הציעו רעיון למיחזור פלסטיק וטוסו לכנס בריו
יותר מ-260 מיליון מ"ר של פלסטיק מיוצרים בכל שנה נכון להיום, אך על פי הערכות - עד 85% מהחומר אינו ממוחזר. תחרות בינלאומית מזמינה את הציבור להציע רעיונות חדשים לאיסוף ולמיחזור הפסולת הפלסטית, והטובים מביניהם יוצגו בכנס שייערך בריו דה ז'נרו בחודש הבא
יש לכם רעיונות לאיסוף והמרת פסולת פלסטיק לפלסטיק חדש או לדלק? קבוצה של אנשי איכות סביבה ויזמים מחפשת אתכם. תחרות חדשה מזמינה את הציבור להציע רעיונות כיצד להפוך את פסולת הפלסטיק ל"זהב", והטובים מביניהם יוצגו במפגש הפסגה ריו+20, שייערך בריו דה ז'נרו בחודש הבא.
כתבות נוספות בנושא מיחזור :
- האם מיחזור מכשירי חשמל צפוי לייקר את מחירם?
- מנקים את הבית? קראו לפני שתזרקו את הזבל
- אשליה ירוקה: גם מי שממחזר - מזהם
הרעיונות הזוכים יוצגו במהלך האירוע, שייקרא בשם "Plasticity" ויתמקד בזיהום הנוצר מפלסטיק, במטרה להפחית את הפסולת שמגיעה בסופו של דבר לאוקיינוסים.
פסולת הפלסטיק מקבלת לאחרונה תשומת לב רבה, בעקבות העלייה במודעות מצד אנשי איכות סביבה, מדענים, יצרנים והציבור הרחב באשר להיקף פסולת מסוג זה שמוצאת את דרכה אל הים.
יותר מ-260 מיליון מ"ר של פלסטיק מיוצרים בכל שנה נכון להיום, על פי האיגוד המקצועי PlasticsEurope. רוב הפלסטיק המיוצר- עד 85% על פי ההערכות - אינו ממוחזר. רובו מגיע למזבלות, וכמות משמעותית מסיים את דרכו בתור אשפה על פני הקרקע, בנהרות ובאוקיינוסים.
חידושים טכנולוגיים הוכיחו כי ניתן לעשות שימוש מחדש ברוב הפלסטיק שמושלך, על ידי הפיכתו לדלק או למוצרים חדשים. הבעיה: החברות שהגיעו לפתרונות אלו לא הצליחו להשיג את סדר הגודל שיאפשר להם לפעול באופן רווחי.
"איסוף פסולת ומיחזור בכמויות לא מספיקות, מהווים מכשול בדרך למחשבות על הפיכת אשפה ל'זהב'", אומר דאג וודרינג, יזם סביבתי מהונג קונג, ואחד מהמארגנים של פורום Plasticity בריו. אולם במקום להביע הרבה ייסורי מצפון, הפורום מתכוון להדגיש ולחפש טכנולוגיות ורעיוניות חדשים לאיסוף ושימוש שני בפלסטיק.
הצעות ניתן להגיש כאן