שתף קטע נבחר

רוסיה: למרות חוקים וחקירות, המונים נגד פוטין

לראשונה מאז הושבע פוטין לנשיאות, השתתפו רבבות מפגינים במפגן נגדו במוסקבה. מנהיגי המחאה נקראו לחקירה, שעות ספורות לפני ההפגנה. האירוע עבר ללא אלימות, אך היו שהזהירו: "אם יתעלמו מאיתנו, שפיכות דמים תהיה בלתי נמנעת"

מנהיגי המחאה נחקרים, חוקים דרקוניים נחקקים, אך המפגינים ממשיכים. רבבות בני אדם גדשו את שדרות מוסקבה היום (יום ג') במפגן מחאה גדול ראשון מאז השבעתו של ולדימיר פוטין לנשיא בחודש שעבר. המשטרה העריכה כי כ-20 אלף נכחו בהפגנה, אך המפגינים טענו כי מספרם עומד על 100 אלף.

 

מוסקבה: בלי מצעדי גאווה ב-100 השנים הקרובות

מוסקבה של פוטין: מאהל המחאה פונה

 

המפגינים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
המפגינים(צילום: EPA)

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  

אתמול ערכה המשטרה חיפושים בדירותיהם של העומדים בראש המחאה והחרימה מחשבים, טלפונים סלולריים וחפצים אישיים. הם דרשו מהמנהיגים להתייצב לחקירה שעות ספורות לפני ההפגנה היום.

 

איש השמאל, הפוליטיקאי סרגיי אודלסטוב, לא התייצב לחקירה באומרו כי מחובתו לעמוד בראש ההפגנה, כאחד ממארגניה. גם שותפו, בוריס נמסטוב, ביכר להגיע להפגנה ולשניהם ניתנו זימונים באירוע. אודלסטוב נאם בהפגנה וקרא לבחירות מוקדמות לנשיאות ולפרלמנט.

 

אלכסיי נוואלי, בלוגר שעוסק בשחיתות, התייצב לחקירה וצייץ לחבריו בטוויטר: "נורא לשבת כאן בזמן שאתם מכייפים". המפגינים לא נרתעו גם מסופת רעמים קצרה, והתייצבו בכיכר פושקין. 

 

הקנס - כמעט משכורת שנתית

לפני כניסתו של פוטין לתפקיד הניח הקרמלין למתנגדיו לקיים עצרות ענק. אך מאז התחיל את כהונתו השלישית כנשיא, הראה פוטין עמדה נחרצת נגד המפגינים, ורק בשבוע שעבר חתם על חוק חדש ודכאני שלפיו יושתו קנסות כבדים על מי שישתתף בהפגנה לא מורשית. במסגרת החוק, הקנסות הנוכחיים הוכפלו פי 150 – כמעט משכורת שנתית ממוצעת ברוסיה.

 

המארגנים טענו ש-100 אלף הגיעו, המשטרה: רק 20 אלף (צילום: AP) (צילום: AP)
המארגנים טענו ש-100 אלף הגיעו, המשטרה: רק 20 אלף(צילום: AP)

 

סופת רעמים קצרה לא הרתיעה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
סופת רעמים קצרה לא הרתיעה(צילום: רויטרס)

 

ההפגנה התנהלה ללא אלימות, אך חלק מהמפגינים איימו שהדברים לא יישארו כה שלווים. "אלו שבשלטון צריכים להרגיש את הלחץ הזה", אמר אנטון מריאסוב, סטודנט בן 25 שהשתתף במפגן המחאה. "אנחנו נפגין בכל צורה, בשקט או לא. אם הם יתעלמו מאיתנו, שפיכות דמים תהיה בלתי נמנעת".

 

מפגין נוסף, אנטולי איווניוקוב, סטודנט בן 20, אמר כי כל ניסיון מצד הרשויות להגביל את המוחים יעורר עוד מחאה. "זה כמו כשאתה אוסר על ילדים לעשות משהו, זה גורם להם לרצות לעשות אותו עוד יותר".

 

עצרת מחאה גדולה שנערכה יום לפני השבעתו של פוטין הסתיימה בעימותים אלימים בין המוחים למשטרה. חלק מהפעילים טענו שבריונים של השלטון הם האחראים לאלימות. הפשיטות על בתיהם של מנהיגי המאבק קשורות לאותה הפגנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שוטרים בהפגנה
צילום: EPA
מפגינים. "כמו ילדים שאוסרים עליהם משהו"
צילום: EPA
פוטין. חתם בשבוע שעבר על חוק דכאני
צילום: AFP
מומלצים