חשד: קצרו איברים מאנשים קשי יום - וסחרו
המשטרה עצרה עשרה בני אדם בתום חקירה סמויה, שהעלתה חשד כי ניצלו אנשים קשי יום כשקיבלו את הסכמתם להוציא איברים מגופם לצורך השתלות שביצעו בחו"ל, תמורת בצע כסף
בתום חודשים ארוכים של חקירה סמויה עצרו היום (ג') חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה עשרה חשודים ממקומות שונים בארץ, ובהם גם רופא, שהיו שותפים ברשת לסחר בבני אדם. הקורבנות: אנשים קשי יום ששוכנעו להוציא איברים מגופם תמורת תשלום.
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
פריצת דרך: הושג הסכם עם איראן על הגרעין
בסנאט מקדמים פטור לישראלים מוויזה לארה"ב
תחילתה של הפרשה בפנייה לעזרה משפטית שהגיעה למשטרה מארגון יולקס של האיחוד האירופי, שביקש חיקור דין בנוגע לחשד לסחר באיברים מישראל. זאת לאחר שאזרח טורקי שנעצר בקוסבו כשהוא הולך סהרורי ברחוב, נעצר ומחקירתו התברר כי נלקחה ממנו כליה. הוא "נזרק" לרחוב לאחר הניתוח, על ידי סוחרי האיברים.
בעקבות פנייתם של הגורמים האירופיים, הטיל ראש אגף החקירות במשטרה, ניצב יואב סגלוביץ', את החקירה על יאח"ה. במשך חודשים ארוכים ובשיתוף רשות המסים בוצע מעקב אחר החשודים.
על פי החשד, חברי הרשת נהגו לאתר אזרחים קשי יום, ולהציע להם הצעות מפתות תמורת אישורם "לקצור" מגופם איברים חיוניים, שיועדו להשתלות בחו"ל. בתמורה להסכמה הם קיבלו סכומים שנעו בין אלפי שקלים לעשרות אלפים.
במשטרה סבורים כי הרשת פעלה בעיקר במדינות קוסובו ואזרבייג'ן. לכל אחד מחברי הרשת
היה תפקיד: היו מי שאיתרו את "תורמי האיברים" במחלקות בבתי חולים, היו מי שתיווכו, ומי שמצאו את המיועדים להשתלה - בהם גם ישראלים וגם זרים בחו"ל.
"עבור כל השתלה היו גובים מהמושתל למעלה מ-100 אלף דולר", אמרו במשטרה. אך מי שתרם את איברו קיבל "בקושי עשרת אלפים דולר". אם לא די בכך, חברי הרשת גם דאגו על פי החשד "לתדרך" את התורמים בנוגע לדיווח שעליהם למסור לבתי החולים בחו"ל בדבר מהות ההשתלה.
החשודים ניצלו את מצוקתם של הפונים, הונו אותם וקיבלו את הסכמתם לביצוע ניתוחים להוצאת איברים מבלי שסיפרו להם על כל הסיכונים הרפואיים הכרוכים בניתוח, לרבות תופעות הלוואי והסיבוכים האפשריים. הם עשו זאת מבלי שהבינו את התהליך ומשמעותו ומבלי שדאגו להם לטיפול רפואי שנדרש לאחר מכן.
מעצרם של עשרת החשודים, מאזורים שונים בארץ, מהווה אקורד סיום לחקירה הסמויה. הם חשודים בביצוע עבירות של סחר בבני אדם לשם נטילת איבר מגופו, איסור בסחר באיברים, עושק, חבלה חמורה וכן בעבירות מס. מחר יובאו העשרה להארכת מעצר בבית משפט השלום בראשון לציון.
עו"ד מרדכי ציבין, המייצג את אחד החשודים, אמר: "העובדה שמרשי שוחרר בקוסבו בערבות מבלי שהוגבלה יציאתו מהמדינה, דבר נדיר שמדובר בחשוד שאינו אזרח ותושב המדינה בה הוא חשוד, בשל טיעון בלתי שיגרתי מסבירה את החלטתו התמוהה אם לומר של השופט, המצביעה על העובדה שבכתב האישום בקוסבו אין בו ממש. בקשת האינטרפול להסגרה כנראה לא תצלח הואיל ואין הסכמי הסגרה בין ישראל לקוסבו".
Read this article in English