אין כניסה לגבינה: קינוחים טבעוניים
שבועות הסתיים וגם הגבינה לכן זו הזדמנות מצויינת להכין קינוחים טבעוניים שאין בהם חלב ו/או ביצים. שיראל אורגד עם פאי פירות קייצי, עוגת תפוחים ותמרים ושייקים צוננים
עוד בערוץ האוכל:
רוב המתכונים מכילים אבקת סוכר חום. אבקת סוכר חום - שווה להחזיק תמיד בבית כי היא נמסה בקלות ברטבים, בבצקים וכדומה. לצערי מצאתי אבקת סוכר חום רק במחיר מופקע, אז החלטתי לנסות משהו אחר- טחנתי סוכר חום במטחנת תבלינים בבית והתוצאה הייתה מצוינת. עד שיום אחד כשהייתי באמצע הכנה של עוגה התקלקלה לי המטחנה (ככה זה כשקונים מטחנה ב30 שקלים) התקשרתי כולי בלחץ לאגדה, חברה שלי, שהיא אלופת הפתרונות במטבח. אגדה בכלל לא הבינה למה נבהלתי ואמרה: "פשוט תטחני אותו בבלנדר-סטיק", והיא צדקה! רק תקפידו לעשות את זה בכלי גבוה- כדי שהסוכר לא יעוף לכל הכיוונים.
בנוסף, כשטוחנים את הסוכר החום הוא הופך להיות כמעט בצבע לבן. אל תיבהלו, לא עבדו עליכם, לא קניתם סוכר צבוע. בפעם הראשונה גם אני נבהלתי מאד ופניתי לבן דודי- סטודנט לכימיה, שהסביר לי שבגלל שכשטוחנים את הסוכר הוא הופך להיות בחלקיקים קטנים יותר הוא מחזיר יותר אור ולכן הוא יותר לבן. או לפחות זה מה שהבנתי.
גלידת חלבה וקוקוס מדהימה
אני אוהבת גלידה- ההורים שלי אומרים שאני יכולה לחיות רק על גלידה. כשהייתי בת 10 התערבתי עם אבא שלי שאני מסוגלת לאכול 2 ק"ג גלידה- הצלחתי בלי שום בעיה. לכן כשנתבקשתי להכין כתבת קינוחים, היה לי ברור שתהיה בה גלידה.
את המתכון הזה אני מכינה בתבנית שקעים מסיליקון מה שמקל על הוצאת המנות, אבל אפשר להכין אותו גם בקופסה רגילה ולהוציא בעזרת כף גלידה. שימו לב שאם הכנתם בקופסה רגילה זמן ההקפאה יהיה ארוך יותר.
המרכיבים:
פחית קרם קוקוס
1 שמנת לבישול- אלפרו
3/4 כוס סוכר חום
2 כפות טחינה
כף דבש
מעט קוקוס לקישוט
מעט סילאן או דבש לקישוט
אופן ההכנה:
- מבשלים על האש קרם קוקוס, שמנת וסוכר עד שכל הסוכר נמס. מורידים מהאש ומצננים.
- מערבבים את הטחינה והדבש. מוסיפים לטחינה והדבש מעט מהשמנת ומערבבים בעדינות.
- מערבבים בעדינות את שתי התערובות. מעבירים לתבניות שקעים מסיליקון ומקפיאים.
- לפני ההגשה מוציאים בזהירות מהתבנית ומגישים על צלחת שטוחה מפזרים מעל קוקוס ומעטרים בדבש או סילאן.
פאי פירות קיצי עם קשיו
המתכון הזה הוא קיצי, טעים ומרענן וצבעוני. אני משתמשת בו באגר-אגר,מעיין אבקה העשויה מאצות ים העוזרת להתגבשות של נוזלים. היא נשמרת במקרר המון זמן בלי שום בעיה, והיא תחליף נהדר לג'לטין דגים.
המרכיבים:
לקלתית:
2 כוסות קמח מלא
1/2 כוס אבקת סוכר חום
200 גרם מרגרינה
2 כפות מי קרח
למלית:
1 ק"ג פירות קיץ חתוכים (אני ממליצה של שזיפים או נקטרינות)
כוס סוכר חום
2 כפות אגר-אגר
לקישוט:
אגוזי קשיו (הכמות תלויה בכמה שאוהבים)
אופן ההכנה:
- מכינים את הקלתית: מערבבים את הקמח עם אבקת הסוכר.
- מוסיפים רבע מכמות המרגרינה ולשים.
- חוזרים על שלב 2 עד שנגמרת המרגרינה.
- מוסיפים את המים ולשים עד שנוצר בצק אחיד.
- משטחים בעזרת הידיים על תבנית פאי ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
- מוציאים מהמקפיא ואופים כ-25 דקות בחום של 180 מעלות.
- מכינים את המלית: מערבבים את הפירות והסוכר ושמים בסיר על האש.
- מבשלים כ-20 דקות ומערבבים מידי פעם- שימו לב שבפירות יש הרבה מים ואין צורך להוסיף.
- מוסיפים את האגר-אגר ומבשלים עוד כ-5 דקות.
- שופכים את המלית על הקלתית האפויה.
- מקשטים עם הקשיו- איך שאוהבים- ומקררים. שימו לב שהפירות יתגבשו- קצת כמו ג'לי- רק אחרי הקירור.
עוגת תפוחים ותמרים
העוגה הזו היא רעיון של בעלי היקר שאמר שאני צריכה להפסיק להפוך מתכונים לטבעונים ואני צריכה להתחיל לייצר מתכונים טעימים ובריאים. הוא אמר שאני אמלא תמרים ותאנים ואאפה אותם בתנור ואצור משהו חדשני. אז הנה התוצאה לפניכם: העוגה הזו מאד מתוקה בגלל התמרים ולכן אין בה הרבה סוכר.
המרכיבים:
לבצק:
2 כוסות קמח מלא
1/2 כוס שמן קנולה
1/4 כוס אבקת סוכר חום
למילוי:
500 גרם תמרים מג'וול- חשוב ללכת דווקא על הסוג הזה כי צריך תמרים כגדולים ומתאימים למילוי
כוס רסק תפוחים
2 כפות יין אדום מתוק
כוס אגוזים שבורים לחתיכות קטנות (איזה אגוזים שאתם אוהבים כל עוד הם לא קלויים ומומלחים)
3/4 כוס שמנת אלפרו
כף סוכר חום
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד.
- משטחים את הבצק על תבנית קפיצית ויוצרים שוליים גבוהים
- אופים את הבצק בחום של 180 מעלות כ-10 דקות- חצי אפיה. מוציאים מהתנור ומקררים.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה רסק תפוחים, אגוזים ויין.
- ממלאים כל תמר בכפית מהמלית שיצרנו בשלב הקודם.
- מבשלים על האש את השמנת והסוכר עד שהסוכר נמס ומצננים.
- שופכים את השמנת על הבצק. מסדרים מעל השמנת את התמרים הממולאים.
- אופים כ-20 דקות בחום של 180 מעלות.
משקאות נפלאים לסעודת החג
כשאני רואה אנשים שמכינים סעודות גורמה ובתור שתייה מגישים שתיה קלה, אני פשוט לא מצליחה להבין את זה. אם מדובר בארוחה חגיגית, ארוחת גורמה, המשקאות לא צריכים להיות בהתאם?
בשבועות האחרונים התחלתי להכין כל שבת גם שתייה מיוחדת - שלא תהיה כבדה מידי - כמו שייק, רעננת, וטעימה.
אתם יכולים להגיש את השתייה הזו גם כקינוח, וגם סתם כשאתם מארחים. זה בדיוק 3 דקות הכנה והתוצאה תקצור הרבה שבחים ומחמאות- שווה לא?! אני משתמשת בהרבה סוכר כי אני פשוט נורא אוהבת מתוק, אבל גם כשהכנתי את המיצים עם מחצית מכמות הסוכר עדיין קיבלתי מחמאות.
מיץ תותים ולימון
המרכיבים:
ליטר מים קרים
1/2 כוס אבקת סוכר חום
2 כוסות תותים שטופים ונקיים מהעלים
1/4 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה:
- שמים את כל החומרים בבלנדר ומבלנדרים כ-3 דקות.
מיץ מלון ונענע
המרכיבים:
ליטר מים קרים
1/2 כוס אבקת סוכר חום
מלון בינוני חתוך לקוביות
1/2 כוס עלי נענע
אופן ההכנה:
- שמים את כל החומרים בבלנדר ומבלנדרים עד שהעלים ממש טחונים.
מיץ משמש וג'ינג'ר
המרכיבים:
ליטר מים קרים
1/2 כוס אבקת סוכר חום
2 כוסות משמשים שטופים ונקיים מהחרצנים
חתיכת ג'ינג'ר קטנטנה (1/4 כפית)
אופן ההכנה:
- שמים את כל החומרים בבלנדר ומבלנדרים כ-3 דקות.
בתיאבון ולרוויה!
- רוצים לשאול את שיראל שאלה אישית על תפוחי אדמה? היא מחכה לכם בפייסבוק שלה
-
בשיתוף אתר הצמחונות הישראלי
-
לכל הטורים של שני צמחוני