שתף קטע נבחר
 

פשרה: נטען כי חברת אורטל הפלתה נשים בהיריון

בית הדין לעבודה אישר הסדר פשרה על פיו התחייבה "אורטל שירותי כוח אדם" לנקוט בפעולות שמטרתן לקדם שיבוץ נשים הרות בעבודה ולפצות נשים שהפלתה ב-400 אלף שקל

בבקשה לאישור תביעה שהוגשה נגד חברת כוח האדם "אורטל", נטען כי החברה, המפעילה עשרות סניפים ברחבי הארץ ומעסיקה עובדים רבים, מפלה נשים שמחפשות עבודה והינן בהריון.

 

 

המבקשת טענה, כי בהיותה בחודש השישי להריונה, פנתה לסניף החברה לצורך השמתה בעבודה, וכאשר נשאלה בין היתר אודות הריונה, השיבה כי היא נכונה לבצע כל עבודה לרבות תפקיד פקידותי ועבודות זמניות, אולם בפועל לא הוצעו לה הצעות עבודה עד למועד לידתה. לפיכך טענה, כי אורטל נקטה במדיניות מפלה כלפי דורשות עבודה בהריון, וכל אחת מהן זכאית לפיצוי של 50,000 שקל.

 

טרם אושרה התובענה כייצוגית, הגישו הצדדים לביהמ"ש בקשה לאישור הסדר פשרה, במסגרתו התחייבה החברה לנקוט שורה של פעולות לקידום הצבת דורשות עבודה הרות במקומות עבודה ולמנוע את הפלייתן, זאת באמצעות ביצוע פעולות הדרכה בקרב עובדי ההשמה שמטרתן להביא להפנמה של חוקי המגן והשוויון, מינוי עובד שישמש כממונה על שוויון הזדמנויות בחברה ויהיה אחראי לבחינה ויישום שוטפים של החוק וכן לבקרה ולתיקון כשלים שיתגלו בכל הנוגע ליישום עקרונות השוויון.

 

כמו כן, הסכימו הצדדים כי החברה תשלם פיצוי חד פעמי של 400 אלף שקל לחברות הקבוצה שיאותרו (כל הנשים שביקשו להשתלב בעבודה בחברה ולא שובצו בשל הריונן) שיחולק ביניהן באופן שווה, והיתרה, ככל שתהיה, תועבר לגורמים העוסקים בקידום שוויון זכויות בעבודה. בנוסף, הציגו הצדדים בפני בית הדין המלצות בנוגע לתשלום גמול למבקשת של 40,000 שקל ושכ"ט לבאות כוחה בסכום של 80,000 שקל.

 

תועלת לאוכלוסייה המופלית

השופטת נטע רות אישרה את הסדר הפשרה לאחר שקבעה כי הינו ראוי והוגן. נקבע, כי בהשוואה לסעדים שהתבקשו במסגרת ההליך המשפטי, מאפייניו של הסכם הפשרה, הנושאים פני עתיד, עשויים להביא תועלת לכלל האוכלוסיות החשופות להפליה בעבודה מטעמים שונים, לרבות היריון.

 

בנוסף, הורתה השופטת לחברה, לדווח לנציבות שוויון הזדמנויות בעבודה אחת לשנה על הפעולות שעשתה בהתאם להסכם הפשרה, וחייבה את החברה בגמול של 40,000 שקל למבקשת, והוצאות שכר טרחה לבאות כוחה בסכום של 80,000 שקל.

 

תגובת חברת אורטל משאבי אנוש: 

"חברת אורטל הינה חברה מקצועית העוסקת בגיוס ובהשמת עובדים. ככזו, החברה מתפרנסת ממציאת מקומות עבודה למעוניינים בכך, ולכן אין לה שום עניין להפלות מועמדים מכל סיבה שהיא. כחברה שומרת חוק, אנו פועלים בהתאם לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה ומאמינים כי יש לתת לכל אחד הזדמנות שווה למצוא את העבודה המתאימה לו על-פי כישוריו, צרכיו ורצונותיו".

 

"על אף שאיננו מודים בהפליה, שני הצדדים העדיפו להגיע לפשרה כדי לחסוך בזמן ובמשאבים השונים הכרוכים בדיונים המשפטיים, שהיו נמשכים, קרוב לודאי, לאורך מס' שנים. אורטל מוצאת עבודה לאלפי אנשים מדי שנה, לרבות נשים בהריון, ונמשיך לעשות זאת גם בעתיד".

 

ב"כ התובעת: עו"ד ענת שני-רבה, עו"ד תמורה דויטש-קאופמן

ב"כ הנתבעת: עו"ד נחום פיינברג, עו"ד אלון נוי, עו"ד רוני איטח-גנט

 

לקריאת פסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין" - www.psakdin.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הסכם הוגן וראוי"
צילום: shutterstock
מומלצים