ישראל במקום ה-8 בדו"ח האושר של ה-OECD
הישראלים מרוצים: הביעו שביעות רצון מחייהם במסגרת מחקר שערך הארגון - זאת למרות שעות העבודה המרובות במדינה. למקום הראשון הגיעה דנמרק בזכות שיעור אבטלה נמוך מאוד
ישראל נמצאת במקום השמיני בדו"ח שביעות הרצון של ה-OECD, שבוחן את מידת האושר במדינות העולם המפותח. כך עולה מסקירה של אתר 24/7 וול סטריט. גם השנה נמצא מתאם חזק בין שגשוג כלכלי, בריאות ורשת חברתית יציבה לבין אושרם של אזרחי המדינות הנסקרות. עם זאת, ישראל מגיעה למקום ה-25 מתוך 36 בסך הכול בדו"ח.
ה-OECD בדק נתונים ב-11 קטגוריות שונות, ובהן חינוך, בריאות ותעסוקה. המחקר ביקש מהאזרחים לדרג על סולם שבין 1-10 את מידת האושר שלהם מחייהם. המדינה שהגיעה למקום הראשון מבחינת שביעות רצון מהחיים היא דנמרק. היא אמנם הגיעה רביעית כמעט בכל הקטגוריות שנבדקו, אך שיעור התעסוקה עומד על 73% מהאוכלוסייה, וממוצע שעות העבודה נמוך ב-1.72% ממוצע שעות העבודה השבועי במדינות ה-OECD.
אחרי דנמרק מדורגות בסדר יורד נורבגיה, הולנד, שוויץ ואוסטריה, ובמקום השישי מדורגת כאמור ישראל בזכות שביעות רצון כללית של 7.4 מתוך 10 ותוחלת חיים של 81.7 שנה. שיעור הסובלים מבעיות משקל בישראל עומד על 13.8%, ו-81% מהנשאלים השיבו כי לדעתם מצבם הגופני "טוב". לשם השוואה, בארה"ב שיעור הסובלים מבעיות השמנה עומד על 33.8%.
למרות הבעיות הביטחוניות, תואם שיעור הרציחות בישראל לממוצע במדינות ה-OECD ועומד על 2.1 רציחות על כל 100 אלף תושבים. בנוסף, 70% מהנשאלים בישראל ציינו כי הם מרגישים בטוחים ללכת ברחוב בלילה. אף שהישראלים עובדים יותר מבמדינות האחרות שנבדקו - 18.9% מהנשאלים עובדים למעלה מ-50 שעות בשבוע ואילו מידת שביעות הרצון מחייהם נותרה גבוהה.
אחרי ישראל הגיעו לעשירייה הפותחת פינלנד, אוסטרליה, קנדה ושבדיה. ארה"ב שוב לא הגיעה לעשירייה הראשונה. הציונים הגבוהים שהעניקו השבדים לארצם נוגעים בעיקר לסוגיות סביבתיות: 97% אמרו כי הם מרוצים מאוד מאיכות מי השתייה שלהם, וזיהום האוויר שנמדד שם הוא מהנמוכים בעולם. כמו כן, בניגוד חריף לישראל, רק 1.2% מהשבדים עובדים יותר מ-50 שעות בשבוע, מה שמותיר להם פנאי רב.
אנחנו מרוצים
צילום: shutterstock
אבל בדנמרק יותר
צילום: יוסף ג'קסון
מומלצים