שתף קטע נבחר

 

נשיא סין לאחמדינג'אד: גלה גמישות ופרגמטיות

לאחר שהבהיר שוב כי הוא מתנגד להתערבות צבאית באיראן, נפגש הנשיא הסיני עם מקבילו האיראני וקרא לו "לנהוג בגמישות" בשיחות על הגרעין, שחודשו במקביל בווינה. ארה"ב: לא אופטימיים בנוגע לאפשרות שיושג הסכם עם טהרן

נשיא סין הו ג'ינטאו קרא היום (ו') למקבילו האיראני מחמוד אחמדינג'אד להיות "גמיש" ו"פרגמטי" במשא ומתן על תוכנית הגרעין של המדינה. כך דיווחה סוכנות הידיעות הרשמית בסין.

 

עוד חדשות מהעולם הגדול :

אחותי הקטנה, בת 105. שיא גינס במסיבת תה

רוחות הרפאים של אסד: באים, שוחטים, נעלמים  

אוקראינה: חולל בית קברות יהודי לנספי השואה

 

"סין מקווה שאיראן תנהג במעשיוּת ובגמישות", צוטט הו, שנפגש עם אחמדינג'אד בבייג'ינג, על רקע חידוש שיחות הגרעין בין טהרן לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית היום בווינה.

 

"סין מקווה שאיראן תנהג במעשיוּת ובגמישות". הו ואחמדינג'אד, היום (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"סין מקווה שאיראן תנהג במעשיוּת ובגמישות". הו ואחמדינג'אד, היום(צילום: EPA)

 

נציג איראן, עלי אסגר סולטנייה, חייך עם כניסתו למטה הסוכנות באוסטריה, אך סירב לענות לשאלות העיתונאים. סבא"א מעוניינת להגיע להסכם שיאפשר לפקחיה להיכנס לבסיס פרצ'ין, שם היא חושדת כי איראן ערכה ניסויים הקשורים לנשק גרעיני.

 

שליח ארצות-הברית בסבא"א, רוברט ווד, אמר כי הוא אינו אופטימי בנוגע לאפשרות לפריצת דרך. "ברור שאני מקווה שיושג הסכם, אבל אני לא בטוח שאיראן מוכנה", אמר ווד לעיתונאים בווינה. 

   

אתמול נפגש אחמדינג'אד בבירת סין עם מנהיג מעצמה אחרת, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. הנשיא הרוסי אמר לאחמדינג'אד כי רוסיה תומכת בפתרון המחלוקת סביב תוכנית הגרעין של טהרן בדרכי שלום.

 

"תמיד תמכנו בזכותו של העם האיראני לפתח טכנולוגיה מודרנית", אמר פוטין לאחמדינג'אד, "כולל השימוש באנרגיה אטומית למטרות שלום. אבל אני רוצה להדגיש כי אנחנו מדברים על שימוש לצורכי שלום. אתה מכיר את עמדתנו".

 

פוטין ואחמדינג'אד נפגשו בסין במסגרת ביקור ששניהם עורכים שם כל אחד בנפרד לצורך פגישות עם בכירים סינים. שלשום פרסמו בייג'ינג ומוסקבה הצהרה שבה הביעו התנגדות להתערבות צבאית באיראן או בסוריה. בהצהרה שפרסמו קראו מוסקבה ובייג'ינג "שלא להשתמש בכוח צבאי או להשמיע איומים להשתמש בכוח נגד איראן, ושלא לנקוט סנקציות חד צדדיות נגד המשטר האיראני".

 

גם רוסיה וגם סין הן חברות קבועות במועצת הביטחון של האו"ם, ויש להן בה זכות וטו המאפשרת להן לסכל כל מהלך שמוביל המערב. בהצהרה השבוע הזהירו רוסיה וסין כי לעימות המתמשך עם איראן "עלולות להיות השלכות שליליות לא רק על מדינות האזור, אלא על הקהילה הבינלאומית כולה, במיוחד לנוכח חוסר היציבות הכללי באפגניסטן, במזרח התיכון ובצפון-אפריקה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחמדינג'אד. יתגמש?
צילום: EPA
מומלצים