שתף קטע נבחר

המלצות לייעול לשכת נתניהו: למנות עוד יועצים

ההמלצות לשיפור העבודה בלשכה כוללות צמצום מספר משרות האמון מבלי להפחית מספר התקנים והעובדים בה, וכן מינוי יועצים נוספים, הקמת מטה חברתי-כלכלי ואגפים מקצועיים

משרות אמון ימשיכו לתפוס מקום מרכזי בלשכת ראש הממשלה, והיקף הצוותים המקצועיים שפועלים בה יורחב. אלו חלק מההמלצות שהגישה הבוקר (ה') ועדה לבחינת מטה ראש הממשלה, בנימין נתניהו.

 

לקריאת מסמך ההמלצות המלא - לחצו כאן

 

הוועדה, בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר, יוסי קוצ'יק, מונתה בפברואר 2011, עוד לפני שדו"ח המבקר חשף "אי סדרים חמורים בניהול כוח אדם", ואף ציין כי משרות האמון בלשכת ראש הממשלה התרחבו מתשע בשנת 1995 ל-53 באותה שנה. אך הדו"ח הנוכחי שכולל המלצות לשיפור העבודה במטה ראש הממשלה, קובע כי משרות האמון יהפכו קבועות, וכי מספר היועצים דווקא צריך לגדול. 

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

רחל שוחררה מביה"ח; דודה: נגדל אותה למצוות

האישום: אורגיל מואטי התחנן, הנערים נעצו סכינים

עיני יו"ר ההסתדרות; כבל: הגעתי להישג מרשים

 

לאחר שבחנה את תפקידיהם של עוזרים ויועצים העובדים עם ראש הממשלה באופן אישי, הוועדה ממליצה לצמצם את מספר משרות האמון מ-56 ל-25, אולם לא להקטין את מספר התקנים ואת מספר העובדים. הוועדה סבורה כי "מדובר ביועצים העומדים בקשרי עבודה הדוקים וישירים עם ראש הממשלה, והם חשופים למידע ולהחלטות רגישות במיוחד המתקבלות במטה, ולכן מחייבים תפקידים אלו מרכיב אמון מוגבר, המצדיק בחירתם של הנושאים בהם על ידי ראש הממשלה בפטור ממכרז", נכתב בדו"ח.

 

בדו"ח אף ממליצים לאפשר לראש הממשלה למנות חמישה יועצים נוספים, "בכפוף לתיאורי תפקיד ותנאי סף אשר ייקבעו על ידי הנציבות בהתייעצות עם משרד ראש הממשלה, עם כניסתה של ממשלה חדשה ובטרם יבוצעו".

 

עוד בהמלצות: להגדיר מחדש את צורכי כוח האדם במשרד ראש הממשלה, להקים מטה כלכלי חברתי בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה, למנות באמצעות מכרז משנה למנכ"ל משרד ראש הממשלה שיהיה אחראי על תחומי המִנהל במשרד ועל פרויקטים לאומיים, להקים מחדש את האגפים המקצועיים במשרד, ולהקים אגפים חדשים דוגמת אגף הכלכלה והתשתיות, אגף הפנים והאגף לשירותים חברתיים.

 

הוועדה גם הגדירה את הצוות הניהולי הקרוב לראש הממשלה וקבעה כי בראשו יעמדו ראש הלשכה, מזכיר הממשלה, מנכ“ל משרד ראש הממשלה, המזכיר הצבאי, ראש מערך ההסברה והתקשורת, ראש המטה לביטחון לאומי וראש המועצה הלאומית לכלכלה. "למעט המזכיר הצבאי, המשרת בצה“ל, בעלי תפקידים אלו המצויים במעגל העבודה הראשון של ראש הממשלה, ייבחרו על ידו בפטור ממכרז, באישור או בהודעה לממשלה. אולם מינויָם יהיה טעון חוות דעת של הוועדה לבדיקת מינויים", נכתב בדו"ח.

  

במסגרת השינויים ממליצה הוועדה להקצות משרת אמון אחת הכפופה למזכיר הממשלה, להותיר על כנן שתי משרות אמון במעון ראש הממשלה, לבטל את הלשכות המחוזיות, להעביר את התקנים למשרות קבועות ולייעד אותם לעיבוי המטה הכלכלי חברתי או המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה. 

 

באשר למועצה לביטחון לאומי, הסובלת לעתים מחוסר שיתוף פעולה של גופים שונים במערכת הביטחון, קבעה הוועדה כי היא אמורה ליטול חלק מרכזי בקבלת ההחלטות. "על המל"ל לפעול למימוש מלוא תפקידיו על פי חוק, ועל הגופים הביטחוניים השונים להסתגל למציאות החדשה", נקבע בדו"ח. "עליהם לשתף פעולה עם המל"ל ולסייע לה למלא את תפקידה. בפרט נכון הדבר להוראות בנושא חשיבות שיתוף המל"ל באינפורמציה על ידי כלל הגופים הביטחוניים, באופן שיאפשר לה לבצע את עבודת המטה ואת הניתוחים שהיא אמורה לבצע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לשכת ראש הממשלה. מרכיב אמון מוגבר
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
לשכת ראש הממשלה. החלטות רגישות
צילום: גיל יוחנן
יוסי קוצ'יק. בראש הוועדה
מומלצים