למה שורפים מנה חמה? מעבדת התקנים של צה"ל
מבדיקת הדבק בנעליים, דרך מנת קרב שמחממת את עצמה ועד בדיקת מלח במנה חמה. צה"ל באמת בודק שהאוכל טעים
בסיס תל השומר במרכז הארץ זכור לרובנו כמקום המפגש הראשון עם הצבא, אך לאלו המשרתים שם, המקום הוא מעבדה מתקדמת עמוסה במכשור מתקדם. במעבדות של צה"ל בבסיס תל השומר מתבצעות שלל בדיקות במגוון תחומים. אחת מהן היא בדיקה חדשנית לכלי-רכב. טכנאי לוקח דגימה משמן המנוע ושורף אותו בתנור מיוחד. לפי ניתוח התוצאות ניתן לקבל הערכה לגבי מצב המנוע ברכב וזאת מבלי להשבית אותו לזמן מוסך.
עוד טכנולוגיה מצה"ל ב-ynet מחשבים:
הודות לטכנולוגיה: הקצין שהתעוור עבר למודיעין
בחלק אחר של המבנה נמצאת מעבדה המבצעת בדיקות פיזיקליות וכימיות לציוד שמגיע לצה"ל. ציוד כמו תחבושות אישיות ונעליים נבדק במבחנים קפדניים של התארכות, עומס והדבקה. ככה צה"ל יודע שאכן היצרן עומד בתקנים שהכתיבו לו ואל החיילים לא מגיע ציוד פגום.
במעבדת המזון בודקים את כל האוכל המגיע לבסיסים ובמיוחד את השימורים שהולכים למנות קרב. טכנאי המעבדה לוקח מדגם מייצג ממשלוח השימורים ושם אותו במדגרה בטמפרטורות שונות ל-48 שעות. אם קיימים חיידקים בתוך הקופסא, החום יעודד אותם להתרבות וזה יתבטא בניפוח הקופסא, בטעם ובריח. משלוח שלא עומד בתקן, יפסל לשימוש.
בשנים האחרונות הלוף האגדי יצא ממנות הקרב פשוט כי המפעל היחידי בארץ דרש מחיר גבוה מדי (ולא כי זה גועל נפש). לזמן מה צה"ל הסתפק בטונה אבל לחיילים בשטח נמאס מהר מאוד. בתגובה צה"ל חיפש מנות קרב חדשות ומצא פתרון בטכנולוגיה, איך לא, אמריקאית, כדי לספק מנה בשרית חמה לחיילים בשטח.
במשך חמש שנים מעבדת המזון של צה"ל, בשיתוף עם חברה אזרחית שייבאה את הטכנולוגיה לארץ, עמלו על יצירת המנות הבשריות כדי שיתאימו לחיך הישראלי. מנת הקרב הבשרית מחזיקה על פי היצרן 3 שנים, צה"ל מקציב להן שנה וחצי. ואנחנו תוהים, אילו חומרים צריכים להכניס לתוך בשר ורוטב, כדי שיחזיק 3 שנים מבלי להתקלקל.