סולימאן: שלטון איסלאמי - סכנה למלחמת אזרחים
השבוע ילכו המצרים לקלפי כדי לבחור נשיא, ולראשונה יש להם הזדמנות לקבוע בעצמם את עתידם. מי שהיה סגנו של מובארק מזהיר על רקע סיכוייהם הגבוהים של האיסלאמיסטים: "אם הדת תשלוט, אנחנו עלולים להפוך לעיראק או אפגניסטן"
ערב הבחירות ההיסטוריות לנשיאות מצרים, השריד הפוליטי השפוי ביותר במדינה מזהיר מפני העתיד להתרחש. העיתון הערבי "אל-חיאת" היוצא לאור בלונדון פרסם היום (ב') קטעים מראיון שקיים העורך הראשי שלו עם עומר סולימאן, מי שהיה סגנו של נשיא מצרים המודח, חוסני מובארק. בראיון מזהיר סולימאן כי אחרי השתלטותם על המדינה יקימו האחים המוסלמים משמרות מהפכה, ומצרים תעמוד בפני סכנה של מלחמת אזרחים כמו זו שהתחוללה בעיראק.
סולימאן היה ראש המודיעין הכללי של מצרים, ושימש סגנו של מובארק בימי כהונתו האחרונים. הוא גם האיש שהכריז
רשמית על פרישתו של מובארק בפברואר 2011. לקראת הבחירות לנשיאות מצרים התלבט רבות אם להציג את מועמדותו. ברגע האחרון הוא נענה ללחצים מצד תומכיו והצטרף למרוץ, אולם בהמשך פסלה ועדת הבחירות של מצרים את המעומדות שלו.
ביום רביעי השבוע ייפתח הסיבוב הראשון בבחירות לנשיאות מצרים, הראשונות שמתקיימות במדינה מאז הדחת מובארק. יהיו אלה הבחירות הדמוקרטיות הראשונות בתולדות המדינה, ויתמודדו בהן גם מועמדים מצד הזרם האיסלאמי הקיצוני. בבחירות לפרלמנט כבר רשמו אנשי הזרם הזה הצלחות גדולות, כשהאחים המוסלמים הגיעו למקום הראשון והסלפים למקום השני.
בראיון שפורסם היום, ושלא ברור מתי נערך, אמר סולימאן כי אם מצרים תהיה נתונה לשלטון הזרם האיסלאמי, היא "תסבול רבות ותעמוד בפני התנגשות חברתית, אלימות וסכנה של מלחמת אזרחים". הוא הזהיר כי מצב כזה ייווצר אם אחד מאנשי הזרם האיסלאמי ייבחר לנשיא. לדבריו, במקרה של שלטון הזרם האיסלאמי ינסו אנשי הממשל החדש להוריד את גיל הנישואים ולהעביר החלטות אחרות שישקפו מחויבות דתית ושלחברה אין צורך בהן.
סולימאן הזכיר כי גם המועמד עבד אל-מונעם אבו אל-פתוח, שהודח מהאחים המוסלמים ונחשב כעת למועמד איסלאמי "מתון" יותר לנשיאות, הוא אדם שהקים את הג'מאעה אל-איסלאמיה, ארגון איסלאמי קיצוני. הוא הזכיר גם כי הגבולות של מצרים עם לוב וסודן פרוצים וכי יש הזדמנות לתנועות כמו אותה ג'מאעה אל-איסלאמיה להשיג נשק ולאיים לפעול באלימות
אם החברה לא תנהג לפי הכללים שתקבע.
סולימאן הדגיש גם כי היחסים האסטרטגיים של מצרים עם ארצות הברית חשובים מאוד ליציבותה. "אם היחסים יורעו, נהיה מקוללים יותר מפקיסטן ומאפגניסטן ויסתכלו עלינו כעל מדינה שמייצאת טרור, ללא יכולת להחליט באופן ריבוני", הזהיר סולימאן. "המדינה הזאת תאבד את תפקידה ותאבד את הצבא שלה, שאמצעי הלחימה האמריקניים הם 70 אחוז ממנו, וגם הכלכלה תיפגע".