שתף קטע נבחר

 

מיליארד סינים לא טועים: למה אסור לצרוך חלב?

על פי הרפואה הסינית - מוצרי חלב משבשים את מערכת העיכול, סותמים את הגוף בליחה ומקשים על הנשימה. כדי לחזק את העצמות הגיע הזמן דווקא להיפרד מהמעדנים ומהשוקו. אז מה לאכול במקום?

בסין זה היה אחרת: בעוד שכולנו גדלים מבעד לטיפות החלב העטורות בפוסטרים מחממי לב של ילדים גומעים חלב, צמחה לה אימפריה בת אלפי שנים שהדפה ממחוזותיה את מוצרי החלב למיניהם, והצליחה לגדל רבבות סינים ללא מעדן חלב או שוקו קר.  

 

חלב זה טוב או רע? עוד דעות:

 

חינכו אותנו לשלב חלב כחלק מהתפריט היומי, ואמרו לנו שככה נצליח לחזק את עצמות גופנו. אולם בהסתכלות מעמיקה יותר על הנתונים אנו רואים כי בעולם המערבי שכיחות המחלות והתופעות הקשורות לצפיפות העצם (אוסטיאופורוזיס או שברים בעצם הירך) גבוהה מאוד, ואילו במדינות אחרות, כדוגמת סין, שכיחות התופעה נמוכה בהרבה.

 

נתונים אלו זורים אור שונה על הקלישאה שעליה גדלנו בעולם המערבי, ודורשים מחשבה מעמיקה יותר על דפוסי האכילה שלנו. מה הם אותם מזונות שיכולים לתת לעצמותינו חוסן אמיתי? ולמה באמת הסינים כל כך סולדים מהחלב?

 

חלב פוגם בתהליך העיכול

אחד הדברים המאפיינים אותנו כמדינה חמה במזרח התיכון הוא הרצון לקרר את גופנו באמצעות "מזון מקרר". מוצרי החלב ידועים ביכולתם לתת לגופנו תחושת צינון, ובמדינה שבה במשך רוב השנה מזג האוויר חמים או שרבי, קל לנו להתמכר ולשלב בתזונה היומית מעדנים, יוגורט, אייס קפה, גלידות או גבינה משובחת ליד פלח האבטיח.

 

אך בדיוק בשל אותו אופי מקרר של מוצרי החלב ישנה השפעה פוגמת של מוצרים אלו מערכת העיכול שלנו, וזו הסיבה שבשלה הסינים לא אימצו את דברי החלב לתפריט היומי שלהם.

 

על פי הרפואה הסינית, מערכת העיכול זקוקה לחום פנימי כדי לקיים את תהליך הפירוק והספיגה של המזון. כשאנו משלבים מוצרי חלב רבים בתפריט היומי אנו מכניסים למערכת העיכול קור שמאט ומשבש את תהליך הפירוק והספיגה של המזון, כך שהגוף נכשל בפעולה חיונית מאוד ובסיסית עבורו.

 

חלב יוצר קשיי נשימה

מוצרי החלב נוטים כאמור לשבש את תהליך העיכול, ובכך לגרום לגוף להתחיל ולייצר ליחה מיותרת בתוכו. ככל שהגבינות עתירות יותר בשומן, כך הן עוצמתיות יותר ביצירת ליחה.

 

על פי הרפואה הסינית, נוכחות ליחה בגוף משבשת תהליכים טבעיים כמו זרימת דם או אנרגיה. מערכת העיכול היא יצרן האנרגיה העיקרי בגוף, ובכך היא הופכת לספק אנרגיה פגום וליצרן חומר משבש תהליכים.

 

נטיית הליחה להיות כבדה ודביקה. ליחה ממערכת העיכול נודדת לכיוון הריאות, מתיישבת שם ומשבשת את תהליך הנשימה. הדבר שכיח גם בקרב פעוטות, שידוע שמערכת העיכול שלהם עדיין מסתגלת למזונות השונים ואינה חזקה כמו של אדם מבוגר.

 

מוצרי חלב משבשים את תהליך העיכול והנשימה (צילום: shutterstock ) (צילום: shutterstock )
מוצרי חלב משבשים את תהליך העיכול והנשימה(צילום: shutterstock )

 

אלטרנטיבה אחרת לחלב

סובלים מבורבוריגמוס (קרקורים בבטן בשל גזים בקיבה)? הפרשות וגינאליות? נזלת כרונית? קשיי נשימה? שיעול מכייח? יציאות רכות? אלו התסמינים הראשונים שעם הופעתם עלינו להפחית ממערך התזונה שלנו את מוצרי החלב ולהיפרד מהם. תסמינים אלו מאותתים שהגוף שרוי במצוקה, רווי בליחה, ושעלינו לסייע לו.  

 

על פי הרפואה הסינית, תסמינים אלו יכולים להיעלם באמצעות תזונה נכונה, דיקור וצמחי מרפא אשר מסייעים להשיב לגוף את הכוח לפרק את המזון כהלכה. לעתים הימצאות הליחה המיותרת בגוף היא שיוצרת אף נטייה להשמנה.

 

לאלו שמכורים למוצרי החלב יהיה מאוד קשה להיפרד מהם, אבל הדבר בהחלט אפשרי וניתן להיעשות בהדרגה.

 

מוצרים שחשוב לשלב בתפריט היומי, שיעילותם בחיזוק עצמות הגוף עולה על מוצרי החלב, הם: שיבולת שועל, שעורה, שיפון, נבטי אלפלפה, שומשום, קולורבי, טחינה, אגוזים, אצות ים, שעועית שחורה, סרדינים, דגים, פירות וירקות.

 

כמו כן, ישנם צמחי מרפא סיניים אשר ביכולתם לחזק את הכליות, האחראיות על פי הרפואה הסינית על חוזק העצמות בגוף.

 

פורמולת צמחי המרפא JING מבוססת על אותם צמחי מרפא סיניים המחזקים את תמצית החיים אשר בונה את עצמות הגוף. הצמח המוביל שהסינים משלבים בתפריט היומי הוא פרי עץ האטד, המוכר בשמו המערבי ג'וג'י ברי (Goji Berry). הפרי האדום והקטן ידוע בעוצמתו הרבה וביכולתו להשפיע ולחזק את הכליות, הכבד והריאות.  

ניתן לשלב אותו בסלט במרק או סתם כחטיף.

 

כדי לחזק את עצמות גופם נוהגים הסינים גם לרקוח לעצמם רקיחות מרפא משריון של צב ומקרן של צבי, הידועים בהשפעתם בחיזוק הגוף. אתם יכולים בינתיים פשוט להסיר את מוצרי החלב מהתפריט, ולמצוא להם תחליפים ראויים מאלו שהוזכרו כאן.

 

קרן בית און מטפלת ברפואה סינית, מנהלת מסלול רפואה סינית ב"מזרח מערב"

  


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
רבבות ילדים גדלים ללא מעדן חלב או שוקו קר
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים