שתף קטע נבחר
 

סקר: 58% טוענים שמעבר לפריפריה טוב לזוגיות

אם המרכז הוא מקום משכנם של הרווקים, הרי שדווקא הנגב והגליל הם המקומות המומלצים ביותר למסד בהם את הזוגיות שלכם. סקר חדש מגלה כיצד משפיע המעבר לפריפריה על הקשר הזוגי וגידול הילדים, וכן מי בדרך כלל יוזם את המעבר: הגבר או האשה

עונת החתונות החלה וכולנו מתחילים להרגיש את זה על בשרנו, כיסנו, מלתחותינו, וכמובן - על הכבד העדין שלנו. ככל שאנחנו קרובים יותר לזוג המתחתן, כך אנחנו מרגישים שותפות גדולה יותר לכלל ההחלטות העומדות בפניו.

 

עוד בנושא:

לגור איתו: לעבור דירה עם החבר ולשרוד

שופט קבע: מעבר הדירה של האם - מחטף

דירה להשכיר: סיפורי אימה על שותפים מהשאול  

 

מעבר לדילמות האינסופיות שאירוע החתונה עצמו מעלה, כגון האם להזמין את איציק מהעבודה ואיפה להושיב אותו, האם לנסוע למקסיקו או לזנזיבר לירח הדבש וכמה אחוזים תקבל המוסיקה המזרחית בחתונה, ישנה החלטה גורלית בהרבה שעל כל זוג לקבל, והיא: בחירת מקום המגורים בו יקימו בית בישראל ובתקווה, יגדלו בו גם משפחה.

 

 

בעוד מרבית הצעירים הרווקים נוהרים בהמוניהם למרכז הארץ בכלל ולתל אביב בפרט, מסתבר שכשמדובר במיסוד הקשר, דווקא הפריפריה היא המקום הטוב ביותר לגור בו.

 

בן גוריון חזה את זה קודם

מסקר שתוצאותיו נחשפו בשבוע האחרון, עולה כי מעבר ממרכז הארץ לנגב ולגליל תורם ליחסים הזוגיים ואף משפיע על הילדים לטובה. בסקר השתתפו כ-100 נשאלים שהעתיקו את מקום מגוריהם ממרכז הארץ לנגב או לגליל בשנים האחרונות.

 

הסקר נערך ע"י מרכז המידע להתיישבות בנגב ובגליל, שמפעילה תנועת אור, בשיתוף קרן קימת לישראל ובסיוע משרד ראש הממשלה, ועסק בהשפעת המעבר לפריפריה על הזוגיות ועל חיי המשפחה.

 

58% מהנשאלים דיווחו כי המעבר לפריפריה השפיע לטובה על הזוגיות שלהם, מתוכם 11% ציינו כי בתחילה המעבר לא היטיב עם היחסים, אך בדיעבד הקשר והקרבה הזוגית רק הלכו והשתפרו בעקבות המהלך. רק 8% מהנשאלים בסקר ענו שהמעבר השפיע על היחסים ביניהם לרעה.

 

24% מהנשאלים ציינו שלמעבר לא הייתה השפעה על הזוגיות כלל. זהו נתון מפתיע בהתחשב בעובדה שדווקא במרכז יש יותר אפשרויות תעסוקה, מקומות בילוי ואירועי תרבות. כנראה שפשוט אין תחליף לאוויר צח, טבע ושקט. אני נוטה להאמין שדוד בן גוריון ידע על מה הוא מדבר כשהחליט לקחת את פולה לגור בנגב, והכריז כי שם טמון עתיד היישוב היהודי.

 

ילדים טובים בטבע

מעבר דירה וניתוק ממסגרת מוכרת הוא תהליך שאינו קל לילד אשר נאלץ להיפרד מכל חבריו בגן או בבית הספר, ולהתרגל לסביבה חדשה לגמרי. ניתן היה לצפות שמעבר שכזה ישפיע על הילדים לרעה, אך מתוצאות הסקר עולה כי המעבר לנגב ולגליל השפיע על הילדים בצורה חיובית למדי, כאשר 23% מהנשאלים ציינו כי ילדיהם נעשו פתוחים וחברותיים יותר ו- 34% דיווחו כי בעקבות המעבר הילדים נהיו מחוברים יותר לטבע.

 

13% ציינו כי לא חל כל שינוי בילדיהם בעקבות המעבר, 4% מהנשאלים ענו כי הקשר עם הילדים התהדק, ורק 2% השיבו שילדיהם נהיו אלימים יותר בעקבות המעבר. אז הורים יקרים - הסירו דאגה מלבכם - המעבר יעשה לילדיכם רק טוב.

 

אז מי הבוס בבית?

ואם חשבנו שבהחלטות החשובות במשפחה האישה קובעת, מתברר שב-36% מהמקרים הגבר הוא שיוזם את המעבר, ו-42% מהנשאלים דיווחו כי ההחלטה לעבור לנגב או לגליל הייתה יוזמה משותפת של שני בני הזוג. אם זאת באמת הייתה החלטה משותפת או שמא האשה רק הצליחה לגרום לו לחשוב כך - לעולם לא נדע. בכל מקרה, רק 14% ציינו שהיוזמה לעבור לפריפריה הגיעה מצידה של האשה.

 

 

אפשר לסכם ולהגיד שסופשבוע בצימר בצפון זה לא מספיק בשביל לשפר את הזוגיות לטווח הארוך (אם כי לטווח הקצר זה בהחלט לא רע), ובבואכם למסד את הקשר ביניכם, אולי כדאי לשקול מעבר לצפון ובמקום צימר, לעבוד למוד של חופשות בתל אביב.

 

שיהיה בהצלחה לכולם!

 

 

לכל הכתבות והעדכונים - כנסו לעמוד המעריצים של ערוץ יחסים בפייסבוק

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מאמי, הנגב הזה עשה לנו רק טוב!
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים