שתף קטע נבחר

ארץ זבת חלב: ישראל חוגגת את שבועות

במנרה קטפו אמש דובדבנים, בבית הלל האכילו עגלים, ברמת נפתלי שתו יין ובכנרת העדיפו על האש במקום גבינות. עם ישראל הציף את מסלולי הטיולים ואתרי התיירות לרגל שבועות, אבל השיא יהיה כנראה היום. ואיך אתם חוגגים?

חג השבועות בשילוב מזג האוויר הנוח הוציאו אתמול (שבת) ישראלים רבים אל מסלולי הטיולים ואתרי התיירות ברחבי הארץ. "משפחות אוהבות לבוא לקיבוצים לחוות את החג כמו שצריך, לשבת על החציר ולצפות בתהלוכות גידולי השדה", סיפר עמית לבקוב, מנכ"ל עמותת תיירות שקמה-בשור.

 

עוד כתבות על שבועות ב-ynet:

הבית הלבן: עיצוב הבית ברוח חג השבועות

חגיגה לבנה: שעונים, תכשיטים ואופנה לשבועות

שבועות ביזרעאל: סיור בין ים השיבולים שמסביב

 

מוקדי המשיכה העיקריים אתמול היו יער בן שמן ויערות הרי ירושלים במרכז ויער ביריה וחניון עין זיתים בצפון. עם זאת, אנשי התיירות מעריכים כי השיא יגיע מחר. "אני צופה שהיום יהיה העומס הגדול של המבקרים, שבאים לנגב ממרכז הארץ", העריכה צופיה ואן-חרבנברוק, בעלת חוות היענים "אל היען" שבצפון הנגב.

 

מאכילים את העגלים בבית הלל (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
מאכילים את העגלים בבית הלל(צילום: אביהו שפירא)

 

קוטפים דובדבנים במנרה (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
קוטפים דובדבנים במנרה(צילום: אביהו שפירא)

 

דורון שלייזינגר מקיבוץ בית קשת, הגיע עם שלושת ילדיו לרדות דבש במרכז המבקרים "דבורת התבור". "מחר החגיגות הגדולות", סיפר, "היום זה ה'לקראת'. באנו לכאן לטיול כדי לראות את הדבורים מקרוב. בעיקרון אנחנו באים לפה כי הקיבוץ שלנו, בית קשת, כבר שנים שהוא לא חקלאי, אז אנחנו מתארחים אצל השכנים היותר חקלאים שלנו".

 

שגיא אזולאי מירושלים הגיע אל חוות "עז עיז" שבמנחמיה, שם סייר בדיר העיזים ונתקל בכמה גבינות לא מוכרות. "קנינו פה קממבר, וגם, איך קוראים לזה? אה, גבינת פיאצה. עשינו סיור בדיר, הראו לנו מה כל חלק במשק מייצר, בלי אנטיביוטיקה. מפה נמשיך לנהריים. לארוחת צהריים נלך על מסעדה חלבית".

 

דניאל קורנמל, בעליה של חוות "קורנמל" שבמועצה האזורית רמת נגב, אמר: "אני מקווה שיגיעו הרבה מטיילים. בדרך כלל פוקדים אותנו רבים. אני מאמין שתהיה לנו תנועה יפה של אנשים בגלל סוף השבוע וראשון. אל החווה שלי מגיעים מטיילי שבועות, בעיקר בגלל הגבינות. בחג זה מקבל משנה חשיבות. הם באים ליהנות מהמנות שלנו ולקחת גבינות הביתה, וליהנות מהנגב. מי שיורד דרומה מחפש את הנגב".

 

בכבישים באזור הכנרת הורגשו במהלך היום תנועה ערה של מטיילים יחסית לשבתות. למרות החג המזוהה עם חלב וגבינות, עשן המנגלים שהיתמר מחלק מחופי הימה לא הותיר ספק באשר להעדפה הקולינרית של המתרחצים.

 

קוצרים את החיטה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
קוצרים את החיטה(צילום: אוהד צויגנברג)

 

בצוק מנרה קיבלו המבקרים סלסלת פלסטיק, ובסיום העלייה ברכבל מילאו אותה בדובדבנים ממטעי מנרה. במושבה מטולה נערך כנס משוררים, בו הוקראו ספרי שירה בבתי הקפה המקומיים. בקיבוץ בית הלל פתחו בפני המבקרים את הרפת המקומית והציגו בפניהם את הדרך שעושה החלב מהעטין ועד לשקית. הילדים שרצו בכך האכילו את העגלים בבקבוק. בפסטיבל היין ברמות נפתלי הושקו לא פחות מארבעה יקבים חדשים - יקב רמת נפתלי, שלוש הגפנים, עמרם, ונעמן.

 

בקיבוץ נחשונים חגגו אמש את שבועות לצלילי "ים השיבולים". נועם בת ה-11, שהסתובבה כמו חבריה בבגדים לבנים ועם זר לראשה, סיפרה: "זה ממש כיף. אני משתתפת בריקוד ושירה ומתאמנת כבר חודש. את השמלה הלבנה קניתי במיוחד בשביל האירוע. יש הרבה מאכלים טעימים ומחר יהיה לנו הפנינג".  

 

בקיבוץ גבעת השלושה, לא רחוק משם, יתקיים היום טקס החג המסורתי

בהשתתפות אלף איש. לאורך אתמול התאמנו ילדי הקיבוץ על השירים והריקודים. אתי רוט, רכזת התרבות, סיפרה: "כמובן שנציג את התינוקים החדשים שנולדו בקיבוץ. לאחר מכן תתקיים תהלוכת ענפים ובהם הרפת, הלול וענף הנעליים של הקיבוץ. מדובר במסורת של שנים, אנחנו חוגגים 87 שנים".

 

עמית, בן 7.5, כבר מתרגש. "מחר אני הולך להופיע עם ענף הרפת", אמר בגאווה, "כבר הכנתי והתאמנתי על ריקוד. ההורים יעזרו לי להכין את הזר לראש ואת סלסלת הטנא".  


פורסם לראשונה 26/05/2012 20:20

 

בהכנת הידיעה השתתפו מאור בוכניק, אילנה קוריאל, נועם דביר ושחר חי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דובדבנים בצפון
צילום: אביהו שפירא
קציר חיטה במבוא חורון
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים