שתף קטע נבחר

 
צילום: יניב חלילי

צרות של מארחים

לונדון סוף סוף יוצאת מהאדישות ומתחילה ללבוש חג לקראת האולימפיאדה. אבל עם זאת גוברות הבעיות בבירת בריטניה, שדואגת מהתפשטות תופעות ההימורים והזנות בעיר. יניב חלילי בבלוגדון של עולם הפשע

50 יום לפני האולימפיאדה ובלונדון מורגשת העלייה במפלס ההתרגשות. הבריטים ערכו חזרה גנרלית לאירוע הגדול בסוף השבוע שעבר, בדמותן של חגיגיות ה-60 למלוכתה של המלכה אליזבת.

 

  • לונדון 2012 - העמוד האולימפי המיוחד של ynet ספורט
  • יורו 2012 - הנבחרות, הכוכבים, האיצטדיונים, התמונות

     

גופי הארגון והביטחון השונים טענו כי אם מישהו היה זקוק להוכחה נוספת שלונדון מוכנה להפקת ענק, הוא קיבל אותה במהלך ארבעת ימי החגיגות למלכה. אמנם כמה מהאירועים לכבוד המלכה סבלו מארגון רשלני ובכמה מוקדים בעיר לא ידעו כיצד לנתב את זרם התיירים כהלכה, אבל האירוע עבר בשלום – או כפי שאומרים אצלנו: איחלתי לחייל בהצלחה בהמשך מילוי תפקידו.

 

החגיגות למלכה בלונדון. עברו בשלום (צילום: מודי קרייטמן) (צילום: מודי קרייטמן)
החגיגות למלכה בלונדון. עברו בשלום(צילום: מודי קרייטמן)

 

אמרתם נחשול שוצף של תיירים - אמרתם התרגשות, אך לצדה גם לא מעט בעיות. השבוע עלו על הפרק שתי תופעות בעייתיות בהיקף עולמי, אשר מאיימות

להכתים את המשחקים האולימפיים, על אף שכביכול, אינם קשורים אליהם בקשר ישיר. הבעיה הראשונה מוכרת לבריטים היטב משגרת יומם - בעיית ההימורים. כמו שתייה לשוכרה באמצע היממה וללא סיבה מיוחדת, גם ההימורים הם תושב של קבע בסדר היום הבריטי.

 

בבריטניה קיימת מסורת של הימורים חוקיים, הנעשים באמצעות חנויות הימורים ממוסדות ומוסדרות. ההימורים חוצי גבולות והיום אפשר להמר כמעט על כל תחרות או אירוע, ספורטיבי או לא ספורטיבי. מיסוד ההימורים נעשה לצרכי מיסוי וגם לצרכי פיקוח, אולם ברור כי המוסד החוקי הזה עשוי להוליד בתקופת האולימפיאדה כמה בנים לא רצויים.

 

הימורים. תושב של קבע בסדר היום הבריטי (צילום: jupiter) (צילום: jupiter)
הימורים. תושב של קבע בסדר היום הבריטי(צילום: jupiter)

 

מחקרים שערכו חוקרים אקדמיים גילו כי דווקא בשכונות העניות ביותר בלונדון, בהן סדר יומם של התושבים מורכב מאבטלה, מספר בתי ההימורים גדול פי שלושה עד חמישה משכונות "נורמטיביות". לא אחת, תושבים מחוסרי עבודה משקיעים את כספי סיוע הרווחה שהם מקבלים מהממשלה בהימורים על סוסים או על תוצאת המחצית במשחק של ליגת המשנה.

 

חגיגת יורו 2012 ב-ynet ספורט:

    

בלונדון חוששים כי היקף ההימורים הללו ילך ויתעצם בתקופת האולימפיאדה ולצדו יצמח גם ענף המשנה, הימורים בלתי חוקיים. כמו כל ענף פשע עולמי, גם הימורים בלתי חוקיים השתכללו בעשורים האחרונים והיום ניתן להמר על כל דבר – אם רק תשימו את הסכום הנכון. כך, לא צריך להמתין לסיומו של משחק או מקצה על מנת לדעת אם זכית בהימור – אפשר להמר גם על הזוכה במקצה המוקדם, על תוצאת המחצית או על צבע השמלה שתלבש המלכה לטקס הפתיחה.

 

המלכה. יכולה לתת לכם כסף אם תנחשו את צבע שמלתה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
המלכה. יכולה לתת לכם כסף אם תנחשו את צבע שמלתה(צילום: gettyimages)

 

רבים מההימורים הללו נעשים באינטרנט, בתהליך שבו מעוקרים ההימורים מלוקיישן גיאוגרפי, מה שמקשה על מעקב ולכידה של העבריינים שמנהלים את העסק הזה, המגלגל מאות מיליוני דולרים. גם בבתי ההימורים החוקיים

המעקב הוא רק שולי: אף אחד לא יכול למנוע מאדם להמר את כל כספו, את אשתו וביתו.

 

התופעה המדאיגה השנייה גם היא אורחת קבע בכל אירוע ספורט גדול: זנות וסחר בנשים. ערים המארחות אולימפיאדות ואירועי ספורט גדולים מתהדרות ביחס מעורב כלפי התופעה: מחד, הן מתחייבות להילחם בסחר ובהברחת נשים לתחומן ובזנות לא חוקית שכל תכליתה היא ניצול גופה של אישה בניגוד לרצונה.

 

האוקראיניות מפגינות נגד זנות ביורו 2012. בלונדון מודאגים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
האוקראיניות מפגינות נגד זנות ביורו 2012. בלונדון מודאגים(צילום: רויטרס)

 

מנגד, הערים הללו משתדלות להצניע את היקפי התופעה בתחומן, כי אף אחד לא רוצה שיאשימו אותן בחוסר מעשה או בהכתמת אירועי ספורט מפוארים בכתמים חברתיים בעייתיים שכאלה. באולימפיאדת אתונה נטען כי היקף הסחר בנשים והזנות הבלתי חוקית היה כפול מהרגיל, אולם היוונים הכחישו את הנתונים

וטענו כי הצליחו לעלות על עקבותיהן של 181 נשים "בלבד”, שאולצו לעסוק בזנות.

 

גם גרמניה, שאירחה את המונדיאל בשנת 2006, נאלצה להתמודד עם הברחת נשים למטרות עיסוק בזנות מהגבול המזרחי של המדינה. גם הגרמנים טענו כי בניגוד לטענות, היקף הזנות היה קטן ומזערי (למרות שאוהדי כדורגל שפקדו את המונדיאל חזרו הביתה עם סיפורים אחרים). בדרום אפריקה, שאירחה את המונדיאל לפני שנתיים, היו, על פי הערכות גופים פמיניסטיים, למעלה מ-40 אלף זונות, ששיעשעו את אוהדי כל העולם וסייעו להם להתגבר על המהלומה שספגה קבוצתם.

 

השוטרים בלונדון. יטפלו בעבריינים? (צילום: gettyiamges) (צילום: gettyiamges)
השוטרים בלונדון. יטפלו בעבריינים?(צילום: gettyiamges)

 

הבעיה הגדולה במעקב אחר סחר בנשים ובזנות היא העובדה כי מדובר בפשעים המתבצעים הרחק מקרנות הרחוב ומעינן הפקוחה של רשויות החוק. בשנה וחצי האחרונות, למשל, סגרה משטרת לונדון למעלה מ-80 בתי בושת ברובע ניוהאם, שבתחומו נמצא הפארק האולימפי. חלק גדול מבתי הבושת הללו התנהלו בתוך דירות תמימות למראה, ברבעי מגורים שבהם גדלים ומסתובבים ילדים.

 

פעמים רבות קשה להוכיח כי הנשים שהועסקו בזנות עשו זאת בניגוד לרצונן, בשל פחדן להעיד נגד מעסיקיהן. משטרת בריטניה הקצתה סכום של מיליון דולר למיגור התופעה לפני תחילת המשחקים, אבל גם הבריטים מודים כי ידם קצרה מלטפל בתופעה העולמית, שמתרחבת בקצב מסחרר.

 

זנות לא חוקית וסחר בנשים הם לא רק פשעים חמורים, אלא גם כיסוי לפשעים נוספים כמו הלבנות הון וסחר בסמים. כך, נראה כי חמישים ימים לפני תחילת האולימפיאדה, לא רק אוהדי הספורט והתיירים ממתינים בכיליון עיניים לטקס הפתיחה של המשחקים – גם העבריינים כבר לא יכולים לחכות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
האבטחה בלונדון
צילום: רויטרס
מומלצים