"חג למורים ולתלמידים": מחר הבגרות במתמטיקה
14 שאלונים, 170 אלף תלמידים ובחינת בגרות אחת שנחשבת למאיימת מכולן. "אני כבר מחכה להגיש את הבחינה ולשכוח מכל המשוואות והנוסחאות", סיפרה אחת התלמידות, בעוד המשגיחים נערכים לחידושים האחרונים בתחום ההעתקות
מרתון הבגרות במתמטיקה יוצא לדרך. כ-170 אלף תלמידים בכיתות י'-י"ב ייבחנו מחר (יום ד') ב-14 שאלוני בגרות שונים במתמטיקה. הבחינה הראשונה תחל בשעה 13:00 והאחרונה תסתיים בשעה 20:00. שערי בתי הספר ייפתחו כבר בשעות הבוקר כדי שתלמידים יוכלו לבדוק מראש את שיבוצם בכיתות.
מבחן בגרות - כותרות ארחונות ב-ynet:
"אני לא מאמינה שמחר אני אסיים ללמוד מתמטיקה", אמרה הדס, תלמידת י"ב מרחובות. "אני כבר מחכה להגיש את הבחינה ולשכוח מכל המשוואות והנוסחאות". איתי, שמיניסט ממועצת התלמידים הארצית העיד על תחושות מעורבות לאחר שבוע של לימודים. "יש הקלה שמסיימים עם מתמטיקה, אבל אנחנו יודעים שזה עדיין לא הסוף, ואם לא נצליח, אז נצטרך לעשות מועד ב'".
מורה למתמטיקה ממרכז הארץ הגדיר את הבגרות כ"יום חג לא רק לתלמידים, אלא גם למורים. מיד לאחר שהבחינה מתחילה, אנחנו מתקבצים בחדר המורים ופותרים אותה בזריזות, כדי לוודא שאין חומרים שפיספסנו, ושהתלמידים תורגלו בפתרון של כל השאלות".
מרינה גירשקין, רכזת מתמטיקה בבית הספר הרב-תחומי "עמל רמות" בבאר שבע, הביעה ביטחון ביכולות תלמידיה. "הם חכמים ונבונים ואני בטוחה שהכול יהיה בסדר. זה לא סוף העולם ומקסימום במקרה של אי הצלחה, תמיד יש מועד ב'", אמרה.
פרופסור למתמטיקה צבי ארד, נשיא המכללה האקדמית נתניה, אמר כי הבגרות חשובה ומהווה מפתח להצלחה בעתיד. "המתמטיקה מוגדרת כמלכת המדעים ומשמשת ככלי חיוני במדעי הטבע, בהנדסה, ברפואה, במדעי החברה, כלכלה ואפילו פסיכולוגיה", הדגיש. "אפשר לומר בלי הגזמה כי מדעי המתמטיקה הם הערובה לחוסנה של מדינת ישראל".
14 אלף משגיחים ישמרו על טוהר הבחינות וינסו להתמודד עם ההדלפות, הגניבות ושכלול שיטות ההעתקה בשנים האחרונות. בחברת "תיגבור", שמעסיקה למעלה ממחצית המשגיחים, ידעו לספר על פתקים שמוחבאים בתוך עטים, על העתקות באמצעות הודעות טקסט ועל מדבקות מידע של בקבוקי שתייה.
ניסים דיין מנתניה משמש כמשגיח בבחינות קרוב ל-20 שנה. "באחת הבחינות בשנה שעברה זיהיתי כי אחד התלמידים מזיז את הראש לעבר ידו הימנית, שהייתה בתוך הכיס. ניגשתי אליו בשקט וביקשתי ממנו את הטלפון.
התלמיד הנבוך מסר לי את המכשיר ומיד פסלנו לו את הבחינה", סיפר. "הרבה פעמים, מרוב לחץ, התלמידים מתקשים לתפקד. כאן התפקיד שלנו הוא להרגיע אותם".
לדברי אורית בנבנישתי, מנכ"לית החברה, "מדובר בעבודה שחלק גדול מהעושים אותה רואים בה סוג של תרומה לקהילה. המאפיין האישיותי הגדול שלהם הוא סבלנות. בניגוד לתדמית, השגחת בחינות אינה עבודה פשוטה, הם נדרשים לריכוז ויש להם לא מעט אחריות".