במקום דלק לאוטו, תדלקו אותו בגרגירי אלומיניום
חברה ישראלית פיתחה שיטה שעשויה לאפשר להניע בעתיד כלי רכב חשמליים באמצעות "אבקה חשמלית", שעשויה מגרגרי אלומיניום. לדברי מנהלי החברה, החומרים הנמצאים בשימוש בתהליך אינם מזהמים או רעילים והם אף צופים כי השימוש בעתיד יהיה זול יותר משימוש בגז או בדלק
האם בקרוב לא נהייה תלויים בגז ובדלק לתחבורה? שיטה חדשה עשויה לאפשר להניע בעתיד כלי רכב חשמליים באמצעות "אבקה חשמלית", שעשויה מגרגרי אלומיניום. הפיתוח, של החברה הישראלית Alchemy Research, מציע שיטה חדשה המאפשרת לאחסן ולהשתמש באנרגיה שנצברת בתוך גרגירי אלומיניום. כך דווח באתר NoCamels - Israeli Innovation News.
כתבות נוספות בערוץ כלכלה ירוקה :
מוצרים ירוקים: הופכים את הבית לחסכוני בחשמל
טכנולוגיות ירוקות בהולנד: העתיד טמון באצות
מנאס"א למזון האורגני: האם האוכל שלכם מסוכן?
הטכולוגייה שפיתחה החברה, בשם Alydro, מאפשרת לייצר אנרגיה מהתגובה שנוצרת בין אלומיניום למים. המנכ"ל גדעון ימפולסקי, מסביר כי התוצאה היא "רכב חשמלי, שיכול לנסוע 2,400 ק"מ על מיכל מלא, בגודל של מיכל דלק רגיל". עוד טוען ימפולסקי כי "רכב ממוצע שנוסע על בנזין מגיע לטווח של 800 ק"מ. המיכל שלנו דומה בגודל אבל נוסע מרחק גדול בהרבה".
המערכת יכולה לאגור אנרגיה בכמויות גדולות בתוך גרגירי אלומיניום, ולשחרר אותה על פי דרישה. בעקבות צפיפות האלומיניום הוא יכול להכיל כמות כפולה של אנרגיה מזו שיכיל נפח דומה של דלק. אלומיניום ידוע בתור אוגר אנרגיה, אך עד כה לא נמצאה שיטה לשחרור יעיל שלה.
התשובה של Alchemy Research, היא מים. ביחידת ההמרה של Alydro נוצרת ריאקציה בין מים לאלומיניום, דבר הגורם ליצירת אנרגיה חשמלית. המים לא מתאדים או נעלמים, ומוחזרים למיכל לאחר התהליך.
חיסכון כספי?
לדברי מנהלי החברה, אף אחד מהחומרים הנמצאים בשימוש בתהליך אינו מזהם או רעיל. לטענתם, Alydro לא פולטת פחמן דו-חמצני, בלי פליטת גזי חממה. חומר הלוואי היחיד הוא אלומיניום-חמצני, הידוע בשם אלומינה, הניתן למיחזור במלואו. למעשה, אלומינה הוא החומר ממנו מפיקים אלומיניום מלכתחילה, כך שפשוט מאוד לאסוף אותו ולהפיק אלומיניום חדש.
נכון להיום, עלות הנעת רכב באמצעות דלק זהה לעלות של שימוש באלומיניום. עם זאת, בעקבות שיפור הטכנולוגיות להפקת אלומיניום, מנהלי החברה צופים כי עד לכניסת הטכנולוגיה להפצה בשוק, יהיה גם חיסכון בעלויות לעומת שימוש בגז או בדלק.
ימפולסקי טוען כי "בניגוד לגז שפולט רעלים רבים, המערכת שלנו רק מחממת את האוויר. היא לא מגיבה לסביבה, לא מוסיפה ולא לוקחת ממנה משהו. היא מבוססת על מקורות מתחדשים, וכל חומרי הלוואי ניתנים למיחזור".
רשת חשמל שרוצה להשתמש באנרגיה מתחדשת, תלויה במקורות לא תדירים, כמו רוח או שמש. מערכת האלומיניום מאפשרת אגירה של חשמל בהליך שלא תלוי במקורות כאלו. בתיאוריה ניתן יהיה לאגור חשמל באלומיניום במשך עשרות שנים, ולהאיר עיר שלמה באמצעות אנרגיה מתחדשת בלבד.