אסד מטלטל את לבנון: 13 הרוגים בסופ"ש מדמם
כבר כמה שבועות מתנהלים עימותים ספורדיים בטריפולי בין תומכיו של נשיא סוריה, שלארצו יש עדיין השפעה אצל שכנתה, לבין מתנגדיו. בסוף השבוע הגיעה האלימות לשיא, שכלל גם 42 פצועים. ראש ממשלת לבנון: "לדכא האלימות ללא הבחנה"
13 בני אדם נהרגו בסוף השבוע בעיר טריפולי שבלבנון, במה שהיה ההתפרצות האלימה ביותר שידעה לאחרונה המדינה על רקע המתיחות בין תומכיו של נשיא סוריה, בשאר אסד, לבין מתנגדיו. ראש ממשלת לבנון, נג'יב מיקאתי, הגיע הפעם בכבודו ובעצמו לטריפולי, שכבר ידעה כמה סבבים של אלימות בשבועות האחרונים, בניסיון לשים קץ לשפיכות הדמים.
עוד חדשות מהעולם הגדול :
- לילה מתוח בקהיר: הושחת מטה רה"מ של מובארק
- יצאה מלכה: אליזבת חוגגת 60 שנים על הכס
- נסראללה למורדים בסוריה: רוצים מלחמה - תקבלו
- שרי צרפת יחרימו משחקי יורו 2012 באוקראינה
מיקאתי שוחח עם שרים וגורמים רשמיים בעיר הצפונית, בעוד חמושים ירו בתתי-מקלע ו-RPG זה על זה כמה קילומטרים בלבד משם. תושבים ורופא שסייע לטפל בנפגעים סיפרו כי מלבד 13 ההרוגים, היו גם 42 פצועים.
"צבא לבנון וכוחות הביטחון הפנימיים צריכים לנקוט את כל האמצעים כדי לשים קץ לעימותים בטריפולי, מבלי לעשות הבחנה", נמסר בהצהרה מלשכתו של מיקאתי. לפי עיתונאי של סוכנות הידיעות רויטרס, צבא לבנון הגיע לעזור בכלי רכב משוריינים, אך לא פתח באש.
העימותים בטריפולי החלו אחרי חצות בלילה שבין שישי לשבת, ונמשכו עד שעות הלילה המאוחרות אתמול. פיצוצים נשמעו ברחבי העיר. חמושים מרובע ג'בל מוחסן, שם יש אוכלוסייה גדולה מהמיעוט העלווי, אותו פלג של האיסלאם השיעי שאליו משתייך גם אסד, ניהלו לחימה הולכת ומחריפה בשבועות האחרונים נגד מוסלמים סונים מאזור באב אל-תבאנה.
עם זאת, קציר הדמים בטריפולי אתמול היה הכבד ביותר שידעה העיר בשבועות האחרונים, מה שמגביר את החשש כי האלימות מסוריה השכנה גולשת ללבנון. לפי תושבים, בהרוגים בסוף השבוע גם אזרחים שנקלעו לאש צולבת. עם הפצועים
נמנו חיילים מצבא לבנון.
לסוריה הייתה לאורך שנים השפעה גדולה מאוד על הנעשה בלבנון, והיא גם החזיקה שם כוחות, מה שלא תרם לשקט בין הפלגים הרבים במדינה השסועה, בהם נוצרים ומוסלמים, סונים, שיעים ועלווים, וגם דרוזים. במשך שנות מלחמת האזרחים בין 1975 ל-1991 הזרימה סוריה ללבנון כמויות אדירות של נשק שתדלק את העימותים בין הפלגים במדינה, והדומיננטיות שלה שם נמשכה עוד יותר מעשור אחר-כך.