שתף קטע נבחר
 

נחבל בדרך מבית הכנסת לעבודה: תאונת עבודה?

בדרכו לעבודה, נכנס משגיח הכשרות לבית הכנסת על מנת להתפלל תפילת ערבית, אך בדרכו חזרה לרכבו, מעד ונחבל. לטענתו מדובר בתאונת עבודה, לטענת הביטוח הלאומי - לא. מה פסק בית הדין לעבודה?

מפקח כשרות במאפייה בעיר חיפה, טען כי בדרך לעבודתו במוצאי שבת, נכנס להתפלל מנחה וערבית בבית הכנסת, אך כשיצא חזרה לכיוון רכבו, מעד על מדרגה ונחבל ברגלו. לפיכך, הגיש תביעה לביטוח הלאומי לקבלת דמי פגיעה, אולם זה דחה את תביעתו.

 

 

במכתב הדחייה צוין כי התאונה לא הייתה בדרך מהבית לעבודה אלא מבית הכנסת לעבודה, ולפיכך אינה תאונת עבודה, ולחילופין, גם אם התרחשה התאונה בדרך לעבודה, הרי שהשהייה בבית הכנסת מהווה הפסקה של ממש השוללת את הקשר בין האירוע לעבודה.

 

כנגד החלטה זו הגיש המפקח תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בחיפה, בה טען כי החוק קובע כי קיום מצוות תפילת בוקר בבית תפילה תוך כדי הליכה לעבודה לא נחשב להפסקה או סטייה מהדרך הקבועה לעבודה, ויש להחיל דין זהה גם באשר לתפילת ערבית. עוד טען, כי נפגע בדרך מבית הכנסת לרכבו, אליו צעד במטרה להגיע לעבודה, מה גם שזוהי הדרך הקבועה שבה הוא פוסע מדי מוצ"ש. כמו כן טען, כי גם אם סטה מהדרך הרגילה, הרי שהסטייה נועדה למטרה הכרוכה במילוי חובתו כעובד, באשר לא יוכל לשמש כמשגיח כשרות אם לא יקיים מצוות.

 

הביטוח הלאומי נותר בעמדתו וטען, כי תפילת ערבית אינה מצוינת במפורש בחוק בניגוד לתפילת הבוקר, ולא ניתן לומר כי יציאה מבית הכנסת לאחר תפילת ערבית דינה כדין תפילת שחרית.

 

אין הבדל בין שחרית לערבית

השופטת מיכל אריסון-חילו קיבלה את התביעה וקבעה, כי מעידת התובע בדרכו מבית הכנסת לרכב הינה תאונת עבודה.

 

נפסק, כי תכלית החקיקה, אשר קובעת כי כניסה לבית תפילה בבוקר לא תיחשב כסטייה מהדרך לעבודה היא לאפשר לעובד לקיים את מצוות התפילה, ומעידה על החשיבות שמייחס למצווה זו המחוקק. לאור תכלית זו, נקבע כי אין כל הצדקה להבחין בין תפילת שחרית ליתר התפילות.

 

עוד נקבע, כי התאונה אירעה עת הלך התובע בדרך הרגילה לעבודה, כפי שהוא נוהג לעשות מדי מוצ"ש, ולפיכך יש לראות בתאונת התובע ככזו שאירעה בדרכו לעבודה.

 

אין לראות את התפילה בבית הכנסת, כך קבעה השופטת, כהפסקה או סטיה מהדרך המקובלת מהבית לעבודה, ועל כן הדיון יחזור לביטוח הלאומי, על מנת שידון בסכום הפיצוי שמגיע לתובע, וחייבה את הביטוח הלאומי לשלם לתובע הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד של 2,250 שקל.

 

ב"כ התובע: עו"ד אלי סרור, עו"ד מיכל מזור-מור

ב"כ הנתבע: עו"ד רן נסים

 

לקריאת פסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין" -www.psakdin.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים