הסתיים פסטיבל קינוטאור ברוסיה: הצצה לקיבוץ
פסטיבל הקולנוע הרוסי קינוטאור נחתם בעיר סוצ'י עם זכייתו של פאבל רומינוב ו"I'll Be Around" בפרס הראשון. בין השאר האירוע אירח רטרוספקטיבה לסרטים ישראלים מהקיבוץ
על פרס הסרט הטוב ביותר, התחרו 15 יצירות חדשות, שעסקו במגוון נושאים, מתלאות מהגרים ועד משברים בחיי המעמד הביניים המבוסס, מדרמות התרחשות על רקע מלחמת העולם השנייה ועד קומדיות סאטירות על החיים כיום במוסקבה.
הסרט הזוכה, "I'll Be Around" הוא דרמה מרגשת על אם חד הורית – מנהלת מסעדה מצליחה, שמתבשרת שהיא חולה סופנית. האם מחפשת הורים שיאמצו את בנה בן ה-6, אחרי שתמות.
הטריילר של "I'll Be Around"
"זהו סיפור שרציתי לספר כל החיים שלי", אמר פאבל ראמינוב, במאי הסרט בנאום התודה שלו. "וזה השתלם. ברגע מסוים לא האמנתי שהסרט הזה אכן יקרה, אבל בסוף קרה נס. כשאתה עושה סרט טוב, שאתה מאמין בו, העולם נהייה הרמוני. ועכשיו הזכייה היא כל כך קולית. דבר נפלא. יחד עם זאת, אני מאוד לחוץ ועצבני".
הזכייה של "אני אהיה בסביבה", התקבלה במחיאות כפיים של באי טקס הסיום. אבל חלק מהמבקרים חלק על הבחירה וסבר שמדובר בסרט קיטשי, ושכבר ראינו סרטים שטיפלו בנושא הזה בצורה יותר טובה. חבר השופטים הכריז: "אנחנו לא מתכוונים להתנצל. השנה היה קשה לעשות את ההחלטות לאור איכות הסרטים המשתתפים הפעם ב'קינוטאור', אבל האיכויות של 'אני אהיה בסביבה' הן יוצאות דופן".
את פרס סרט הביכורים המצטיין גרף בצדק "הבת" – יצירה חזקה ולופתת על נערה מעיירה קטנה שצריכה להתמודד עם מות אמה, גידול אחיה הקטן ועם השמרנות החונקת של אביה מתקן המקררים. לחייה מתפרצת נערה חדשה בעיר – צעירה מרדנית ופרועה. העלילה מתרחשת כשברקע פועל רוצח סדרתי הקוטל נערות סוררות. "פרס ביכורים הוא פרס שמקבלים פעם בחיים", אמר אלכסנדר קאסאטקין שביים את הסרט בצוותא עם נטליה נזארובה. "אני מאמין שזאת תהייה תחילת הדרך שלי בקולנוע".
"מבצע סבתא" - רטרוספקטיבה לקיבוץ
כדאי לציין, שב"קינוטאור" ערכו השנה מחווה לקולנוע הישראלי, שהתמקדה בסרטים שעוסקים בקיבוץ - נושא שכמובן מעניין את בוגרי הקומוניזם. המקבץ שהוצג בסוצ'י כלל את "ילדי סטלין" ו"אין שמות על הדלתות" של נדב לויתן, "מבצע סבתא" ו"אדמה משוגעת" של דרור שאול, "לנין באוקטובר" דרמת הטלוויזיה של יבגני רומן ו"ילדי השמש" התיעודי של רן טל.
"בעקבות ההצלחה הבינלאומית של הקולנוע הישראלי והפרסים בהם הוא זוכה, כל פסטיבל שמח ומאושר לראות סרט ישראלי בתוכניה שלו", סיכם המבקר והיסטוריון הקולנוע סרגי לברנטייב, אוצר המחווה. "הרטרוספקטיבה הישראלית בסוצ'י מספקת הוכחה ותשובה למה המדינה היהודית כל כך מצליחה, ולמה הקולנוע הישראלי הוא אחד היותר מעניינים שקיימים כיום".