אריתריאים ברמת גן: "לא נחזור לדיקטטורה"
כ-150 אזרחי אריתריאה הפגינו מול שגרירות ארצם ברמת גן ומחו על הנעשה במולדתם. "אנחנו מבקשים לקבל מעמד של פליטים, עד ששם תהיה דמוקרטיה"
על-רקע המחאה הגוברת נגד תופעת המסתננים לישראל, הפגינו הבוקר (יום ו') כ-150 אזרחי אריתריאה מול שגרירות ארצם ברמת גן, במחאה על מה שהגדירו "הדיקטטורה האריתריאית".
ההפגנה נערכה לרגל יום העצמאות האריתריאי, כחלק מסדרת הפגנות שמקיימים גולים של המדינה האפריקנית ברחבי העולם. המפגינים הניפו שלטים שעליהם נכתב בין היתר: "דיקטטורת הנשיא אפוורקי=מוות לעם האריתריאי", ו-"העם האריתריאי לא רוצה לשוב למולדת דיקטטורית".
המפגינים לבשו חולצות של בכירי הממשלה האריתריאית, שלדבריהם "עושים לנו צרות". כמו כן הונף שלט שעליו הופיע ציטוט של סגן שר החוץ דני אילון לפיו: "מי שחוזר לאריתריאה, נתון בסכנה, כולל סכנת מוות".
מולוגטה טומונגי, מבקש מקלט מאריתריאה ששוהה בישראל זה ארבע שנים אמר כי "אני שמח יותר מתמיד שאני מפגין בשם המשפחה שלי, שלא יכולה לדבר ולקיים הפגנות. באריתריאה יש
מבקש המקלט אמר עוד כי מדינת ישראל לא מסייעת לאזרחי אריתריאה ששוהים בארץ. לדבריו, "לא מאשרים לנו לעבוד, אין לנו כסף לשכור דירה ולכן אתם רואים את אותם פליטים בתחנה המרכזית בתל-אביב".
טומונגי התייחס גם לגילויי האלימות של ישראלים כלפי זרים בימים האחרונים: "כמו שבישראל יש טוב ורע גם אצלנו יש". על שר הפנים אלי ישי שמוביל את הקו הנוקשה כלפי המסתננים לארץ אמר טומונגי כי "הוא אמר שהוא מכיר אותנו, הוא לא מכיר אותנו בכלל".
"שיסתכלו על העבר שלהם"
עמנואל ימאני, אף הוא מבקש מקלט מאריתריאה סיפר כי היה המום נוכח גילויי האלימות בימים האחרונים. לדבריו, "זה היה ממש מפחיד. זו פעם ראשונה שאני רואה במדינה דמוקרטית
התנהגות אלימה שכזו. לכל אלה שיצאו להפגין יש לי רק דבר אחד לומר: שיסתכלו על העבר שלהם. גם הם היו פליטים. אני לא מתייחס לאותם אנשים שיצאו לרחובות והכריזו שהם שונאים אותנו, אני מסתכל על הישראלים שמבינים אותנו ועוזרים לנו".
טומונגי הוסיף כי "מה שקרה בימים האחרונים הוא בלתי נתפש. המפגינים הרסו חנות שלנו וניפצו שמשות של רכב. לא חשבתי שישראלים יכולים לעשות נזק כזה. מבחינתי אלה לא ישראלים. זה לא הגיוני בכלל. אני באופן אישי הלכתי לא פעם בשכונת שפירא וישראלים צעקו לעברי 'כושי', תלכו מפה, אתם עושים נזקים. כשהתקשרתי למשטרה הם כבר ברחו. זה לא נעים, זה קשה. אותם מפגינים לא מבינים שהם היו בדיוק כמונו".
בהפגנה נכחה גם סיגל רוזן ממוקד הסיוע לעובדים הזרים. רוזן אמרה כי "אם ממשלת ישראל אינה רוצה אותם כאן, וכך זה נראה, ראוי שתצנן מעט את היחסים עם הדיקטטור, שרק לאחרונה הוכרז כדיקטטור הכי גרוע בעולם". היא הוסיפה כי באחרונה הוטלו סנקציות על אריתריאה בניסיון לשפר את מצב זכויות האדם שם וציינה כי "ישראל נמנעת מלקחת בזה חלק".
Read this article in English