שתף קטע נבחר

 

קלינטון: העיצומים על איראן יישארו - ואף יחריפו

מזכירת המדינה הדגישה כי בניגוד לטענות מישראל כי המעצמות מאפשרות לאיראן להמשיך בפעילותה הגרעינית, משטר הסנקציות נגד טהרן יוחרף כמתוכנן. "נמשיך להפעיל לחץ כחלק מגישת שני הערוצים", אמרה קלינטון שהגיבה לראשונה לשיחות

מזכירת המדינה הילרי קלינטון הבהירה הלילה (יום ו') בתגובה ראשונה של בכיר אמריקני על השיחות עם איראן בבגדד, שהעיצומים נגד טהרן יימשכו ואף יחריפו, בהתאם ללוח הזמנים שנקבע מראש. בתוך כך, אמורה תת מזכירת המדינה למדיניות וונדי שרמן, שהיא הנציגה האמריקנית לשיחות עם האיראנים, להגיע היום לישראל ולדווח על המו"מ.

 

מו"מ גרעיני - הדיווחים האחרונים:

 

קלינטון הציגה קו נוקשה מטעם שש המעצמות לאיראן. "הנחנו את הבסיס לשיחות הללו, ונמשיך להפעיל לחץ כחלק מהגישת שני הערוצים. כל הסנקציות יישארו במקומן, ונמשיך להתקדם בתקופה הזו. איראן תצטרך לקבל החלטה אם היא נענית להתחייבויות הבינלאומיות שלה להעניק לעולם ביטחון לגבי כוונותיה או לא".

 

שרת החוץ האירופית והנציג האיראני לשיחות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מזכירת המדינה כינתה את המגעים שהתנהלו בבגדד "רציניים", והבהירה כי שש המעצמות הגישו "הצעה מפורטת המתמקדת בכל ההיבטים הסובבים את העשרת האורניום ל-20%, בהתבסס על אמצעים הדדיים - צעד אחד צעד. ניהלנו שיחות מאומצות עם האיראנים על ההצעה שלנו. הם הציגו רעיונות משלהם. נותרו פערים משמעותיים. נרצה להתמודד עם ההבדלים הללו בסבב השיחות הנוסף, שיהיה במוסקבה ב-18-19 ביוני".

 

לדבריה, פרק הזמן שבין המפגשים בבגדד ובמוסקבה ינוצל למגעים בין הצדדים, ויש הרבה מאוד עבודה עד אז. היא הדגישה כי מדובר בשני מפגשים רציניים לאחר הפוגה של 15 חודשים.

 

מתקן העשרת האורניום בנתנז. האיראנים רוצים הכרה בזכותם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מתקן העשרת האורניום בנתנז. האיראנים רוצים הכרה בזכותם(צילום: AFP)

 

למרות כישלון השיחות בבגדד, חשוב לאמריקנים ולאירופים להדגיש שמדובר בשיחות בעלות תוכן ממשי, גם אם נותרו פערים רציניים. קלינטון אמרה כי שש המעצמות מאוחדות ופועלות כגוף אחד, דבר שלא היה ניתן להעלותו על הדעת לפני שלוש שנים וחצי עם תחילת כהונת ממשל אובמה.

 

"אילו שאלתם אותי כשנכנסתי לתפקידי, אם נוכל להתאחד סביב הנושא הקשה של איראן, ואם כולם נמצאים באותה עמדה ומדברים באותו קול, הייתם שומעים רמה מסוימת של ספקנות", העירה קלינטון וביטאה את שביעות רצונה מהעובדה שרוסיה וסין מיישרות קו לחלוטין עם ארה"ב, בריטניה, צרפת וגרמניה, מול הרפובליקה האיסלאמית.

 

האיראנים קיוו עם תחילת המפגש בבגדד שארה"ב מוכנה לרכך את עמדתה, ולהכיר בזכותה של איראן להעשיר אורניום ל-3.5% תחת פיקוח בינלאומי לשימוש בכור אזרחי, ובתמורה האיראנים יסכימו להקפיא את ההעשרה ל-20%. אולם, עמדת שש המעצמות הייתה ועודנה שאיראן צריכה להשעות כל העשרה של אורניום, כפי שעולה מהחלטות מועצת הביטחון.

 

גורם מערבי אמר ל-"ניו יורק טיימס" כי המעצמות לא ציפו להשיג הסכם עם איראן בשלב זה, וכי הסנקציות על הנפט האיראני שייכנסו לתוקף ב-28 ביוני באיחוד האירופי וב-1 ביולי בארה"ב, יגבירו את הלחץ על איראן בצורה שטהרן לא חשה עד כה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלינטון ואשטון. עמדה אחידה
צילום: AP
מתקן ההעשרה פורדו שליד קום
צילום: EPA
מומלצים