שתף קטע נבחר

דיווח: ישראל הציעה 6 מ' דולר לקורבנות המרמרה

עו"ד טורקי המייצג חלק מ-465 הקרובים והנפגעים מאירועי המשט לעזה טוען שסירב להצעה, שכללה גם הבעת חרטה ישראלית: "הצעה לא ראויה ולא מוסרית". גורם ישראלי: "אין שינוי בעמדתנו. אנו מוכנים לפצות מבלי לקבל עלינו אשמה"

האם ישראל הציעה פיצוי כספי למשפחות ההרוגים מאירוע ההשתלטות על ספינת המרמרה ? עו"ד טורקי אמר היום (ה') לסוכנות הידיעות רויטרס, שסירב להצעה ישראלית לשלם שישה מיליון דולר למשפחות ההרוגים ולפצועים במטרה ליישב תביעות נגד צה"ל. הדיווח כלל תגובה של גורם ישראל בכיר ולפיה ישראל לא שינתה את עמדתה מהשנה שעברה, ותהיה מוכנה לפצות את הקורבנות מבלי לקבל עליה את האשמה לתוצאות האירוע.

 

רמאזן אריטורק, אחד מכמה עורכי דין שמייצגים את 465 הנפגעים וקרובי הנפגעים מאירועי המרמרה במאי 2010, טען כי את הצעת הפיצוי הכספי הוא קיבל מממשלת ישראל לפני כחודש באמצעות גורם שלישי, שגריר זר המתגורר בבירה הטורקית אנקרה.

 

לדבריו, על פי ההצעה אמורים היו כספי הפיצוי הישראליים לעבור לקרן יהודית בטורקיה ומשם לתובעים. את מתן הפיצוי, לטענת עו"ד אריטורק, הסכימה ישראל ללוות ב"הודעת חרטה" של הממשלה.

 

"אמרתי לשגריר שאני לא חושב שההצעה הזאת ראויה או מוסרית", אמר עו"ד אריטורק. "גם שוחחתי על הנושא עם משפחות הקורבנות וגם הם אמרו שלא יהיו מוכנים לקבל זאת".

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

הוא הוסיף שמשרד החוץ הטורקי הסכים עם החלטתו לדחות את ההצעה, בטענה שישראל אמורה הייתה לפנות ישירות אליו. עו"ד אריטורק סירב לחשוף את זהות המתווך שהגיש לו את ההצעה ואת הקרן היהודית שלכאורה אמורה הייתה לשמש להעברת הכסף. מרק רגב, יועץ ראש הממשלה לעיתונות זרה, סירב להגיב לדיווח ברויטרס.

 

הפרסום מגיע יממה אחרי דרישת התביעה הטורקית לגזור 10 מאסרי עולם על בכירי צה"ל שלטענתה אחראים למות הקורבנות על המרמרה: הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, מפקד חיל הים לשעבר אלוף (מיל') אלי מרום (צ'ייני), ראש להק אוויר לשעבר בחיל האוויר תת-אלוף אבישי לוי וראש אמ"ן לשעבר אלוף (מיל') עמוס ידלין.

 

כתב האישום, שיוגש לאחר קבלת אישור מהפרקליט הראשי, מייחס לארבעת המפקדים הישראלים לשעבר סעיפי אישום כגון רצח בכוונה תחילה של תשעה מנוסעי הספינה הטורקית וכן פגיעה בכוונה תחילה ועינוי 114 פעילים פרו-פלסטינים.

 

התקרית האלימה, שדירדרה לשפל חסר תקדים את היחסים בין ירושלים ואנקרה, אירעה כאשר פעילי הספינה ביקשו לשבור את הסגר הימי על רצועת עזה. ועדת טירקל, שמונתה על ידי ממשלת ישראל לבדוק את התקרית, זימנה לעדויות בין היתר את ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון אהוד ברק והרמטכ"ל דאז אשכנזי, וקבעה לבסוף כי הצבא פעל כראוי.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים