"החשודים בסחר באיברים ניצלו חולי כליות וקצרו"
הוארך בתשעה ימים מעצרם של שישה מהחשודים ברשת הסחר באיברים. "ניצלו את סבל החולים להזדמנות עסקית"
"החבורה כולה ניצלה סבל של חולי כליות והפכה את סבלם להזדמנות עסקית" - כך אמר היום (ד') נציג המשטרה, רב-פקד ליאור רייס בדיון שבו הוארך מעצרם של חלק מהחשודים בסחר באיברים. בתום הדיון האריך בית משפט השלום בראשון לציון את מעצרם של שישה מהחשודים בתשעה ימים, חשודה נוספת נשלחה למעצר בית למשך 10 ימים.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
הילדה שנגעה בכולם: "עשרות פניות לאימוץ רחל"
פינוי האולפנה: נתניהו לוחץ לא לדון בחוק ההסדרה
המחווה לאבו מאזן: ישראל מעבירה גופות מחבלים
החשודים בפרשה נעצרו אתמול על ידי חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה בתום חודשים ארוכים של חקירה סמויה. במשטרה מייחסים לחשודים עבירות של סחר בבני אדם לשם נטילת איבר, תיווך באיברים, חבלה חמורה, קבלת דבר במרמה ועושק.
נציג המשטרה, רפ"ק רייס, אמר בדיון שהתקיים היום כי
"מדובר בהשתלות שנעשו מחוץ למדינת ישראל. החשודים פעלו מול כל אותם נקצרים תוך כדי מרמה והטעיה באשר לאופי הניתוח, השלכותיו והסיבוכים הכרוכים בו. כלומר, בלי שהקורבנות הפנימו את תהליך קצירת האיברים".
החוקר רייס טען בדיון כי מדובר בארבעה מקרים של קצירת איברים והשתלה. התהליך עצמו בוצע בקוסובו ובסרי לנקה. לפי החשד, אחד המעורבים פנה לאנשים והציע להם תשלום תמורת תרומת איבר ומנגד קיבל כסף מהנתרמים.
עו"ד דוד יפתח שמייצג את אחד החשודים, טען במהלך הדיון כי חלק מהאירועים התרחשו לפני ארבע שנים. השופט אברהם הימן טען כי מהפרטים הידועים עד כה עולה תמונה משומנת של תעשיית קצירת איברים וכי יש חשד סביר שקושר בין החשודים לעבירות המיוחסות להם. לדברי השופט הימן, "החשודים פעלו כמערכת שראתה באדם חפץ".