שתף קטע נבחר

 

שוויץ: רשת מרכולים תסמן מוצרים מהתנחלויות

רשת "מיגרוס", מהרשתות הגדולות במדינה, הסבירה את הצעד בכך שהיא מבקשת להציג ללקוחותיה "שקיפות גדולה יותר" ולאפשר להם להחליט בהתאם אם לרכוש מוצר מסוים. היא הבהירה: "לא תומכים בחרם שמקדמים ארגונים פרו-פלסטיניים"

אחת מרשתות הסופרמרקטים הגדולות ביותר בשוויץ הודיעה היום (ג') כי היא מתכוונת להצהיר בפני לקוחותיה אילו סחורות שהיא מוכרת מגיעות מאזורי ההתנחלויות בגדה המערבית ומזרח ירושלים.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

רשת המרכולים "מיגרוס" אמרה כי בצעדה זה היא מבקשת להציג ללקוחותיה שקיפות גדולה יותר, מפני שממשלת שוויץ והאו"ם רואים בהתנחלויות התיישבויות בלתי-חוקיות במסגרת החוק הבינלאומי.

 

דוברת הרשת, מוניקה ווייבל, אמרה היום כי "מיגרוס" אינה תומכת בחרם שקוראים לקיים ארגונים פרו-פלסטיניים, אולם כן רוצה לתת ללקוחותיה את האפשרות להחליט אילו סחורות לקנות ואילו להשאיר על המדף. ווייבל ציינה כי עד כה נהגה הרשת רק לציין אם הסחורות מקורן בישראל.

 

שקיפות גדולה יותר. רשת מיגרוס (צילום: Street View on Google Maps) (צילום: Street View on Google Maps)
שקיפות גדולה יותר. רשת מיגרוס(צילום: Street View on Google Maps)

 

הצעד השוויצרי בא שבוע וחצי אחרי שממשלת דרום-אפריקה הודיעה כי היא רוצה שסוחרים במדינה "לא יתייגו באופן לא נכון מוצרים שמקורם בשטחים הכבושים כמוצרים ישראליים".

 

דרום אפריקה אינה אוסרת בשלב זה מכירה של מוצרים מההתנחלויות, אבל הסוחרים יידרשו לסמן את המוצרים האלה בסימון מיוחד שיבהיר שיוצרו מעבר לקו הירוק. אם אכן תיושם ההחלטה, ממשלת דרום אפריקה תהפוך לראשונה בעולם שמורה על נקיטת צעד כזה.

 

בהודעה שפרסם בסוף השבוע שעבר שר המסחר והתעשייה הדרום אפריקני, ד"ר רוב דיוויס, נכתב כי "צרכנים בדרום אפריקה אינם צריכים להיות מוטעים, ולהאמין שמוצרים שמקורם בשטחים הפלסטיניים הכבושים, הם מוצרים שמקורם בישראל". הוא הדגיש במכתבו כי נטל ההוכחה על מקור המוצרים יוטל על הסוחרים.

 

הלקוח יחליט בהתאם אם לקנות. אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הלקוח יחליט בהתאם אם לקנות. אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

  

השר ציין במכתבו כי ממשלת דרום אפריקה מכירה במדינת ישראל רק בתוך הגבולות שסומנו על-ידי האו"ם בשנת 1948.

הוא ציין כי הארגונים שפנו אליו מחו על כך שחברת "אהבה", המייצרת מוצרים קוסמטיים בצפון ים המלח, וכך גם חברות ישראליות שמייצאות למדינה האפריקנית משקאות קלים וטכנולוגיות - משווקות בדרום אפריקה מוצרים אשר נטען שיוצרו בישראל, ולא בשטחים.

 

בהודעתו הרשמית, שעליה חתם ב-1 במאי, מזמין שר התעשייה את הציבור לשלוח את תגובותיהם בנוגע להחלטה, והיא צפויה להיכנס לתוקפה בתוך 60 יום מרגע פרסום ההודעה. הצעד של דרום אפריקה, והרהור שהחל בנושא גם בדנמרק, יצרו בישראל חשש מאפקט דומינו שבמסגרתו ילכו ממשלות נוספות אחרי דרום אפריקה ויסמנו מוצרים מההתנחלויות. בעבר כבר הוטלו הגבלות על מוצרים מההתנחלויות בבריטניה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחת הרשתות הגדולות בשוויץ
עד כה ציינו רק אם הסחורה מישראל. התנחלות
צילום: AFP
מומלצים