תורמת מח עצם ה-1,000: חיילת בודדה בקרבי
ביום הזיכרון האחרון תרמה פולינה שיינדפיש, חיילת בודדה הלוחמת בגדוד קרקל, מח עצם לאישה כבת 30. בכך היא סייעה להצלת חייה, וגם הפכה לתורמת ה-1,000 של מח עצם בישראל. "מאוד התרגשתי כשנמצאתי מתאימה", היא מספרת
1,000 משפחות אומרות תודה: פולינה שיידנפיש, חיילת בודדה בצה"ל המשמשת כלוחמת בגדוד קרקל, היא תורמת מח העצם ה-1,000 בישראל.
שיידנפיש תרמה מח עצם ביום הזיכרון האחרון לחללי מערכות ישראל. כשהייתה בת שמונה עלתה לארץ מרוסיה עם כל משפחתה, אך לפני כשמונה חודשים עזבו בני המשפחה לארצות הברית, והיא נותרה לבדה כדי להשלים את שירותה הצבאי.
קראו עוד על תרומת מח עצם :
- דליה תרמה פעמיים מח עצם: 'זכיתי למתנה גדולה'
"לא היה רגע של היסוס"
ביום גיוסה לצה"ל נתנה שיידנפיש דגימת מח עצם בבקו"ם. לפני כחודשיים, בעת שביקרה את משפחתה בארצות הברית, קיבלה פנייה מעמותת עזר מציון שבה התבשרה כי היא נמצאה מתאימה לתרומה.
"נתתי דגימה יחד עם החברות בבקו"ם", מספרת שיידנפיש בראיון ל-ynet, "למרות שאני די מפחדת ממחטים. לא חשבתי על זה יותר מדי מאז, אבל אחרי שנה וחצי פנו אליי מעזר מציון ואמרו שנמצאתי מתאימה לתרומה, ומיד המשכתי בסורוקה בתהליך הבדיקות, כדי לוודא התאמה מלאה.
"את התשובות הסופיות קיבלתי רק לאחר חודשיים, בזמן שהייתי בארצות הברית. מאוד התרגשתי, והתייעצתי גם עם המשפחה. אמא שלי קצת לחוצה ודואגת, אבל שאלנו את כל השאלות בנוגע לתהליך ונרגענו".
שיידנפיש שבה לארץ, וכאן תרמה מח עצם עבור אישה כבת 30 החולה במחלת דם קשה ושנזקקה לתרומה באופן בהול.
"החיסונים שלפני התרומה השפיעו עליי והיו אמנם כמה ימים קצת קשים", אומרת שיידנפיש, "אבל הרבה אנשים ליוו אותי בתהליך ובסך הכל היה פחות מלחיץ ממה שחשבתי שיהיה. עכשיו אני רק יכולה לקוות שזה עוזר לאותה אישה. אוכל ליצור איתה קשר ולשאול לשלומה רק בעוד שנה".
-ההתלבטות אם לתרום הייתה קשה?
"לא היה רגע שום של היסוס, ואני גם מעודדת היום חברות לתרום ולתת דגימות. אם מישהי מהן תימצא מתאימה ארגיע אותה ואומר לה שהשד לא כזה נורא".
"החיילים תורמים משמעותיים"
"המאגר קיים כבר 13 שנה", מספרת ל-ynet ברכה זיסר, מנהלת מאגר מח העצם הלאומי של עזר מציון, "ובשנים הראשונות מצאנו רק עשרות בודדות של תורמים. בשנתיים-שלוש האחרונות הגענו למספרים משמעותיים יותר, וב-2011 עמדו על כ-200 השתלות לשנה.
"נקודת הציון הזו, של אלף תורמים, כמובן ממחישה יותר את העניין: אלף אנשים - אבות, אימהות, אחים ואחיות - ניצלו בזכות המאגר הזה, בזכות המיזם. צריך לחשוב על אלף המשפחות שהרוויחו את יקיריהן, ואני מאמינה שהמספרים ילכו ויגדלו כמובן עם הגדלת מאגר התורמים הפוטנציאליים".
-פולינה שיינדביש, למשל, הצטרפה למאגר ביום גיוסה לצה"ל.
"פולינה היא אחת הדוגמאות הטובות לשיתוף הפעולה שאנחנו עושים עם הצבא מאוגוסט 2005, שבמסגרתו כל חייל וחייל מוזמנים להצטרף למאגר. חיילים הם תורמים אידיאליים, הם צעירים ובריאים ובעלי נכונות רבה לתרום.
"בשנת 2011 בין שניים לשלושה חיילים הצילו חיים בכל שבוע, חד-משמעית. מתוך סך התורמים, החיילים משמעותיים ביותר".
-מה הם האתגרים שעומדים בפניכם עכשיו?
"האתגר הגדול שלנו הוא עכשיו ב-31 במאי, במבצע שבו אנו קוראים ליוצאי עדות מסוימות לבוא להיבדק, כיוון שהייצוג שלהן במאגר נמוך מאוד. אבל אנחנו זקוקים לעזרה כספית - נוכל לאסוף הרבה יותר דגימות ממה שחשבנו, אם יעזרו לנו לממן אותן.
"אם אנשים יעזרו לנו בתרומות נוכל להגדיל את הקמפיין, וכמובן שככל שנגדיל את מאגר התורמים הפוטנציאליים נוכל למצוא יותר התאמות ולהציל חיים".
- לבדיקת מוקד ההתרמה הקרוב ביום חמישי ה-31.5 ניתן להיכנס לאתר עזר מציון
או להתקשר לטל' 1-800-236-236. לתרומת 10 שקלים שלחו את המספר 10 ל-2255