דיסני נגד השמנת ילדים: בלי פרסומות לג'אנק פוד
ענקית הבידור האמריקאית "דיסני" הודיעה כי החל משנת 2015 לא ישודרו בערוצי הטלוויזיה, תחנות הרדיו ואתרי האינטרנט שלה פרסומות לג'אנק פוד, כחלק מהמאבק בהשמנת ילדים. "השינוי הוא למען בריאות ילדינו", בירכה מישל אובמה את המהלך
ארצות הברית מחריפה את המאבק במגיפת ההשמנה: ענקית הבידור האמריקאית "דיסני" הודיעה כי בתוך שלוש שנים לא ישודרו עוד פרסומות למזון מהיר (ג'אנק פוד) בערוצי הטלוויזיה, תחנות הרדיו ואתרי האינטרנט בשליטתה. ההחלטה התקדימית מתייחסת לממתקים, משקאות עתירי סוכר, מזונות עתירי שומנים ומזון מהיר. בעקבות ההודעה של דיסני אמרה הגברת הראשונה של אמריקה מישל אובמה, הפועלת למען אורח חיים בריא: "השינוי הוא למען בריאות ילדינו. דיסני היא חברה אמריקאית מרכזית המשפיעה גם על הילדים וגם על העסקים ועשויה לחולל שינוי בבריאות ילדינו".
עוד על השמנת ילדים בערוץ הורים :
גורו התזונה בארה"ב: דיאטה לילדים - לא מומלץ
איך למנוע השמנת ילדים? שישנו יותר בסופ"ש
מחקר ישראלי: להורים מעשנים יש ילדים שמנים
בדיסני החליטו כי החל משנת 2015 כל הפרסומות למוצרי מזון ומשקאות בערוצי התאגיד השונים, בתחנות הרדיו ובאתרי האינטרנט יצטרכו לעמוד בהנחיות תזונתיות שיקדמו צריכת ירקות ופירות, יקראו להגבלת צריכת הקלוריות היומית ויצמצמו את צריכת המזונות עתירי שומן, נתרן וסוכר. כך, למשל, דגני הבוקר יצטרכו להכיל פחות מ-10 גרם סוכר למנה כדי הם יוכלו לפרסם בדיסני. לצורך ההשוואה, דגני בוקר של חברת קלוגס מכילים 11 גרם סוכר למנה.
פרט למגבלות הפרסום תשיק דיסני סמל שיקרא "סימן מיקי", שיוטבע על מזונות ותפריטים שיימכרו בפארקי השעשועים ויעמדו בסטנדרטים הבריאותיים החדשים שקבעה החברה.
ארה"ב: 17% מהילדים - שמנים
על פי הנתונים 17% מהילדים בארצות הברית סובלים מהשמנת יתר, מספר שהכפיל את עצמו ב-30 השנים האחרונות. מומחים כבר הזהירו כי מדובר בקטסטרופה בריאותית. מחקר אחר חזה לאחרונה כי 42% מהאמריקאים יסבלו מהשמנת יתר עד שנת 2030, שנה שבה יגיעו ילדים בני שמונה כיום – לגיל 26. בשנים האחרונות נלחמת ארצות הברית במגיפת ההשמנה הפוקדת את המדינות השונות. מדינות אחדות כבר חייבו מסעדות להציג את הערך הקלורי והתזונתי של המוצרים במסעדות.
גם האוכלוסיה בישראל אינה מפגרת בהרבה אחרי ידידתה האמריקאית וסובלת בשנים האחרונות מהשמנה עקבית. סקר שערך משרד הבריאות בשנת 2001 על מצב הבריאות התזונתי של האוכלוסיה בארץ העלה כי 39.3% מהמבוגרים בישראל היו בעלי משקל עודף ו-22.9% לקו בהשמנת יתר. בסקר שערך המשרד בשנת 2004 עלה כי 13% מהצעירים בני 12-18 הם בעלי משקל עודף וכ-6% סובלים מהשמנה.
אחת הדוגמאות להתפשטות תופעת ההשמנה בארץ היא הגידול המתמיד בשיעור הלוקים בהשמנת יתר בקרב המתגייסים לצה"ל: בשנים 1991-1999 היה שיעורם 1.7% ואילו בשנים 2004-2005 הגיע המספר ל- 4.56%, גידול של 268%.
בלי פרסומות לממתקים וג'אנק פוד
צילום: shuterstock
מומלצים