שתף קטע נבחר

 

הפגנה בירושלים: גזענות בכנסת, המדינה קורסת

מאות מפגינים הגיעו הערב לאזור בית ראש הממשלה בירושלים, שם הפגינו במחאה על ההסתה נגד הזרים. הם הניפו שלטים עליהם נכתב " "די לגזענות". הפגנה דומה התקיימה גם בת"א. נשיא המדינה וראש הממשלה גינו את ההסתה והפגיעה בזרים

יום לאחר ההפגנה בהשתתפותם של חברי כנסת נגד המסתננים בתל-אביב, שהסתיימה באלימות ובמעצרים, התבטא אחר-הצהריים (יום ה') ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בנושא ההסתה. במקביל, נערכות הפגנות בתל-אביב ובירושלים נגד ההסתה, בה משתתפים מאות בני-אדם. בירושלים קראו מאות מפגינים מול בית ראש הממשלה: "גזענות בכנסת, המדינה קורסת". הם הניפו שלטים עליהם נכתב "די לגזענות". שוטרים מנסים מהם לרדת לכביש. ynet העביר בשידור חי את ההפגנה בתל-אביב.

 

תל אביב אחרת: הפגנה בעד מבקשי מקלט

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סוגיית הזרים - כתבות אחרונות ב-ynet

"כושים החוצה" בבניין של עו"ד שמייצג פליטים

לפיד: אני תומך בגירוש מסתננים. אסור להסית

שוחררו רוב החשודים בהתפרעות בתל אביב

 

בפגישה עם ילדים מבקעת הירדן בלשכתו בתל-אביב, הוא התייחס לאירועי אתמול ואמר: "בעיית המסתננים חייבת להיפתר ואנחנו נפתור אותה. אנחנו נשלים את בניית תוך חודשים ספורים, ואנחנו בקרוב נתחיל בהחזרת המסתננים לארצות המוצא שלהם. עם זאת, אני רוצה להבהיר שאין שום מקום לא להתבטאויות ולא למעשים שראינו אמש. ''אני אומר את הדברים גם לאנשי הציבור וגם לתושבי דרום תל אביב שאת כאבם אני מבין. אנחנו נפתור את הבעיה, ונעשה את זה בצורה אחראית''.
 
ההפגנה בתל אביב. לא לגזענות (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ההפגנה בתל אביב. לא לגזענות(צילום: מוטי קמחי)
 
גם הפליטים הגיעו  (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
גם הפליטים הגיעו (צילום: מוטי קמחי)
 

ההפגנה האלימה בתל אביב נגד המסתננים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גם נשיא המדינה, שמעון פרס, גינה את האירועים. בהודעה קרא הנשיא לאזרחים להימנע מגילויי גזענות ומהסתה. ״שנאת זרים עומדת בניגוד ליסודות היהדות״, אמר הנשיא והוסיף ״אני מודע היטב לקשיים בהם נתקלים תושבי השכונות בדרום תל אביב ולמציאות הקשה עמה הם נאלצים להתמודד, אולם גילויי האלימות אינם הפתרון לבעיה". הוא הדגיש כי מוטלת על המדינה החובה לטפל בדחיפות בסוגיית המסתננים תוך שמירה והקפדה על כבודם וזכויותיהם כבני אדם.

 

הפגנות בתל-אביב ובירושלים

כ-150 אנשים מפגינים כעת על האירועים האלימים מאמש. הם קוראים נגד מעורבות הימין הקיצוני וההסתה לדבריהם, מוחים על מצב השכונה ועל אירועי אתמול. "הגעתי כי אני רואה שמה שקורה זה פשוט הסתה אנשים ניזונים ממידע שגוי על הפליטים, הם אנשים מקסימים", אמרה יעל וויסבך, מפגינה הפעילה במרק לוינסקי, פרויקט המחלק ארוחות חמות לפליטים."אני מעולם לא נתקלתי באקט אלימות או קריאות מיניות מצידם. המידע שנותנים לגביהם שגוי, ההפגנה האלימה אתמול כסצנה מסרט שואה, לא פחות. שנאת האחר בגלל צבע עורו פשוט עלילות דם אנחנו מאבדים את הערכים שלנו".

 

"אין ספק שיש לצורך למצוא פתרון לנושא ההגירה והפליטים, אך לא באמצעות הסתה ואלימות כלפי אזרחים ופליטים, מהגרים חפים מפשע", אומרים המארגנים. "הקיץ התקיימה מחאה חברתית בישראל - אף מחאה לא יכולה להתעלם מהגזענות ומדיכוי בתוך מדינת ישראל וסביבותיה. מאבק בגזענות הוא חלק בלתי נפרד מהדרך לשינוי".

 

צועדים ברחובות תל-אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
צועדים ברחובות תל-אביב(צילום: מוטי קמחי)

 

זרים ליד ההפגנה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
זרים ליד ההפגנה(צילום: מוטי קמחי)

 

שלטים על המדרכה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שלטים על המדרכה(צילום: מוטי קמחי)

 

ליאור קיי, ממארגני ההפגנה, אמר ל-ynet "ההתארגנות היא כי אנחנו מזועזעים ממה שקרה. יש גם תושבי דרום ת"א שהגיעו להפגין. האשמים הם הממשלה, שצריכה להביא משאבים במקום לחפש שעירים לעזאזל". אחד המפגינים, ניר בראל הוסיף: "אתמול הייתה הרבה אלימות בעקבות אירועי החודשים האחרונים. באנו לומר שאנחנו נגד אלימות. אני משכונות הדרום ובכל זאת הגעתי לתמוך. הגזענות מגוחכת".

 

בזמן ההפגנה עמדו בצד כ-40 פליטים מסודן ואריתריאה, ואחד מהם אמר: "באנו בגלל המצב בסודן, אנחנו מחפשים רק לעבוד, האלימות מפחידה

 אותנו, צריך למצוא פתרון אולי שישלחו אותנו למדינה אחרת כי לסודן אנחנו לא יכולים לחזור. יש ישראלים שמסייעים לנו ואחרים מתנהגים באלימות".

  

היום נשמעו קולות אחרים מאשר אלו שהיו בתל אביב אמש, בהם של השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ', שקרא להנמיך את הלהבות בהתבטאויות הקשות נגד הפליטים, בהם של ח"כ מירי רגב שכינתה את הסודנים "סרטן בלב המדינה". לקריאה של השר הצטרף גם יו"ר מפלגת עתיד יאיר לפיד, שהצהיר בעמוד הפייסבוק שלו כי הוא תומך בגירוש המסתננים מישראל אך כינה את מה שהתרחש בדרום תל אביב "פוגרום שהונהג על ידי מסיתים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחאת הפליטים. לא לאלימות
צילום: ירון ברנר
נתניהו. מסר לח"כים מהליכוד
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים