שתף קטע נבחר

 

נתניהו מתכוון לפנות את גבעת האולפנה

אחרי פסיקת בג"ץ והאיומים לחוקק חוק עוקף בג"ץ, מבקש ראש הממשלה להעתיק את בתי גבעת האולפנה לשטח צבאי בבית אל. על כל בית שיפונה, ייבנו עשרה מבנים חדשים ביהודה שומרון

ראש הממשלה מתייצב מול הימין: בנימין נתניהו החליט בסוף השבוע לפנות את שכונת גבעת האולפנה בבית אל ולא לתת יד לחוק עוקף בג"ץ ("חוק ההסדרה"). הוא החליט שהבתים לא ייהרסו, אלא יועתקו לשטח צבאי בבית אל. על כל בית שיפונה, ייבנו עשרה מבנים חדשים ביהודה ושומרון בכפוף לעמדת היועץ המשפטי לממשלה.

 

גבעת האולפנה - עוד כתבות ב-ynet:

תוכנית: מפוני האולפנה ישוכנו על שטח צבאי

כ"ץ הסיר את חוק ההסדרה ותקף: "נתניהו נכנע"

פינוי האולפנה: נתניהו לוחץ לא לדון בחוק ההסדרה

 

גבעת האולפנה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
גבעת האולפנה(צילום: אוהד צויגנברג)

 

"מה שיחזק את ההתיישבות זו הבנייה בהתיישבות. על כל בית שייהרס נבנה עשרה חדשים", אמר נתניהו והבהיר כי חקיקה עוקפת בג"ץ יכולה לחשוף את ההתיישבות ביהודה ושומרון לביקורת בינלאומית. יש לציין כי בתקופה האחרונה הבהירו דן מרידור ושרים נוספים כי הממשלה מחויבת לכבד את הכרעת בג"ץ. גם בפרקליטות הביעו התנגדות לחוק עוקף בג"ץ.

 

עם זאת, אם לא יימצא פתרון עתידי למקרים נוספים שעשויים להתרחש בגלל מבנים בעייתיים ביהודה ושומרון, לדברי נתניהו ייתכן שלא יהיה מנוס מלאשר את "חוק ההסדרה", שלפיו אם בעל קרקע ביהודה ושומרון לא פנה תוך ארבע שנים מרגע הקמת שכונת המגורים על הקרקע שבבעלותו לבית המשפט, המבנים לא יפונו. בלשכת נתניהו מדגישים כי ראש הממשלה בוחן את הפתרון, שמצריך עדיין אישור מצד וינשטיין. בלשכה מבהירים כאמור כי ללא אישור כזה, תידרש חקיקה, אף שזה לא הפתרון המועדף על ראש הממשלה.

 

לפני כשבוע הביע תושב השכונה דידי דיקשטיין התנגדות להזזת הבתים למיקום אחר. "העתקה לא באה בחשבון", אמר, "כל מי שביקר בשכונה יודע על מה מדובר, מבין שבלתי אפשרי להעביר את התושבים למיקום אחר. זה לא כמה מבנים יבילים שאפשר להעביר ממקום למקום".

 

בשבוע שעבר דווח לראשונה ב-ynet כי המִנהל האזרחי בוחן הקצאת שטח צבאי לבניית שכונה חדשה במקום זו שתפונה. התושבים אמרו בתגובה כי בכוונתם למנוע בגופם את פעולות ההריסה.

 

גבעת האולפנה, מבט מלמעלה (צילום: באדיבות Lowshot) (צילום: באדיבות Lowshot)
גבעת האולפנה, מבט מלמעלה(צילום: באדיבות Lowshot)

 

בחודש שעבר דחה בג"ץ את בקשת המדינה לדחות את פינוים של חמישה מבנים בשכונה שנבנו על קרקע פלסטינית פרטית וקבע כי הם ייהרסו עד 1 ביולי. ח"כים מהימין העלו בתגובה את "חוק ההסדרה", אולם נתניהו שכנע אותם להוריד אותו בינתיים מסדר היום ולאפשר לו למצוא פתרון שאינו מצריך חקיקה.

 

דנון: נצביע על חוק ההסדרה השבוע 

ח"כ אריה אלדד (האיחוד הלאומי) מחה על החלטת ראש הממשלה. "נתניהו מעתיק את מגרון ומעתיק את שכונת האולפנה. כל מה שנשאר לנתניהו לעשות כדי להביא שלום עולמי הוא להעתיק את ירושלים לניו יורק". ח"כ אלדד הוסיף: "אני קורא לכל נאמני ארץ ישראל לא לקבל שום פשרה מזויפת שמשמעותה הרס יישובים, שכונות ובתים. רק חקיקה תוכל למנוע הרס ואם הליכוד כולו לא יתמוך בחקיקה וידחה את פתרונו הנלעג של ראש הממשלה, הוא ייחשף שוב כבימי ההתנתקות כמפלגה אויבת ההתיישבות".

 

יו"ר מרצ ח"כ זהבה גלאון בירכה על החלטתו של נתניהו ליישם

את החלטת בג"ץ, אך טענה כי ההבטחה לבנייה נוספת בבית אל היא בגדר "פרס למתנחלים פורעי החוק בשטחים ועידוד לביצוע עבירות נוספות". לדבריה, ראש הממשלה "חושף את ערוותה המדינית של ממשלת האחדות".

 

ח"כ דני דנון (ליכוד) קרא "להעביר את חוק ההסדרה לפני שיהיה מאוחר מדי" בעקבות החלטת ראש הממשלה והודיע על כוונתו להעלות את החוק להצבעה ב-6 ביוני. לדבריו, "מופז וברק לוקחים את הקואליציה שמאלה ופוגעים במפעל ההתיישבות מבפנים".

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתפה מורן אזולאי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבעת האולפנה
צילום: גיל יוחנן
נתניהו. עשרה בתים על כל פינוי
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים