שתף קטע נבחר
 

מח מרוקאי וכבד אווז: בואו לאכול איתי

מעדן מרוקאי למנה ראשונה ורוסטביף למנה עיקרית - השבוע משתתפי "בואו לאכול איתי - ישראל" נהנים משפע של מטעמים מושחתים ככבד אווז, רוסטביף סינטה ומוח בקר ולקינוח - עוגת אגסים בשוקולד

השבוע השישי היה סוער בקרב משתתפי "בואו לאכול איתי - ישראל", ועכשיו הגיע הזמן להירגע עם מנות בשריות מושקעות, חברויות חדשות בין מלכת הכיתה לנסיכה בגלגול קודם, פראמדיק שמתנסה בהכנת רוסטביף בפעם הראשונה, פקח עירוני שאוסף עתיקות ורקדנית ריקודי עם שסוחפת את כולם אחרי בצעד תימני.

 

 

עוד בערוץ האוכל:

 

כבד אווז מטוגן

מנה ראשונה של רמי לאור. הכבד מוגש על טוסט עם בצל מאודה ואגסים מבושלים ביין.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המרכיבים:

גוש כבד אווז

חמאה או מרגרינה לטיגון

2 בצלים בינוניים

5 אגסים

יין אדום מתוק

1 חלה פרוסה

סוכר

תמצית וניל

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הכבד לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ, מטגנים בחמאה ומוציאים מהמחבת.
  2. בשומן שנשאר במחבת מטגנים את הבצל חתוך לרצועות ומוסיפים סוכר ומעט מים עד שהבצל מתקרמל. מוציאים מן המחבת.
  3. מקלפים את האגסים, חוצים לשניים ומגלענים, מבשלים במשרה שנשארה במחבת. מוסיפים את היין ומעט תמצית וניל. מבשלים עד שהאגסים מתרככים. מורידים את הקשה מפרוסת החלה וקולים לטוסטים.

 

כבד אווז מטוגן  (צילום: רונן מאי ) (צילום: רונן מאי )
כבד אווז מטוגן (צילום: רונן מאי )

 

מח בנוסח מרקש אקספרס

תבשיל מוח בקר בעגבניות שום כוסברה וצ'ילי. מנה ראשונה של תרצה נחמני.

 

המרכיבים:

כ-500 גרם מח

2 עגבניות בשלות קלופות

1/2 צרור כוסברה טרייה

1 פלפל ירוק חריף או שני צ'ילי יבשים חריפים

10 שיני שום קלופים

כף פפריקה מרוקאית בשמן

כפית כורכום

כפית מלח

3-4 כוסות מים

1-2 כפות שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

  1. מנקים את המח מהגידים.
  2. מניחים בסיר 3-4 כוסות מים וכפית כורכום ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, מכניסים את המח ומבשלים במשך 10 דק', מוציאים ומצננים, פורסים לפרוסות.
  3. לסיר נוסף קוצצים את העגבניות והכוסברה, ומוסיפים את שיני השום שלמים וקלופים. מוסיפים את הפפריקה השמן והמלח. מסדרים מעל את פרוסות המח ומבשלים כ-15-20 דק'.

 

מח בנוסח מרקש אקספרס (צילום: רונן מאי ) (צילום: רונן מאי )
מח בנוסח מרקש אקספרס(צילום: רונן מאי )

 

רוסטביף סינטה

המנה מוגשת בתוספת תפוחי אדמה גרטין דופינואה ושעועית ירוקה. מנה עיקרית של יעל בן יוסף.

 

המרכיבים:

לסינטה:

נתח סינטה מיושן במשקל 2 ק"ג

6 שיני שום

 

לתפוחי אדמה בשמנת (גרטין דופינואה):

10 תפוחי אדמה גדולים פרוסים לפרוסות דקות

3 שיני שום פרוסות

1 מיכל שמנת מתוקה חלבית או צמחית 15%

 

לשעועית הירוקה:

400 גרם שעועית ירוקה דקה ביותר

30 גרם חמאה או מרגרינה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסינטה: חורצים חריצים בבשר ומכניסים לתוכם את שיני השום.
  2. מחממים סיר נירוסטה על אש גבוהה וצורבים את הבשר מכל כיוון עד להשחמה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-30 דקות. פורסים את הבשר
  3. מכינים את תפוחי האדמה בשמנת: מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית. מניחים בין הפרוסות שום, מלח גס ופלפל. שופכים את השמנת ואופים בתנור למשך כשעה בטמפ' של 200 מעלות.
  4. מכינים את השעועית הירוקה: חולטים את השעועית במים רותחים מלוחים למשך כמה דקות. מוציאים ומקררים במים קרים. מטגנים במחבת עם חמאה לכמה דקות.
  5. אופן ההגשה: מניחים בצלחת חופן שעועית, תפוחי אדמה ופרוסות סינטה.

 

רוסטביף סינטה (צילום: רונן מאי ) (צילום: רונן מאי )
רוסטביף סינטה(צילום: רונן מאי )

 

עוגת אגסים בשוקולד

קינוח של יואל גאל דור

 

המרכיבים:

6 אגסים קלופים

2 כוסות מים

1/2 כוס סוכר

מקל קינמון

מעט ברנדי

מקל וניל

 

לקלתית:

100 גרם סוכר

200 גרם חמאה

1 חלמון

300 גרם קמח

 

לציפוי:

115 גרם חמאה בטמפ' החדר

115 גרם סוכר

115 גרם שקדים טחונים דק

3 ביצים

2 כפות קמח לבן

230 גרם שוקולד ממומס בבן מרי

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את האגסים: מבשלים 6 אגסים קלופים וחצויים ב-2 כוסות מים, 1/2 כוס סוכר, מקל קינמון, מעט ברנדי ומקל וניל.
  2. מכינים את הקלתית: מעבדים יחד 100 גרם סוכר ו-200 גרם חמאה. מוסיפים חלמון אחד ותמצית וניל ולבסוף מוסיפים 300 גרם קמח לבן מנופה ומערבבים ממש למספר שניות (אפילו אם נשארים גושים). מאחדים הכל יחד בעזרת הידיים, מהדקים לתבנית פאי, מניחים משקולת (שקית שעועית) ואופים למשך 1/2 שעה בטמפ' של 200 מעלות.
  3. מכינים את הציפוי: מקציפים חמאה וסוכר, מוסיפים שקדים וביצים (קצת ביצה קצת שקדים לסרוגין), מוסיפים את הקמח והשוקולד. מסדרים את האגסים כשהשפיץ כלפי פנים ושופכים מעל את הציפוי. אופים למשך 50-60 דקות בטמפ' של 160 מעלות.

 

עוגת אגסים בשוקולד (צילום: רונן מאי ) (צילום: רונן מאי )
עוגת אגסים בשוקולד(צילום: רונן מאי )

 

  • "בואו לאכול איתי - ישראל", ימים א'-ה' 19:00 הערוץ הראשון 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי דולב
יעל בן יוסף
צילום: שי דולב
צילום: ניר וייס
יואל גאל דור
צילום: ניר וייס
צילום: ניר וייס
תרצה נחמני
צילום: ניר וייס
צילום: רונן מאיו
רמי לאור
צילום: רונן מאיו
צילום: רונן מאיו
רינה גולדצוויג
צילום: רונן מאיו
מומלצים