שתף קטע נבחר

הדולר ברמתו הגבוהה ביותר מזה שנתיים

המטבע האמריקני מתחזק מול השקל ביותר מ-1%, על רקע החששות מהמשבר באירופה, שגורמים להתחזקות הדולר בעולם כולו. עולה הסבירות שבנק ישראל יוריד את הריבית, על רקע ההגבלות המתוכננות על משכנתאות והירידה בקצב הצמיחה

הדולר מתחזק ב-1.127% ושערו היציג נקבע על רמה של 3.859 שקלים. האירו מתחזק ב-0.226% ושערו היצגי נקבע על רמה של 4.8785 שקלים. המטבע האמריקני נמצא ברמתו הגבוהה ביותר מאז יולי 2010. לאורך היום נרשמת התחזקות משמעותית של המטבע האמריקני מול כל המטבעות בעולם, ובהם גם השקל הישראלי.

 

"אין תנועות מיוחדות במסחר בין הדולר לשקל שנבדלות מהמגמה הכללית שנראית בעולם", הסביר ל-ynet מנהל חדר המסחר במט"ח של בנק לאומי, צחי אליאס. "ההתפתחויות האחרונות במשבר החובות באירופה הגבירו את החששות להאטה בכלכלה העולמית ומקום המפלט במסורתי בימים שבהם הסיכון להשקעות עולה הוא הדולר ואגרות החוב הממשלתיות של ארה"ב".

 

לדברי אליאס, אכן ניתן לראות היום גם ירידה בתשואה על אגרות החוב האמריקניות לפיערון תוך 10 שנים, המבטאת ביקוש גובר לאגרות החוב הללו.

 

החששות של המשקיעים סביב משבר החובות באירופה עלו מדרגה אמש, לאחר שראש ממשלת יוון לשעבר, לוקאס פפאדמוס, הצהיר כי פרישת יוון מגוש האירו היא אפשרות סבירה. "עד לפני כמה חודשים האמירה הייתה שיוון לא תפרוש מגוש האירו", אומר אליאס, "ועכשיו ישנם אנשים שמתחילים לחשוב אחרת".

 

האם הריבית בישראל תרד?

היחלשות השקל מעלה מחדש את הסבירות לכך שבנק ישראל יוריד את הריבית במשק בהחלטתו הקרובה, שתתקבל ביום שני. "להערכתנו, בנק ישראל עומד להוריד ריבית לפחות באחת משתי ההחלטות הבאות, על רקע התמתנות האינפלציה והמצב בכלכלה ובשווקים, למרות שהקונצנזוס בשווקים מצביע על הותרת הריבית ללא שינוי", נכתב בסקירה הכלכלית של בנק דיסקונט.

 

בדיסקונט צופים העלאת ריבית משלוש סיבות עיקריות: הראשונה היא ההאטה הכלכלית במשק והתגברות החששות לפרישת יוון מגוש האירו. מהלך כזה עשוי לדרדר את כלכלת ישראל ,שנשענת במיגה רבה על יצוא לאירופה ויתמוך בשיעור ריבית מינימלי.

 

השנייה, ניטרול הגורמים התומכים בריבית גבוהה. האינפלציה השנתית נמוכה יחסית (2.1%) והירידות במחיר הנפט לאחרונה, מרמזות על המשך התמתנות של המחירים. בנוסף, נודע כי המפקח על הבנקים שוקל להטיל הגבלות על היקף המשכנתאות מה שמרמז כי יתכן שבבנק ישראל מתכוננים ליום שבו הריבית תרד והביקוש למשכנתאות יעלה.

 

הסיבה השלישית היא שריבית בנק ישראל לא עלתה מזה 4 חודשים. בכל הפעמים האחרונות שנשארה הריבית לזמן ממושך על אותה רמה, היא עלתה או ירדה לאחר תקופה של 4-5 חודשים.


פורסם לראשונה 23/05/2012 14:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כסף שטרות שטר מט"ח דולרים דולר אירו יורו
צילום: shutterstock
האם הריבית תעלה?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים