לבן בכוס: יינות לבנים לחג בפחות מ-50 שקלים
עם בוא הקיץ, מגיעה גם עונתם היפה של היינות הלבנים, שבאופן אידאלי גם משתלבים נהדר עם גבינות ומאכלי שבועות. ליבי שפרלינג עם שפע המלצות מקומיות ובינלאומיות, רובן בפחות מ-50 שקלים
עוד שבועות בערוץ האוכל:
קסם על ים של תרד: שקשוקת עיזים ירוקה
הקרם השרוף: מתרפקים על קרם הברולה הפריזאי
לכל מתכוני השבועות ב-ynet אוכל
יקבי רמת הגולן – גמלא ריזלינג 2011
רציתי לספר על השרדונה קצרין שאני אוהבת כל כך, אבל אז פגשתי את הריזלינג של גמלא ונפלתי על צווארו בשמחה ותאווה. יין מקסים שלא לוקח את עצמו ברצינות אבל עושה הרבה כבוד לעונה.
פרחוני ורענן, כאילו קליל אבל עולה לראש בסחרור נעים ובעיקר טעים מאד, משמח ונותן תמורה מצוינת לכסף. חפשו את הגמדים של גמלא, חצאי בקבוקים שיילכו איתכם לכל מקום. זה של הריזלינג הוא העתק מדוייק שלו ואלגנטי כמו הגדול. 44 שקלים או 22 שקלים, בהתאמה.
וינו ורדה טרבו בראנקו 2011
פורטוגלי לבן ומקסים, ירקרק ורענן מאין כמוהו, כמעט בעל פיעפוע טבעי. אחת שמבינה הביאה אותו מהבית, לזהור לצד האוכל היצרי של השפית רימה אולברה במסעדת אואזיס התל אביבית, ומאז אני מעריצה אדוקה, גם שלה וגם שלו.
הרעננות מתמשכת בזכות תסיסה עדינה, הטעמים משתרכים בזכות האיכויות המינראליות והוא הולם שלל מאכלים בזכות אחוז האלכוהול הנמוך. המחיר הכי שיחוק. 45 שקלים.
גי סאז'ה, מוסקדה, סוו-א-מן 2009
בקבוק אלגנטי שמושך את העין מיד (פעמיים אספתי אותו אל חיקי בחנויות חצי חשוכות) מרמז על הכיף שבפנים. לבן מהמם שמגיע מאזור סוור-א-מן, דרום מזרחית לנאנט, שם הענבים גדלים על מדרונות געשיים.
היין תסס על השמרים ובטעימה אכן טעמנו רמזים לבריוש קלוי, לצד חמיצות גבוהה מרעננת ופרי מאוזן. הוא מרענן מאד, מחמיא לדגים ופירות ים, בעיקר חריפים, ובעיקר - יין קל וכיפי ששווה להחזיק תמיד במקרר. לא תבינו איך הוא נעלם לכם. 48 שקלים, של תמורה מעולה לכסף שלנו.
יקבי ברקן – שרדונה רזרב 2011
בברקן אוהבים להעיד על עצמם שהם אמנים ביצירת יין אדום אבל מסתבר שלא כדאי להיות כל כך נחרצים. גם הלבנים שטעמנו הצליחו להם (נסו סוביניון בלאן רזרב. מקסים) - השרדונה הזה הפתיע אותנו למשל, בטעמים ומרקם מאד לא אופיינים לז'אנר.
פגשנו יין שמח, עולץ, שכאילו מחכה לפרוץ מהבקבוק ולעשות איזה סיבוב ביער. הוא פריך ורענן, חמיצות אלגנטית מזכירה שחלק ממנו תסס גם עם סוביניון בלאן, חלק אחר תסס בחביות. יין מלא אופי, תעוזה וקסם. פירותי אבל ממש לא מתחנף. הפתעה טובה במחיר מנצח. 45 שקלים.
פיש איי – מוסקטו
מיקב פיש איי האוסטרלי טעמנו מוסקט, אחלה מרענן לקיץ שבדרך. הבקבוק היפהפה נהנה מפקק הברגה, דבר שאנחנו תמיד תמיד מברכים עליו, במיוחד מול הים בשבת בבוקר.
ניחוחות אננס, אפרסק ודבש משמשים בו בערבובייה שמחה. הוא מתוק, טעים מאד ומומלץ לקרר אותו היטב או להניח שתי קוביות קרח בפנים. הכי מטף לכיבוי שריפות אסיאתיות אבל לא רק. ילווה מצויין גבינות חריפות על שולחן החג, במיוחד כחולות עורקים. 46 שקלים.
דלתון - פומה בלאן 2011
ערבוב של יינות סוביניון בלאן מחמש חלקות בכרם בן זמרה ובספסופה הניב לנו יין מקסים וארומאטי, שעיקר הכיף בו טמון בפריכות. הוא כל כך מהנה שאי אפשר להפסיק ללגום ממנו.
החומציות מאוזנת ובהחלט מדובר גם ביין "אוכל" שיתחבר יופי לדגים, עופות צלויים בגריל וגבינות כבשים ועיזים חצי קשות, נסו עם מנצ'גו או קצ'וטה. 49 שקלים של כיף גדול ומתגמל.
צובה - שרדונה 2010
אחרי שנים שבמהלכן מכרו את הענבים המצויינים שגדלים סביב היקב ליקבים סמוכים ומעולים, החליטו למנף את הלבנים המעולים שגדלים שם ולעשות גם לביתם.
השרדונה הזה הוא אחד המהנים שלגמנו. מרגישים שחלקו מיושן עם איזו מלאות נעימה בפה, גוף סמיך ורעננות הדרית מפתיעה. מי שאוהב חבית וחמאה ביין שלו, יקבל את זה פה בכיף. יופי של יין לליווי דגים על הגריל. 69 שקלים ראויים.
טוליפ - ווייט טוליפ 2011
הלבן של יקב טוליפ ממשיך להשתבח מבציר לבציר. כבר לא רק הילד הפוחז של היקב אלא כבר בחור עם דעות משלו. השנה זכינו לקבל בלנד מאוזן של הרבה גוורצטרמינר אבל מספיק סוביניון בלאן כדי לעצור ולרענן אותו.
הענבים מגיעים מכרמים גבוהים והרעננות הקרירה נשמרת. בטעימה אי אפשר לפספס ניחוחות של פירות טרופיים וגם קצת אשכולית וליצ'י. הכי כיף לקנות אותו ביקב ולשבת על השולחן הבודד מול הנוף. אחרי זה תחליטו מה. 67 שקלים.
דומיין הנרי בורז'ואה – פטי בורז'ואה סוביניון בלאן
את היין הרענן זה פגשתי לראשונה בבית תאילנדי. חריפות המנות, רעננות הדגים ושלל וריאציות שמחות בצלחת חיברו בינינו מיד. התאהבתי.
כשביררתי עליו, גיליתי כי אזור הגידול נטוע עמוק בעמק הלואר, באזור פואי פומה וסנסר, שם נטועות גפנים בנות 40 על אדמת חמר וגיר. יין שמומלץ לשתות קר מאד ושיעשה הרבה כבוד לאוכל שלכם, לא רק על המרפסת. גילוי מענג שכיף לי לחלוק אותו. 59 שקלים.
ברבדו - שרדונה 2011
גם השרדונה של ברבדו משתבח עם השנים, מקבל עומק וחדות. השנה בעיקר בולטת בו שמחת החיים; אמנם שליש מהיין מתיישן בחביות עץ אלון חדשות, על השמרים אולם בסופו של תהליך הוא פוגש את היין שסיים תסיסה קרה במיכלים.
מהמפגש הזה זכינו לקבל השנה יין פירותי רענן שמוביל בצעדי ריקוד לסיומת חמאה ווניל. כיף מורכב שירככך ארוחות משפחתיות. 92 שקלים.
תבור – סוביניון בלאן גיר, סדרת אדמה 2011
הלבנים של תבור מוצלחים, מעניקים תמורה טובה לכסף ובעיקר קולעים לטעם רבים וטובים מחבריי, ככה שמרגיש כיף ובטוח לארח איתם. לאחרונה הפייבוריט שלנו הוא הסוביניון בלאן, יין שהענבים שלו נבצרים בחלקה ותיקה מאד (מה שמעניק מורכבות רכה ליין) , אשר מטופלת באהבה אגרונומית רבה, גם באמצעות השקייה מצומצמת ויבולים נמוכים.
הכרם נטוע על אדמות עשירות בגיר לא רחוק מהיקב עצמו, באזור כפר תבור. יין קליל ופריך, שמפנק כבר עם פתיחתו בניחוחות פרי בשלים, בעיקר אשכולית וגויאבה. תענוג קייצי מושלם במחיר מעולה. 59 שקלים.
יקבי כרמל – ויונייה גליל עליון 2011
זן מקסים שאני אוהבת מאד, נמצא על קו התפר בין מורכבות השרדונה לרעננות הסוביניון בלאן, שאני מעריכה כל כך בחודשים הללו.
מהסדרה האזורית טעמנו ויונייה נהדר, רענן ויבש עם מורכבות מזמינה, זכר להתבגרותו על משקעי השמרים. הפה מלא פרי, זכרונות של אפרסק לבן ומשמש והסיומת רעננה (52 שקלים). עוד אהבנו מאד ויונייה מסדרת פרייבט קולקשן, חצי יבש רענן וקל, מהמם לשעות הרביצה הארוכות מול הים (38 שקלים).
פתורה – חתונה לבנה 2010
פתורה הוא משק משפחתי קטן שמייצרים בו יין, שמן זית ודבש. טעמנו את הבלנד הזה שמערב ענבים מזני שרדונה, גוורצטרמינר וסמיון ואהבנו מאד. נכון, בלוטים עד מאד ניחוחות ורדים ולי'צי.
הוא מתוק ודבשי, הרבה יותר מתאים כאפריטיף או אפילו כנער ליווי לקינוחים שתגישו, אבל עד עכשיו זכור לנו יין מלא קסם. לצד האוכל מומלץ לשתות אותו קר מאד והוא קלאסי לליווי גבינות חריפות, בעיקר מחלב כבשים. יופי. 75 שקלים.
הרי גליל - אביבים 2008
יין מקסים וחגיגי שתמיד כיף לחזור אליו. 75% ויונייה ו- 25% שרדונה חוברים פה ליין זהוב עם אחוזי אלכוהול גבוהים כמו שאנחנו אוהבים (15%). החבית נוכחת ומתחת לטעמי פרי רענן תפגשו, עץ אלון קלוי, דבש ווניל.
הרבה חברים שחשבו שהם אוהבים רק אדום, התאהבו בו מייד, מה שמעיד על מורכבות נעימה. חובבי הלבן בכלל יעופו עליו כי הוא רענן, מיוחד ובעיקר שווה מאד את מחירו. לקנות ארגז ולהתענג לאט. 70 שקלים סו-פר ראויים.
ססלוב - לבן 2011
עולה אפילו על קודמו מהבציר הקודם (אנחנו ממליצים לשים יד ומייד על מה שנשאר מלבן 2010, כי הוא אחד המפנקים). בלנד ארומטי ומרענן של ויונייה, גוורצ וסוביניון בלאן מכרמים בגליל העליון.
יין נעים ומאוזן, שלצד טעמי פרי בולטים נשמרת בו גם חמיצות מרעננת. מפתה מאד לפתוח איתו את הבוקר מול הים אבל שווה להתאפק ולחכות לצהריים כי מדובר ביופי של יין אוכל, ממזר שמתפתח בין ביס לביס. יחמיא לאוכל אסיאתי ולדגים חריפים, לא חשוב מאיזו עדה. 84 שקלים.
יקב קסטל – C בלאן דו קסטל 2010
עדיין אחד הטובים שיש פה. יין לבן בסגנון בורגון, המופק מ- 100% ענבי שרדונה. מתיישן במשך שנה על משקעים בחביות עץ אלון צרפתיות.
בקבוק שיעניק לכם חוויה ארוכה ואיטית, עמוסה בפרי כתום נוכח אבל בעיקר תתמסרו לחמאתיות ולליטוף שקדים קלויים. חמיצות רעננה מאזנת אותו עד לסיומת המרשימה. חגיגי ואלגנטי, לארועים גדולים ולימי חול שהרוויחו את זה ביושר, ולא חסרים כאלה בימי החג הקרבים. 150 שקלים.
ברינג'ר, סטון סלרס, שרדונה 2010
מי שאוהב את יינות קליפורניה, ייהנה ממנו מאד. 100% ענבי שרדונה שעברו תסיסה מלולאקטית והתיישנו אך מעט בחביות, הפגישו אותנו עם יין קל, זהוב מאד ובעיקר עגלגל ומתחנף.
שרדונה קליפורני טיפוסי ששולטים בו פירות ורוך, לליווי ערבי הקיץ, אפילו בלי אוכל, מספיקים רק פירות וצלחת גבינות. קלאסי לאורחים שאתם לא סגורים על טעמם, ובעיקר לנשים שלהם. 59 שקלים.
סיטו – סוביניון בלאן 2011
יין לבן ניו זילנדי המיובא ע"י יקבי ארזה כחלק מפרוייקט חדש של יבוא יינות עולם כשרים. הפתעה מרשימה. נודה כי בגלל הגוון הבהיר לא ציפינו ממנו לגדולות אבל היין הפתיע בנוק אאוט שמח.
פגשנו רעננות מקסימה, שפע של פרי טרופי (בחיי שאפשר להרגיש גויאבה וליצ'י) והכי מענגת היא הסיומת הנעימה, שכמעט תוססת מרוב התרגשות. כיף גדול. 65 שקלים.
לכל מתכוני השבועות בערוץ האוכל