שר החינוך: תחושה שיש יותר מדי בגרויות
עד סוף השנה תגבש הוועדה לבחינת מערך בחינות הבגרות המלצות לשינויים. היום יצאה לדרך הוועדה, ושר החינוך, גדעון סער, התווה מספר אפשרויות לשינוי
הסוף לבחינות הבגרות? הוועדה לבחינת מערך בחינות הבגרות יצאה לדרך הבוקר (יום ג') בדיון ראשון שהתקיים בבניין משרד החינוך בתל-אביב. בפתח הדיון אמר שר החינוך, גדעון סער כי "התחושה היא שבתיכונים יש יותר מדי בחינות, והאיזון הופר בשנים האחרונות כך שלא ניתן להשקיע את המרב שהיינו רוצים בהיבטים הערכיים".
עוד בערוץ החדשות של ynet:
"אף אחד לא יתקדם מטר במלחמה הבאה"
צלם השלכת הביצה: "רצינו לשמח את הסודני"
הוועדה אמורה להגיש את המלצותיה עד חודש דצמבר הקרוב. היא תדון בין השאר בחלופות לבחינות הבגרות ובהן עבודות גמר, בחינות פנימיות בית-ספריות וצמצום שאלוני הבגרות. בראש הוועדה עומדת מנכ"לית משרד החינוך, דלית שטאובר, וחברים בה מגוון אנשי חינוך המתמחים במדידה והערכה, ובהם יושבת ראש המזכירות הפדגוגית, פרופ' עופרה מאייזלס, מנכ"לית ראמה (הראשות הארצית למדידה והערכה), פרופ' מיכל בלר.
בהמשך אמר השר סער כי "עם זאת, צריך לומר שבחלקו עומס הבחינות נובע מסיבות טובות מכיוון שמערכת החינוך הישראלית שואפת שכל תלמיד יממש את הפוטנציאל שבו וייצא לחיים מנקודת
פתיחה טובה יותר ומכאן גם ריבוי הבחינות".
עוד אמר השר סער כי "יש היום מגמה כללית נגד בחינות המדידה ואני לא שותף לה. צריך להבין שבחינות הן חלק מהחיים, ובלעדיהן המערכת לא תוכל להתמודד עם שאלות של הישגים וכישלונות וסטנדרטיזציה ארצית ובינלאומית. אנו חייבים להיות מאוד זהירים ושקולים בשינויים שכן אפשר בקלות לנקוט צעדים שיפגעו ברמת הידע והחינוך".
מנכ"לית המשרד שטאובר אמרה כי "לנבחנים יש כוח מעצב עצום על מערכת החינוך ולכן לכל החלטה תהיה השפעה דרמטית על מספר המבחנים, יישומם, דרכי ההוראה בבתי הספר וכן על השכרת המורים והאקלים הבית-ספרי".