מה גוגל רוצה לעשות עם מוטורולה מוביליטי?
לאחר שקיבלה את כל האישורים הדרושים וסיימה את רכישת חטיבת הסלולר של מוטורולה, מתחילות לצוץ השאלות: מה יהיה עתידה של חטיבת הסלולר הנחשבת? האם תיבלע בתוך גוגל או תקבל את חופש הפעולה לייצר מכשירים?
מסע של תשעה חודשים, הכולל בדיקות ואישורים של רגולטורים מכל קצוות העולם, הגיע השבוע לסיומו כשסין נתנה את החותמת הרשמית לרכישת מוטורולה מוביליטי על ידי גוגל. המהלך הראשון והמעניין שגוגל עושה ביום שלאחר האישור, הוא החלפתו של המנכ"ל הנוכחי , סאנז'אי ז'אה (Sanjay Jha) בדניס וודסייד (Dennis Woodside), שהיה בעברו אחראי על בניית הקשרים העסקיים של גוגל במזרח התיכון, אפריקה, מזרח אירופה ורוסיה.
עוד ב-GSM:
- רוצים גלאקסי אס 3 כבר היום? תקפצו לדובאי
- סוף סוף: סאני מעדכנת את הגלאקסי אס 2 למערכת ההפעלה ICS
- מלחמת הפטנטים: אפל וסמסונג נפגשים בניסיון להגיע לפשרה
חשוב לציין שוודסייד לא מגיע לבד. אליו מצטרפים גם מארק רנדל - לשעבר בכיר באמזון ונוקיה, גארי בריגס - סמנכ"ל השיווק לשעבר של גוגל, סקוט סאליבן - שעבד בויזה ו-nVidia, ורגינה דוגאן - לשעבר דרקטורית ב-DARPA.
אז מה עכשיו?
אחת השאלות המרכזיות ביום שלאחר הרכישה היא, מה גוגל רוצה בעצם לעשות עם הרכש החדש? כזכור, אחת הסיבות המרכזיות של גוגל לרכישת מוטורולה מוביליטי קשורה לפטנטים אותם היא מחזיקה. על פי הדיווחים, למוטורולה יש למעלה מ-17 אלף פטנטים רשומים, אותם גוגל תרצה וודאי להחזיק כחלק מהמלחמה הנמשכת עם אפל.
אנליסטים ופרשנים ברחבי העולם מעריכים כי לאחר שהניחה את ידה על אותו מצבור מדהים של פטנטים, תצטרך החברה לנווט את החטיבה החדשה למקומות שיועילו לשני הצדדים. גוגל הצהירה בעבר, יותר מפעם אחת, כי גם לאחר הרכישה לא תקבל מוטורולה עדיפות כלשהי על פני יצרניות אחרות, הן בייצור מכשירים אנדרואידים והן בשידרוג תוכנה למכשירים קיימים.
אותם פרשנים מעריכים גם כי למרות הצהרותיה של גוגל על כך שמוטורולה מוביליטי תמשיך לפעול כחטיבה עצמאית אינן מדוייקות, וכבר במינוי הבכירים אפשר להבין כי גוגל רוצה להיות קרובה לעניינים ולמשוך בחוטים. התסריט הפסימי, מבחינת מוטורולה, הוא גל פיטורים גדול שיגיע בתקופה הקרובה והפיכת חטיבת הסלולר הגאה לעוד "סניף גוגל", כמו חברות רבות אחרות עליהן השתלטה ענקית החיפוש. גם השמועות האחרונות בדבר האפשרות שגוגל תמכור בסופו של דבר את מוטורולה לענקית הסינית Huawei אינן תורמות לשקט הנפשי של עובדי החברה. אנחנו בכל אופן מקווים שגוגל תיתן למוטורולה את מספיק מרווח מחייה כדי להמשיך ולייצר טלפונים סלולריים. השוק צריך את זה, ואנחנו צריכים את זה.