המסחר בוול סטריט: דאו ג'ונס עלה ב-0.37%
הבורסה האמריקאית ננעלה במגמה מעורבת: בעוד שדאו ג'ונס עלה, נאסד"ק ירד ב-0.5%. הורדת ריבית מפתיעה של 0.25% בסין ל-3.25% תמכה במדדים. מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב ירד ב-12 אלף בשבוע שעבר - ירידה גדולה מהצפוי. מחיר הנפט ירד ב-0.2% ל-84.82 דולר
מדדים
מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.37% ל-12,461.03 נקודות. מדד נאסד"ק ירד ב-0.48% ל-2,831.02 נקודות. מדד S&P 500 ירד ב-0.01% ל-1,314.99 נקודות.
במסחר בבורסת הסחורות ירד מחיר הנפט ב-0.2% ל-84.82 דולר לחבית. מחיר הזהב ירד ב-2.8% ל-1,588 דולר לאונקייה.
ברקע המסחר
"הפדרל ריזרב יהיה מוכן להגיב במטרה להגן על המערכת הפיננסית והכלכלה במקרה שבו משבר החובות באירופה יחריף", כך אמר היום יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, בעדותו החצי שנתית שנשא בפני הקונגרס האמריקאי. שלא כפי שציפו הפעילים בשוק ההון, ברננקי מאכזב ולא רומז אפילו על כוונת הפד להשיק תוכנית הרחבה כמותית שלישית.
ביום ראשון האחרון עיטרו דבריו של ג'ורג' סורוס את כותרות האתרים הכלכליים ברחבי העולם, סורוס אמר למשקיעים כי האיחוד האירופי הוא "כמו בועה" וחזה כי לרשויות באירופה יש שלושה חודשים כדי לתקן את הטעויות שנעשו עד כה ולהחזיר את המצב לקדמותו. היום אומר ג'וזף שטיגליץ כי ההערכה של סורוס הייתה שמרנית מדי ושלושה חודשים הם זמן ארוך מדי.
הכלכלה השנייה בעולם טורפת את הקלפים: לראשונה מאז 2008 סין הורידה את הריבית ב-0.25% ל-3.25% מדבר על הריבית לפיקדונות. הריבית על ההלוואות ירדה ל-6.31% מ-6.56%; במקביל הבנק המרכזי באנגליה הותיר את הריבית על רמתה הנוכחית - 0.5%. הבנק האירופי המרכזי הותיר אתמול את הריבית ללא שינוי על 1%.
סוכנות הדירוג פיץ' הורידה את דירוג האשראי של ספרד בשתי דרגות מ-A ל-BBB. בפיץ' אמרו כי סיבת ההחלטה היא הצורך של ספרד להציל את המערכת הבנקאית שלה, מה שגורר עלויות גבוהות מאוד מבחינתה. ספרד הנפיקה אג"ח ל-10 שנים בהיקף 2.07 מיליארד אירו בתשואה ממוצעת של 6.044% בהשוואה ל-5.743% בהנפקה ב-19 באפריל, כך הודיע הבנק המרכזי. היעד בהנפקה עמד על 2 מיליארד אירו.
כלכלת ארה"ב המשיכה לצמוח בקצב מתון במהלך החודשיים האחרונים, כאשר רק מחוז אחד דיווח על האטה בצמיחה, כך עלה מספר הבז' של הפדרל ריזרב. בשורה התחתונה מעיד ספר הבז' כי מצב הכלכלה האמריקאית כיום דומה מאוד מצב בו הייתה בחודש אפריל וזאת למרות ההחרפה במשבר החובות באירופה שהביאה לצניחה בבורסות העולם בחודש מאי.
"בשעה שכלכלת ארה"ב מחלימה לאטה, צריך לקרות הרבה יותר - ובדחיפות, כדי להשיב לה את המרץ והחדשנות שאפיינו אותה", אמר מוחמד אל אריאן מנכ"ל קרן פימקו. "חשוב מכך, התאוששות יציבה דורשת מידה גדולה יותר של רצינות ושיתוף פעולה מצד מקבלי ההחלטות בוושינגטון - דבר שלא מאוד ניכר במציאות הפוליטית של היום.
"אלא אם שיתוף פעולה פוליטי כזה יקרה, התקווה למצוא תנופה מספיקה כדי לחלץ באמת את ארה"ב ממיתון תישאר בדיוק מה שהיא - תקווה ותו לא. וכך, במקום שנשעט קדימה, הכלכלה האמריקאית תישאר למרבה הצער והאימה שבויה בדשדוש נצחי, תוך שפגיעותה לרעות החולות הנושבות ממקומות אחרות בעולם רק תלך ותגבר", הוסיף אל אריאן.
מאקרו
נתוני התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב לשבוע שהסתיים ב-2 ליוני הראו על ירידה של 12 אלף תביעות ל-377 אלף. כלכלנים צפו כי מספר התביעות ירד ל-378 אלף לעומת נתון מעודכן של 389 אלף תביעות בשבוע הקודם.
מניות במרכז
מקלות בגלגלי עסקת המכירה של פרטנר להאצ'יסון: הגופים המוסדיים בהובלת פסגות, דורשים לזמן בדחיפות אספות מחזיקי אג"ח ולמנות נציגות לבעלי אג"ח של סקיילקס. "לא ייתכן שבעלי המניות צפויים לקבל תשלום תמורת חלק מהמניות שבידם במסגרת עסקת האצ'יסון, בעוד שבעלי האג"ח נדרשים לוותר על חלק מהחוב כלפיהם".
בורסת נאסד"ק אישרה היום תוכנית למתן פיצויים בגובה של 40 מיליון דולר לברוקרים שהזרימו הוראות לרכישה ומכירה של מניות פייסבוק ביום המסחר הראשון של החברה. הסיבה לפיצויים נובעת מהוראות של ברוקרים שלא נקלטו ביום המסחר הראשון למניית פייסבוק בשל תקלות במחשבי בורסת נאסד"ק.
מורגן סטנלי ערך באחרונה שיחות עם קרן פרייבט אקוויטי כולל בלאקסטון בנוגע למכירה אפשרית של חטיבת המסחר בסחורות, זאת במידה ורפורמת וולקר תיכנס לתוקף, כך על פי מספר גורמים המקורבים לסוד העניינים.