שתף קטע נבחר

מאבטחי מטוסים באו לכנסת: "השב"כ בועט בנו"

עבודתם של עשרות מאבטחים בעלי ותק של תשע שנים תופסק החל מהחודש הבא. אלו טוענים כי פוטרו במפתיע ולמעשה, נוצלו על ידי השירות. השב"כ: "הם סירבו להצעות שניתנו להם, סיום העסקתם דומה לעובדים אחרים"

עשרות מאבטחים מוטסים ותיקים, שזומנו לאחרונה לשימועים בשב"כ, עומדים בפני פיטורים שייצאו לפועל, לטענתם, במהירות ובאופן מפתיע. בניסיון למנוע את הפסקת עבודתם, דנה הבוקר (יום ד') ועדת העבודה והרווחה של הכנסת בנושא. "עצוב שאלו פניה של המדינה, שאומרת 'הכושי עשה את שלו ועכשיו אנחנו בועטים אותו'", תקף אחד המאבטחים, אולם השירות עצמו הבהיר כי ערכאות משפטיות שונות הכריעו בסוגיה לאורך השנים וכי ההחלטה הייתה ידועה לכול.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

שיבוץ המאבטחים - בעלי ותק של יותר מתשע שנים בשירות הביטחון הכללי - לטיסות הופסק, לטענתם, מתחילת החודש הבא. בפתח הדיון שנסגר לתקשורת, אמר אחד מהם ל-ynet כי "השב"כ לא רוצה לקחת עלינו אחריות. כרגע אנחנו נמצאים במצב של בן חורג, וזה היחס שאנחנו מקבלים. השב"כ מסרב לראות בנו עובדיו לכן הם מרשים לעצמם לנצל אותנו ולפטר אותנו באופן מיידי אחרי שהשתמשו בנו. השב"כ זורק משפחות של אנשים שהם מלח הארץ".

 

אבי נעים, ראש מועצת בית אריה שהיה מאבטח במשך 16 שנים ומסייע כעת למאבטחים, הוסיף כי "ממחר הם מורידים את המאבטחים מטיסות". לדבריו, "השב"כ רוצה לזרוק כאן אנשים שעובדים 20 ו-30 שנה. הם נתנו הכול למדינה בכל תחום מבצעי".

 

ח"כ מירי רגב (הליכוד), שיזמה את הדיון, טענה ש"השב"כ הילך אימים ולחץ לסגור את הדיון לתקשורת. הארגון מפטר אנשים תחת עלה התאנה של חוק השב"כ. ראש השב"כ צריך להבין שהוא לא מעל החוק. הגיע הזמן שהשב"כ יבין שהוא לא יכול לעשות מה שהוא רוצה".

 

עו"ד אייל שטרנברג, שמייצג קבוצה של 27 מאבטחים, הוסיף כי "השב"כ לחץ לסגור את הדיון לתקשורת ומצד שני הוא מסרב להסביר מדוע הוא שולח 70 איש הביתה. המאבטחים דורשים את המשך העסקתם, הם לא דורשים תנאים מיוחדים. השב"כ מנסה להסיט את הדיון על קביעות אבל כל מה שאנחנו דורשים זה רק להמשיך לעבוד. אנחנו דורשים שיבטלו את השימועים וישבצו אותם לעבודה", הסביר.

 

מהשב"כ נמסר בתגובה: "זהותם של עובדי השירות, כמו גם נוהלי השירות, הינם חסויים על פי חוק. כיוון שלדיון בכנסת הוזמנו נציגי השירות והדיון עצמו היה אמור לעסוק גם בעניינים שחל עליהם חיסיון, ביקש השירות לקיימו בדלתיים סגורות.

 

"קבוצה מקרב מאבטחי עתודת 'אל-על' מנהלת זה שנים הליכים משפטיים נגד שירות הביטחון הכללי בנוגע למעמדם ומדיניות העסקתם. ההליך האחרון, אשר הסתיים לפני כשנה וחצי, הגיע עד להכרעתו של בג"ץ, שקבע כי אינו מתערב בהחלטת בית הדין הארצי לעבודה, שלפיה אין לראות בהם עובדים קבועים בשירות".

 

בנוסף, טוען הארגון כי "לאורך השנים נעשו ניסיונות שונים להגיע להסדר מוסכם עם חברי הקבוצה, אך אלו כשלו לאור סירובם של המאבטחים לקבל את ההצעות שהוצעו להם. בחודש אפריל 2008 נכנסו לתוקף תקנות אשר עיגנו את מדיניות

ההעסקה בשירות, לפיה במשרות אשר אינן מובילות לקביעות, תהיה ההעסקה קצובה ומוגבלת בזמן וככלל תגיע לסיומה בתום 9 שנים".

 

השב"כ הבהיר כי "סיום העסקתם של מאבטחי המטוסים אינו שונה מסיום העסקתן של אוכלוסיות אחרות בשירות, לרבות אוכלוסיות הדומות במאפייני פעילותן. יחד עם זאת, לפנים משורת הדין ועל מנת לאפשר לעובדים אלה זמן התארגנות ראוי וסביר, האריך השירות את העסקתם לתקופה נוספת בת 3 שנים, אשר אמורה להגיע לסיומה בסוף חודש מאי 2012. משכך, אין שחר לטענה כי קיבלו ההודעה על החלת מדיניות ההעסקה בעניינם בהפתעה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל ברדוגו
"דורשים להמשיך לעבוד"
צילום: ישראל ברדוגו
ח"כ מירי רגב
צילום: גיל יוחנן
מומלצים