המסחר בוול סטריט הסתיים בירידות שערים
המשבר באירופה ונתוני תעסוקה מאכזבים בארה"ב שלחו את המדדים העיקריים בוול סטריט לירידות. לאחר שדווח כי פייסבוק שוקלת לעזוב את נאסד"ק עולה מספר המשקיעים שפתחו פוזיציית שורט כנגד המניה, שירדה היום בכ-3.5%
הבורסה של ניו יורק סיימה את יום המסחר בירידות שערים, בצל דיוני הפסגה של מנהיגי ה-G8 בבריסל, ובצל החשש מקיפאון בשוק העבודה לאחר שהתביעות החדשות לדמי אבטלה השבוע ירדו רק במעט. משבר החובות באירופה ממשיך להעסיק את השווקים כאשר לפחות חצי מממשלות האירו מכינות תוכניות לתרחיש בו יוון תצא מגוש האירו.
מדד הדאו ג'ונס ירד ב-0.6% לרמה של 12,454.83 נקודות. מדד הנאסד"ק ירד ב-0.08% לרמה של 2,837.02 נקודות. מדד ה-S&P500 ירד ב-0.27% לרמה של 1,317.18 נקודות.
החדשות מבריסל בדבר הנפקת אג"ח משותפת כחלק מפיתרון למשבר נתקלת בהתנגדות מצידה של גרמניה. עם זאת, ראש ממשלת איטליה, מריו מונטי, טוען כי ניתן לשכנע את גרמניה בנושא ונכון לעכשיו רוב מנהיגי הפסגה מסכימים על ההנפקה המשותפת לאירו. "לגרמניה יש אינטרס כי אף מדינה לא תעזוב את גוש האירו", אמר מונטי.
בעוד אנגלה מרקל, קנצלרית גרמניה, טענה אתמול כי מדינתה מתקשה עם הרעיון של הנפקת אג"ח משותף, נשיא צרפת הנבחר, פרנסואה הולנד, חולק על המדיניות בהובלתה של גרמניה בדבר הפחתת הגירעון. עם זאת, נראה כי מרקל נוטה להשתכנע ולהצטרף לדעת הרוב בנוגע להנפקה המשותפת.
יציאה אפשרית של יוון מגוש האירו מקבלת חיזוק מצד ענק הבנקאות האמריקני סיטיגרופ שצופה כי יוון תעזוב את גוש האירו בשנה הבאה. להערכת הכלכלן הראשי של הבנק, וילם ביטר, לאחר שיוון תנטוש את האירו, המטבע החדש שתכניס המדינה לשימוש יצנח באופן מיידי ב-60%. לדבריו, לאורך 5 שנים שלאחר מכן המטבע היווני העתידי יצנח ב-50%-60% נוספים.
באסיה, לראשונה מזה 7 שנים נודע כי הבנקים בסין עלולים שלא להגיע לרמת ההלוואות שנקבעה להם. במקביל, מדד סנטימנט העסקים במדינה הגיע לרמתו הנמוכה מאז דצמבר.
מאקרו
מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן לחודש מאי עלה מעבר למצופה לרמתו הגבוהה מזה 4 שנים. יותר בתי אב בארה"ב מאמינים כי הכלכלה האמריקנית משתפרת. מדד זה מגלם את דעתם של 500 בתי אב בארה"ב בנוגע למצבם הפיננסי בפרט ולמצב הכללה האמריקנית ככלל. המדד הגיע במאי ל-79.3 נקודות, לעומת ציפיות הכלכלנים לעלייה ל-77.8 נקודות בלבד.
מניות במרכז
ניקוי אורוות או הנמכת ציפיות: ג'רמי לוין, המנכ"ל הנכנס של ענקית הגנריקה העולמית טבע, איכזב את המשקיעים כשהוריד את תחזית ההכנסות והרווח ל-2012. המכירות צפויות להסתכם ב-21-20 מיליארד דולר השנה, בעוד שהרווח הנקי למניה צפוי לעמוד בטווח של 5.4-5.3 דולר. תחזית האנליסטים היא להכנסות של 21.3 מיליארד דולר ורווח נקי של 5.58 דולר למניה.
בעלי המניות של גולדמן זאקס אישרו את חבילת השכר של מנכ"ל הבנק לויד בלאנקפיין ברוב של 94%. ב-2011 נהנה בלאנקפיין משכר בעלות של 12.4 מיליון דולר. קולם של פעילי המחאה "לכבוש את וול סטריט" שהביעו התנגדות לשכרו של המנכ"ל ותכננו להגיע לאסיפת בעלי המניות - לא נשמע ולא נרשמו אירועים מיוחדים.
לאחר שדווח כי פייסבוק שוקלת לעזוב את נאסד"ק עולה מספר המשקיעים שפתחו פוזיציית שורט כנגד המניה. הביקוש להשאלה של מניות הרשת החברתית עלה ל- 33 מיליון מניות המשקף שווי של מיליארד דולר. בתוך כך נוגע כי ארבעה מהחתמים של ההנפקה הכושלת הפסידו מאז יום שישי האחרון 100 מיליארד דולר.
יצרנית המחשבים הגדולה בעולם, HP, מפטרת כ-8% מכוח העבודה שברשותה - 27 אלף עובדים. למרות ירידה של 23% ברווח הנקי, החברה עקפה את תחזיות אנליסטים ברבעון הראשון ורשמה רווח נקי של 1.9 מיליארד דולר.
אינטל מקיימת דיונים מתקדמים עם משרד התמ"ת בישראל בנוגע להשקעה של 5 מיליארד דולר להקמת מפעל ייצור שבבים המשוכלל בעולם - דווקא בישראל.