלויים עם גבינה כחולה חריפה, אפרסקים צלויים עם גבינת צאן ודבש וסלט אבטיח עם עגבניות, גבינת פטה ונענע
מדי שנה כשחג השבועות מתקרב, אני מוצאת את עצמי בודקת ביני לביני אם אפשר להיאחז עוד קצת באביב או שכדאי להשלים עם העובדה שהקיץ כבר כאן. ההתלבטות הזאת פוגשת אותי בכל פינה. סימנים של שינוי, של התחדשות, של הבשלה: בשדות הבשילו שיבולי החיטה, התייבשו ונצבעו זהב. הרוח עוברת ביניהן, מלחשת בהן באוושתה המסתורית.
עוד בערוץ האוכל:
לכל מתכוני השבועות ב-ynet אוכל
טלאים וגדיים צעירים פועים בדיר, עושים ניסיון ראשון לעמוד על רגלים דקיקות. יונקים בנחישות וממריצים עטינים להתמלא חלב חמים שיניב גבינות עשירות ועזות טעמים. במטעים התחלפה לא מכבר הפריחה הלבנה-ורדרדה של הנשירים ובמקומה מלאו העצים פירות. אפרסקים שמנמני לחיים מבשילים ומסמיקים, משמשים מציעים בשובבות ביס מבשרם הג'ינג'י המבושם. במקשות רובצים אבטיחים ירוקים, מפוספסים וצרובי שמש, מאיימים להתפקע מעסיס.
ובמטבח - פיתוי גדול להפגיש את זה ואת זה: גבינה ופרי, חלב ודבש, בצלחת אחת או בצלייה קצרה בתנור, שמניבה טעמים חזקים וממיסה אותם אחד אל תוך השני. דגדוג ראשון ומעורר תיאבון או קינוח לארוחה דשנה.
משמש צלוי עם גבינה כחולה
המרכיבים:
5-6 משמשים כתומים ובשלים, חצויים ונקיים מחרצנים150 גרם גבינה כחולה חריפה: רוקפור, גורגונזולה, סנט אגור או מה שאוהבים
1 כפית חומץ בלסמי מיושן או רגיל מעורבב היטב עם קצת סוכר
קורט מלח גס
שמן זית לזילוף
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-250 מעלות
- מסדרים את חצאי המשמשים בתבנית כשהצד של הקליפה פונה כלפי מטה.
- מזלפים כמה טיפות בלסמי בתוך חורי החרצנים של המשמשים.
- מפזרים כמה גרגירי מלח בכל חצי משמש.
- מזלפים שמן זית בנדיבות.
- חותכים את הגבינה לקוביות עבות ומניחים כל קוביה במרכזו של משמש חצוי.
- מכניסים לתנור החם ואופים 10-15 דקות או עד שהמשמש רך ומקורמל בקצוות והגבינה צלויה ומבעבעת.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
אפרסקים צלויים עם גבינת צאן ודבש
המרכיבים:
5-6 אפרסקים בשלים אבל לא ממש רכים, כאלה שאפשר לחצות בלי שיימעכו200 גרם גבינת ברי, קממבר או דומה: כזו שקליפתה קשה, תוכה קרמי ויש לה חריפות וארומה של חלב צאן. אני השתמשתי ב"דבורה" של צאן-אל
2-3 כפיות דבש נוזלי
עלים של תימין או תימין לימוני
שמן זית לזילוף
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- בעדינות חוצים את האפרסקים ומחלצים מהם את הגרעינים. אם הם מסרבים להתפרק או נמעכים, אפשר לחתוך קרוב לגרעין, כך שמקבלים שתי לחיים של אפרסק ופס של בשר שנשאר צמוד לגרעין. את הפסים שנותרו אפשר לאכול בתוספת לגבינות אחרות או להוסיף לסלט פירות חגיגי.
- מסדרים את חצאי האפרסקים בתבנית.
- מזלפים שמן זית בנדיבות ומפזרים עלי תימין.
- מכניסים למרכז התנור החם וצולים 15-20 דקות או עד שהאפרסקים מתרככים ומתחילים להשחים.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומעלים את החום ל-250 מעלות, חום מקסימלי.
- מזלפים את הדבש על האפרסקים באופן שווה.
- חותכים את הגבינה לקוביות נדיבות. מניחים קוביה במרכזו של כל חצי אפרסק.
- מחזירים את התבנית לתנור וצולים כ-5 דקות נוספות או עד שהאפרסקים שחומים ומקורמלים והגבינה נמסה ומבעבעת.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
סלט אבטיח, עגבניות, גבינת פטה ונענע
טוויסט קטן על אחד הפטנטים הכי ישראלים שיש. מליחות הגבינה, עסיס ומתיקות האבטיח, חמיצות עדינה של עגבניה, עקצוץ עדין של בצל ורעננות של נענע. למטיבי לכת גם חריפות של פלפל ירוק תתאים.
המרכיבים:
1 פלח נאה של אבטיח בשל ומתוק (בערך שמינית אבטיח), ללא קליפה, חתוך לקוביות בגודל ביס20 עגבניות שרי בשלות ומוצקות, חצויות לאורכן
100 גרם גבינת פטה עיזים או צאן מפוררת לפירורים גדולים
עלים שלמים משני גבעולי נענע טריים
עלים מבצל ירוק חתוכים למקטעים של 1-2 ס"מ
שמן זית בנדיבות
אופן ההכנה:
- בצלחות הגשה מסדרים לסירוגין קוביות אבטיח וחצאי עגבניות.
- מפזרים ביניהם עלי נענע וקוביות גבינה.
- מקשטים בבצל ירוק ומזלפים על הכל שמן זית.
- מגישים מיד. הסלט נובל אם משאירים אותו לעמוד.
לכל מתכוני השבועות ב-ynet אוכל
- עוד רעיונות לשבועות תוכלו למצוא כאן
- לכל הטורים של מיכל וקסמן
- לבלוג האוכל
של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"