ארה"ב: לראשונה מ-48' המועמדים לא היו בצבא
בפעם הראשונה זה 63 שנה שני המועמדים לנשיאות ארצות הברית לא שירתו בצבא. רומני קיבל פטור ממלחמת וייטנאם, אבל זוכה לתמיכת יוצאי הצבא והחיילים. אובמה מגייס את הישגיו מול אל קאעידה, כגון חיסול בן לאדן, להשיג את תמיכת החיילים
המפקד העליון יהיה ללא רקע צבאי: מיט רומני ו ברק אובמה יתמודדו בנובמבר בבחירות לנשיאות ארצות הברית, ולראשונה מאז 1948 מתייצבים רשמית על קו הזינוק במירוץ לנשיאות שני מועמדים חסרי רקע צבאי. עד כה, כל המועמדים הרפובליקנים שירתו בצבא ארצות הברית, ואילו את הדמוקרטים ייצגו בעבר מועמדים כגון ביל קלינטון, שלא שירתו בצבא.
ארה"ב בוחרת - דיווחים אחרונים ב-ynet:
בכירי האסטרולוגים בארה"ב: כהונה שנייה לאובמה
רומני גייס תרומות בקזינו וזכה רשמית במועמדות
נאלץ לתמוך ברומני: בוש הבן שבר שתיקה
באמא שלהם: צפו באובמה ורומני ביום האם
מיט רומני, שזכה אתמול במועמדות המפלגה הרפובליקנית, הוא נציג המפלגה הראשון זה שנים רבות שנבחר לתפקיד ללא רקע צבאי. הוא קיבל פטור משירות במלחמת וייטנאם כי שירת כשליח מיסיונרי מטעם הכנסייה המורמונית בצרפת בתקופת המלחמה. מאוחר יותר הוא נרשם לשירות צבאי כנדרש, אבל הוא לא נקרא לשרת כי הוא נרשם בשלבים המאוחרים של המלחמה שהתקרבה לסופה.
קודמיו הרפובליקנים שירתו בצבא ואחד הבולטים בהם הוא הסנאטור ג'ון מקיין, שהתמודד מול אובמה בשנת 2008. ברקורד שלו שירות כטייס במלחמת וייטנאם ואף שהייה בשבי הווייטקונג במשך חמש שנים וחצי. ג'ורג' בוש הבן נדרש להוכיח - ואף עשה זאת - כי שירת במשמר הלאומי של טקסס בשנות ה-70'. המועמד הדמוקרטי ג'ון קרי שירת במלחמת וייטנאם וכמוהו גם המועמד הדמוקרטי אל גור. בוב דול הרפובליקני, שהתמודד מול הנשיא ביל קלינטון ב-1996, שירת ונפצע במלחמת העולם השנייה, בדומה לנשיא בוש האב, שמטוסו הופל.
שנת 1948 הייתה הפעם האחרונה, עד השנה, שבה שני המועמדים, הנשיא הדמוקרטי פרנקלין רוזוולט ויריבו הרפובליקני תומאס דיואי, לא שירתו בצבא האמריקני.
אובמה מנסה להרשים עם חיסול בן לאדן
אף על פי שרומני חסר רקע צבאי, סקר שערך באחרונה מכון "גאלופ" מראה כי הוא זוכה ליתרון ברור בקרב חיילים לשעבר - 58% תמיכה, לעומת 34% תמיכה שאובמה זוכה להם בקרב אלו ששירתו בצבא. עם זאת, זהו הפער הרגיל בתמיכת אלו ששירתו בצבא, הנוטים מסורתית לתמוך במועמדים הרפובליקנים לנשיאות.הנשיא אובמה מנסה לשפר את מצבו מול "הקהל הצבאי" באמצעות הישגי ממשלו בתחום המלחמה בטרור. בבית הלבן מציגים את חיסול אוסמה בן לאדן ובכירים באל-קאעידה, יחד עם הישגים נוספים, כעדות למעורבותו האישית של הנשיא אובמה במלחמה בטרור.
ה"ניו יורק טיימס" דיווח השבוע שהנשיא אובמה עצמו עבר על רשימת השמות והרקע של המועמדים לחיסול על ידי המל"טים האמריקניים בתימן ובמקומות אחרים. לפי הדיווח, באחת ההזדמנויות הוא עבר באופן אישי בתדרוך מודיעיני על הנתונים האישיים של 15 חשודים בהשתייכות לאל-קאעידה בתימן, בעלי רקע מערבי. הרקע האישי כלל ביוגרפיות קצרות וכמה מהמועמדים לחיסול היו אמריקנים. שניים מהם היו נערים, בהם נערה בת 17, הנראית צעירה מכפי גילה.