בג"ץ דחה עתירות נגד "חוק האח הגדול"
לשכת עורכי הדין והאגודה לזכויות האזרח טענו כי החוק שמאפשר לרשויות לקבל נתונים של מנויי בזק, חברות הסלולר וספקי האינטרנט, פוגע בזכות לפרטיות. בג"ץ דחה את העתירות: "הכלים מסייעים לרשויות בביצוע התפקידים שלהן"
בג"ץ דחה היום (ב') בהרכב של שבעה שופטים עתירות שהוגשו נגד חוקתיות החוק שזכה לכינוי "חוק האח הגדול". החוק מאפשר לרשויות החקירה בישראל לקבל לרשותן נתוני תקשורת של כלל מנויי חברת בזק, חברות הסלולר, הטלפוניה הקווית וספקי האינטרנט השונים.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
אשכנזי על האישום בטורקיה: "השכל הישר יגבר"
קרובי השב"ח שהופקר: "התנהגו אליו כמו לחיה"
בהפרש של 6 שנים: שתי האחיות נרצחו ביריות
בעתירות שהוגשו על-ידי לשכת עורכי הדין והאגודה לזכויות האזרח, נטען כי ההסדרים שבחוק פוגעים בזכות לפרטיות באופן שאינו מידתי וכן שיש בהם פגיעה בעניינם של בעלי חיסיון – ביניהם עורכי דין, רופאים, עיתונאים ועוד.
הרכב השופטים בראשות הנשיאה בדימוס דורית ביניש, קבע כי החוק אכן פוגע בזכות לפרטיות, אך עם זאת פסק כי במציאות הטכנולוגית המודרנית יש לתת משקל מיוחד למורכבותה של הזכות לפרטיות וההגנה שראוי לתת לה.
בפסק הדין נכתב כי "הכלים הטכנולוגיים הקיימים בעת הזאת נותנים בידי השלטונות אמצעים מתוחכמים המאפשרים פגיעה בזכות לפרטיות, ומצד שני מסייעים לרשויות בביצוע התפקידים המוטלים עליהן, בכלל זה בהיבטים של אכיפה וסדר ציבורי".
עוד צוין בפסק הדין כי "הפעלת הסמכות הקבועה הן במסלול השיפוטי והן במסלול המנהלי תפורש כך שקבלת הנתונים על-פי החוק תיעשה רק במקרים שבהם הדבר נדרש לצורך ממוקד וקונקרטי, כדוגמת חקירה הנסובה על אירוע ממוקד בעניינו של חשוד או קורבן ספציפיים. זאת, להבדיל משימוש בהסדרי החוק למטרות כלליות של גילוי עבריינים ומניעת פשע".
הנשיאה בדימוס ביניש
צילום: גיל יוחנן
מומלצים