שתף קטע נבחר

 

הילד החרדי בֶּנִי ינקה את בני ברק

צפיפות גבוהה, כמות אשפה גדולה יותר והדבקה פראית של עשרות מודעות כל כל עמוד ועץ רענן, הן רק חלק מבעיות הסביבה הייחודיות עמן מתמודדים במגזר החרדי. למשימה הירוקה גויס בני - ילד "כל חרדי" שיחנך את הדור הצעיר

עיריית בני ברק חסכה כ-800 אלף שקל בתשלום היטל ההטמנה בשנת 2011, בזכות פרויקט הפרדת ואיסוף פסולת קטן ובקבוקי שתייה בעיר. כך עולה מנתונים שהוצגו היום (ג') בכנס שנערך בעיר בנושאי איכות סביבה, בהיבטים הייחודיים של הרשויות החרדיות.

 

עוד על איכות הסביבה במגזר החרדי: 

 

עיריית בני ברק הציגה בכנס את הפעילות שמתבצעת בה בתחומי איכות סביבה ואת הקמפיין הפרסומי שמלווה פעילות זו, בו מככב "בני" - הילד החרדי ששומר על הטבע. הדמות, שלבושה בבגדים ירוקים, נועדה להשפיע על הדור הצעיר לחיות חיים ירוקים יותר, באמצעות הסברה, מבצעים ופרסים. 

 

בני חוגג עם תושבי בני ברק ()
בני חוגג עם תושבי בני ברק

 

"המטרה הייתה לבנות את הילד ה'כל חרדי', כזה שכולם יאהבו בלי הבדל: חסידים, ליטאים, ש"סניקים צעירים, מבוגרים ובעצם לכל הציבור הדתי כולם", הסבירו בעירייה את מטרת הקמפיין, שהוכן על ידי משרד פרסום אגס. 

 

בכנס הוצגו גם טכנולוגיות ופטנטים חדשים שמשתמשים בהן בעיר, בהם "פחים טמונים" - פחים שמקצתם בולט מעל לפני השטח בעוד שחלקם העיקרי טמון באדמה. בעיריה הסבירו כי בשיטה זו ניתן לחסוך משמעותית בשטח האחסנה: פח טמון שווה ל- 7-8 פחי 1,100 ליטר, או ל-15 פחי 360 ליטר.  

 

שיטה נוספת שהוצגה בכנס, היחודית למגזר, היא לוח מודעות ממחזר: אם בעבר היו מדביקים בצורה פיראטית ופראית עשרות מודעות על כל עמוד חשמל וכל עץ רענן - כעת העירייה מאפשרת לפרסם מודעות על כל המתקנים לאיסוף הבקבוקים, בניסיון להלחם בתופעה.

 

פחים טמונים לוחות מודעות ממחזרים

משתתפי הכנס דנו במהלכו סוגיות ייחודיות לעולם החרדי, שיוצרות בעיות בתחומי איכות הסביבה והחיים של המגזר. בהיבט הפיזי צוינו למשל רמת הצפיפות הגבוהה, שמחייבת כמות רבה יותר של מכולות לאיסוף האשפה ותדירות פינויים גבוהה יותר, קושי בפינוי האשפה והיעדר מקומות מסתור לפחים קיימים, וריבוי בתי כנסת, מוסדות חינוך וארועים גדולים המחייבים פינוי פסולת. 

 

 

 

בהיבט התרבותי צוינו מספר הנפשות בכל בית אב, שמשפיע על המצב הסוציו-אקונומי ועל תרבות הצריכה, למשל ביצירת כמות פסולת רבה יותר לעומת משפחה במיגזר הכללי. בנוסף צוינו מודעות פחות מפותחת לסביבה ולטבע ולעולם התוכן של ערכי הקיימות והאקולוגיה, וכן פערים רבים בהסברה ופרסום לועמת המגזר הכללי, בשל כלי התקשורת והמדיה המבוקרים והמפוקחים.

 

בין משתתפי הכנס נמנו השר להגנת הסביבה גלעד ארדן, יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מעלות תרשיחא, שלמה בוחבוט, ונציגי הרשויות מודיעין עלית, בית שמש, פתח תקווה רכסים, בית"ר עלית, עמנואל, אלעד, אשדוד, קריית יערים, קציר-חריש וירושלים.

 

"כשיש זיהום סביבתי מי שסובל קודם כל אלו השכבות החלשות כי לחזקות יהיה כסף לחיות במקומות בהם תשתית ופיתוח ראויים", מסר השר ארדן. "כשאתה מקבל מהקדוש ברוך נכס כמו ארץ ישראל מחובתנו לשמור עליה. יש התקדמות בתחום, אבל יש עוד כברת דרך בהבנת חשיבות איכות הסביבה לציבור הדתי במיוחד, שבו אחוזי ילודה גבוהים".

 

ראש עיריית בני ברק, יעקב אשר, הוסיף כי "נדרשת חשיבה והקמת צוות היגוי, להובלת תוכניות ותהליכי רוחב בקרב המגזר החרדי, להסברה, לצמצום חשיפת האוכלוסייה לסיכונים ולמפגעים אקולוגים, להחדרת ערכי הקיימות, ולשמירה של משאבי הסביבה". הוא הוסיף כי "מערכת החינוך החרדית, יכולה לקלוט לתוכה בצורה יסודית ובקלות רבה, תכני קיימות טבע וסביבה, ולהטמיע אותם בתוך תכנית הלימודים במגוון ערוצי למידה ותוכן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בני, החרדי הירוק
בני עם ראש עיריית בני ברק, יעקב אשר, ועם השר ארדן
מומלצים