גלאקסי טאב 7 פלוס: איפה הפלוס?
עוד לפני יציאתו של הגלאקסי טאב 2 לעולם, הוציאה סמסונג גירסה משודרגת לגלאקסי טאב המקורי (7 אינץ'). האם לענקית הקוריאנית יש קלף מנצח ביד, ומה בדיוק הפלוס שמובטח בשמו?
הבחירה היחידה שיש לכם בעת רכישת אייפד היא נפח האחסון ואפשרות לגלישה סלולרית או רק ב-Wifi. סמסונג, בנוסף לאפשרויות האלה, מציעה דגמים בגדלים של 5 אינץ', 7 אינץ', 7.7, 8.9, 10.1 ואם להאמין לשמועות אז בקרוב גם 11.6 אינץ'. האם הבחירה הזאת והטאבלט הקטן ביותר שהיא מציעה שווים משהו?
עוד ב-GSM:
- רוצים גלאקסי אס 3 כבר היום? תקפצו לדובאי
- מלחמת הפטנטים: אפל וסמסונג נפגשים בניסיון להגיע לפשרה
- סקירה: Motorola Xoom 2
מפנק פלוס: דגם חדש לחלוטין
הגלאקסי טאב הראשון יצא אי שם בסוף 2010 וזכה להצלחה לא קטנה, אך קיבל גם ביקורות צוננות ונאלץ להתמודד כמעט לבד בזירה מול ההצלחה הענקית של האייפד הראשון. האייפד 2, שיצא כחודשיים אחרי הטאב, הדגיש עוד יותר את היתרון הטכנולוגי והעיצובי שיש לטאבלט של אפל. עם זאת, יצרניות נוספות החליטו ללכת בעקבותיו ולהוציא לשוק טאבלטים עם מסכי 7 אינץ'. הבולט בהם הוא הקינדל פייר של אמאזון שהפך בינתיים לטאבלט השני הכי נמכר בעולם. לכן זה לא היה מפתיע כאשר סמסונג מיהרה להודיע על גרסה משודרגת לגלקסי טאב המקורי, דגם שנקרא גלקסי טאב 7.0 פלוס P6210.
בדרך כלל, כשמצמידים את המילה פלוס לשם של מוצר, מדובר בעצם במוצר כמעט זהה מבחינה עיצובית עם מספר שיפורים טכנולוגיים קטנים. במקרה של הטאב פלוס מדובר בדגם חדש לחלוטין. בעצם הדבר היחיד שנשאר מהגירסה המקורית הוא גודל המסך והרזולוציה שלו, כמעט כל השאר השתנה לגמרי.
ההבדל המשמעותי ביותר בין שני המכשירים, לפחות מבחינה טכנית, הוא במעבד שקיבל שידרוג משמעותי ממעבד חד ליבתי במהירות 1GHZ למעבד כפול ליבה 1.2GHZ. בנוסף, הזיכרון הוכפל מ-512MB ל-1GB ושני השיפורים האלה אמורים להבטיח לנו ביצועים הרבה יותר מהירים לא רק מהדגם הקודם, אלא גם מהרבה מאוד טאבלטים שניתן למצוא היום בשוק. שידרוגים נוספים כוללים מצלמת וידאו טובה יותר המצלמת ב-HD ומצלמה קדמית שקפצה מ-1.3 ל-2 מגה פיקסל. מצלמת הסטילס נותרה זהה, רק 3.2MP שזה לא הכי מלהיב ומצד שני, מי מצלם עם הטאבלט?
עיצוב
הדבר הראשון ששמים לב אליו ברגע שרואים את הגלאקסי טאב פלוס הוא עד כמה הדגם החדש יותר דק מקודמו. את האפקט הזה סמסונג השיגה לא רק בגלל שהפלוס באמת דק יותר (9.9 מ"מ לעומת 12 בדגם המקורי) אלא גם בזכות הגב המעוגל שגורם למכשיר, במבט מהצד, להיראות הרבה יותר דק מכפי שהוא באמת. הוא לא דק כמו ה-10.1 וה-8.9 של סמסונג (שניהם 8.6 מ"מ) ולא מתקרב ל-7.7 הנפלא (7.8 מ"מ בלבד, הטאבלט הכי דק בעולם, בינתיים) אבל הוא מספיק דק.
בחלק העליון של הדופן הימני של הטאב תמצאו את כפתור הדלקה ומתחתיו כפתור להגברת והנמכת עוצמת הקול. מיקום הכפתור מעט בעייתי מאוד משום שקשה להחזיק את המכשיר ביד אחד (והרי זאת אחת היתרונות הבולטים ביותר של טאבלט בגודל כזה) מבלי ללחוץ בטעות על אחד הכפתורים האלה. מתחת לכפתורים האלה יש משדר אינפרא אדום שמעניק לטאב פלוס יכולות של שלט רחוק חכם.
צד שמאל מכיל את חריץ ההרחבה שתומך בכרטיסי microSD עד 32GB, תוספת מבורכת שמשום מה היא לא ברורה מאליה בעולם הטאבלטים. למטה תמצאו את פתחי הרמקולים ואת הכניסה לכבל הטעינה והסינכרון שהוא, לצערי, לא מסוג micro usb אלא כבל ייעודי שסמסונג שמה בכל הטאבלטים שלה ומזכיר קצת יותר מדי לטעמי את החיבור במכשירי אפל. למעלה תמצאו יציאה לאוזניות ובגב המכשיר, בפינה השמאלית העליונה, את עדשת המצלמה עם פלאש. בקדמת המכשיר, גם כן בחלק עליון, ממוקמת המצלמה הקדמית לשיחות.
מסך
למרבה הצער, בסמסונג החליטו לא לשדרג את רזולוציית המסך של הטאב פלוס והשאירו אותו על 1024x600 בדיוק כמו בדגם הקודם. מה שכן שודרג כאן זה סוג המסך שהפעם הוא מסוג PLS שמבטיח (וגם מקיים) זוויות צפייה גדולות יותר בהרבה ובהירות חזקה יותר שמקלה על הצפייה באור יום. אמנם הבעתי צער על עניין הרזולוציה אבל חשוב לציין שנכון להיום לא קיים טאבלט בגודל כזה עם רזולוציה גבוהה יותר (אלא אם כן אתם בוחרים להאמין לנתונים הטכניים של מכשירים מיצרנים סיניים לא ידועים). לצפייה בסרטים המסך מספק ביותר וסרטים נראים מצויין על המסך הקטן הזה. אותו דבר ניתן לומר על אתרי אינטרנט, אותם הפלוס מציג בצורה מרשימה ביותר.
מסך המגע של הפלוס מגיב מצויין ודי מדוייק. אמנם באייפד ובזום של מוטורולה המגע מדוייק יותר, אבל הם גם מכשירים בעלי מסכים הרבה יותר גדולים שקל יותר לדייק בהם. בנוסף, ההפרשים כל כך מזעריים שזה לא משהו שאפשר להתלונן עליו יותר מדי. הקלדה במקלדת במצב מאונך בעזרת האגודלים מוכיחה את עצמה כנוחה ביותר, עם מינימום טעויות בהקלדה.
מערכת הפעלה וממשק משתמש
מערכת ההפעלה שב-TAB הראשון היתה אנדרואיד 2.2 (ומאז היא שודרגה ל-2.3), קיבלה קפיצה משמעותית ל-3.2 בדגם החדש. אמנם זה מעט מאכזב לא למצוא כאן את אנדרואיד 4 החדש והנפלא, אבל סמסונג מבטיחים שידרוג בקרוב מאוד. אין במערכת ההפעלה משהו שונה מכל הטאבלטים האחרים של סמסונג כאשר התוספות שממשק ה-Touchwiz מביאה, קיימות גם כאן. הדפדפן זהה לזה הקיים בכל הטאבלטים האלה ואותו הדבר תקף לגבי נגני האודיו והווידאו שעושים כל מה שנדרש מהם מבלי להתחכם יותר מדי. חשוב להדגיש את נגן הוידאו שמפתיע לטובה עם תמיכה מובנית ברשימה מאד מכובדת של סוגי קבצים.
את חמשת מסכי הבית ניתן למלא בשלל ווידג'טים מובנים ואם הם לא מספקים אתכם תמיד אפשר להוריד עוד מחנות האפליקציות המחודש, ה- Play Store של גוגל. המכשיר תומך גם בהגדלה והקטנה של ווידג'טים, תכונה שהיא לא מובנת מאליה בטאבלטים אנדרואידים.
ביצועים
גם בלי לדעת על השידרוג המשמעותי שסמסונג העניקה למעבד של הטאב פלוס, ברור לחלוטין שמדובר במכשיר הרבה יותר מהיר. בכל מקום, החל מגלישה באינטרנט דרך ריבוי משימות ועד למשחקים, הכל רץ חלק יותר ומהר יותר. לא הוגן להשוות את הפלוס לטאב המקורי היות וגם מול טאבלטים אחרים, חדשים הרבה יותר מטאבלט הראשון של סמסונג, הטאב פלוס נותן כבוד. הורדתי אליו את האנגרי בירדס החדש וגם בהשוואה לטאבלט עוד יותר חדש, משמעותית יותר גדול וכביכול עוד יותר חזק, הפלוס פשוט רץ מהר יותר. החל ממהירות ההורדה וההתקנה ועד למעבר בין המסכים במשחק עצמו הגלקסי ניצח כל פעם.
חיי הסוללה לא מדהימים וסוללת ה-4000mAh מחזיקה יום שלם אבל זה בתנאי שלא תחרשו על הטאבלט כל היום. אם אתם מתכננים לשבת מול מסך המכשיר במשך כל היום, כדאי להצטייד במטען. לרוב האנשים, ובתנאי שיטעינו את הפלוס בלילה, הסוללה של הפלוס תספיק.
כקורא ספרים אלקטרוני, שזו אחת מהיתרונות הגדולים שיש לטאבלט בגודל כזה לעומת הטאבלטים הגדולים יותר, הגלאקסי טאב פלוס הוא פשוט תענוג. גם מבחינת איכות המסך וגם מבחינת הנוחות שבהחזקת המכשיר ביד אחת. לזכותו ייאמר שהוא נוח כקורא ספרים לא פחות מהקינדל פייר שנועד בעיקר למטרה זו. דווקא האפליקציה המובנית בפלוס לקריאת ספרים פחות הרשימה אותי בגלל שהיא סירבה לזכור כיווני גודל פונט ורקעים שהגדרתי לה ואילצה אותי להגדיר הכל מחדש כל פעם שהפעלתי אותה אבל יש כל כך הרבה אפליקציות כאלה ב-Store שבקלות מצאתי חלופה מוצלחת.
סיכום
שוק ה-7 אינצ'ים כנראה הולך להיות תחרותי מאד בחודשים הקרובים עם שמועות מאוד חזקות על טאבלט של גוגל ממשפחת הנקסוס, עם היציאה הצפוייה של הטאבלט החדש של אסוס שאמור להגיע עם מעבד מרובע ליבות ותג מחיר נמוך במיוחד ועם הגלאקסי טאב 2 של סמסונג שיצא בארה"ב לא מזמן. הגלאקסי טאב 7.0 פלוס הוא אחד הטאבלטים 7 אינץ' היקרים ביותר בשוק אבל גם, כנראה, הטוב ביותר כיום בגודל זה. אם בא לכם טאבלט קטן והמחיר לא מרתיע אתכם, לא תמצאו טוב ממנו.
אהבנו: עיצוב, ביצועים מהירים, נגן וידאו, חריץ הרחבה, משדר IR
לא אהבנו: סוללה בינונית, מערכת הפעלה לא חדישה ביותר, מחיר גבוה, רזולוציה שלא שודרגה, אין תמיכה של משדר ה-IR בממירים של yes ו-HOT.
בשורה התחתונה: ה-7 אינץ' הטוב ביותר הקיים היום.