33 ימים בשבי: שוחרר הצרפתי שנחטף בקולומביה
העיתונאי רומאו לנגלואה, העובד עבור רשת France 24, נחטף על-ידי ארגון המורדים FARC. במשך שבועות עקב העולם אחרי מאמצי צרפת לשחררו, ואמש זה קרה. "התייחסו אליי יפה, כמו לאורח", סיפר, וקרא להקדיש יותר תשומת לב למצוקת המורדים
לוחמי הגרילה של ארגון המורדים הקולומביאני "צבא המהפכה של קולומביה" (FARC) שחררו אמש (יום ד') את הכתב הצרפתי רומאו לנגלואה, חודש אחרי שחטפו אותו במהלך קרב שהוכיח כי הארגון עודנו מהווה סכנה, גם אחרי עשור של מהלומות מצד הצבא הקולומביאני.
עוד חדשות מהעולם הגדול :
- קנדה: כוכב פורנו חשוד ששלח כף הרגל הכרותה
- מיליונר רוסי זרק לקהל מטוסי נייר - משטרות כסף
- ארה"ב: לראשונה מ-48' המועמדים לא היו בצבא
- דורס לי זיתוני נתפס במהירות מופרזת בצרפת
לנגלואה הוא השבוי הבולט ביותר שעליו הצליחו המורדים לשים את ידיהם מאז חטיפתה של הפוליטיקאית הצרפתית-קולומביאנית אינגריד בטנקור, ששוחררה במבצע מתוחכם ב-2008. הוא נחטף באזור קאקטה שבדרום המדינה ב-28 באפריל אחרי שנקלע לאש צולבת בקרב בין צבא קולומביה למורדים.
אמש צעד העיתונאי הצרפתי, בן 35, יחד עם אנשי "צבא המהפכה של קולומביה" הלבושים במדים, אל קהל של תושבי כפרים. רבים מהם צילמו את המעמד בטלפונים הסלולריים שלהם. "הם מעולם לא קשרו אותי. התייחסו אליי יותר כמו אורח. הם נתנו לי אוכל", סיפר לנגלואה, כתב עצמאי העובד עבור רשת החדשות הצרפתית France 24. "אין לי על מה להתלונן".
הצלב האדום פרסם הודעה שבה נמסר כי מצבו של לנגלואה טוב, אף שנפצע בזרועו הימנית במהלך הקרב שבו נחטף. לנגלואה הביע זעם על כך שהמורדים החזיקו בו במשך 33 ימים, וקרא לכלי התקשורת להקדיש תשומת לב רבה יותר למרידה ארוכת השנים באמריקה הלטינית.
"עיתונאים רבים יותר צריכים לדווח על לוחמי הגרילה כדי להציג את חיי היום-יום שלהם", אמר. הוא אמר כי הסכסוך האזרחי שהביא למותם של עשרות אלפי בני אדם במשך העשורים האחרונים נובע מהעוני ומהיעדר הפיתוח באזורים כפריים מבודדים. חלק מהצהרותיו של לנגלואה זכו לתשואות ממאות הכפריים שבאו לצפות בשחרורו.
ארגון האיכרים שהתמסר לסחר סמים
ארגון FARC פועל באזורים מבודדים שבהם מערכת החינוך המוזנחת והיעדר הזדמנויות למימוש עצמי מתדלקים את התמיכה במורדים. הארגון האשים את ממשלת קולומביה כי היא מפעילה מניפולציה בקרב העיתונאים כדי לגייס את דעת הקהל כך שתהיה נגד המורדים, וקרא לקיים דיון על חופש המידע כתנאי לשחרור לנגלואה.
נשיא צרפת, פרנסואה הולנד, חגג את שחרורו של לנגלואה ואמר כי מדובר ברגע של אושר והקלה. "מחשבותיי נתונות גם לבני ארצנו האחרים שעדיין מוחזקים ושהממשלה פועלת לשחרורם", אמר הולנד. שבעה אזרחים צרפתים מוחזקים כיום בשבי מעבר לגבולות ארצם.
ארגון FARC החל כתנועת איכרים בשנות ה-60, ובהמשך החל לבצע חטיפות, מעשי סחיטה והברחות סמים כדי לממן את המרידה שלו. האיחוד האירופי וארה"ב הגדירו את FARC "ארגון טרור". מבצע צבאי של קולומביה בתמיכת ארה"ב החליש את המורדים בשנים האחרונות, והם הראו סימנים שיהיו נכונים לנהל שיחות שלום.
נשיא קולומביה, חואן מנואל סנטוס, אמר כי לא ישקול שיחות שלום עד שהארגון יחדל מכל התקפותיו נגד מטרות צבאיות ואזרחיות וישחרר את כל החטופים שבהם הוא מחזיק. כך או כך, המעורבות של FARC בסחר בקוקאין מספקת לו כסף רב המאפשר לו להישאר חזק באזורי הג'ונגלים המבודדים, והוא הגביר את התקפותיו בחודשים האחרונים.