שתף קטע נבחר

 

קצב בניית הגדר הואץ: "רצים בטירוף נגד השעון"

180 מתוך 229 קילומטר של הגדר בגבול מצרים כבר הושלמו - ובמשרד הביטחון אומרים כי היא צפויה להיות מוכנה עד הסתיו. בחלק מהקטעים החלו לעבוד גם בלילה ומהחודש הבא נראה כי המסתננים יצטרכו לעבור דרך הרים וצוקים כדי להיכנס לישראל

במקביל לגירוש המסתננים , ישראל מגבירה את קצב בניית הגדר בגבול מצרים: מנהלת הקמת המכשול בגבול מצרים, בפיקודו של תת-אלוף ערן אופיר, העלתה הילוך בכל הנוגע לבניית הגדר בגזרת "החולות" וצפויה לסיימה מוקדם מהמתוכנן - בעוד כשלושה שבועות. עד כה נבנו למעלה מ-180 קילומטר מהגדר, וההערכה היא שכבר בחודש ספטמבר או אוקטובר תושלם בניית 229 הקילומטרים, שאמורים להקשות מאוד על חדירת מסתננים לישראל. בינתיים, מדווחים בצה"ל על ירידה משמעותית בכמות החודרים למדינה.

 

בעיית המסתננים - כתבות אחרונות:

 

גזרת החולות כוללת עשרות קילומטרים בחלק הצפוני של הגבול, מכרם שלום ועד לאזור קדש ברנע. בשבועות האחרונים החלו הקבלנים לעבוד גם בלילה והצליחו לבנות 20 קילומטרים תוך 14 ימים. לאחר השלמת הגדר בגזרה זו, שמהווה גם כאב ראש מבצעי לכוחות צה"ל בשל הקרבה לרצועת עזה, יישאר לבנות את החלקים ההרריים הקשים לעבודה: כ-40 קילומטרים במרכז הגבול בהרים התלולים חריף ושגיא, ובעוטף אילת ההררי, שאורכו 15 קילומטרים.

 

 

בשל הקשיים ההנדסיים לפתוח צירי מערכת באזור, העבודה בו צפויה להסתיים באפריל 2013, כאשר עד כה נבנו קילומטר וחצי של גבול. עלות כל הפרויקט נאמדת ב-1.5 מיליארד שקלים, מתוכם 250 מיליון לגזרת הרי אילת הקשה. "ככל שאנחנו זזים עם הגדר, כך גם המסתננים", הסביר ל-ynet ראש אגף מבצעים ונכסים במשרד הביטחון, בצלאל טרייבר. "אנחנו רצים בטירוף נגד השעון, משפרים טכניקות עבודה תוך כדי, ובקטעים מסוימים עברנו לעבוד גם בלילה, כשכל העבודות נעשות תחת אבטחה של פיקוד דרום".

 

הגדר באזור הרי אילת. 20 קילומטר ב-14 ימים (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון) (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
הגדר באזור הרי אילת. 20 קילומטר ב-14 ימים(צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

 

עובדים גם בלילה (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון) (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
עובדים גם בלילה(צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

 

מנתונים רשמיים עולה כי ישנה ירידה בכמות המסתננים ככל שתוואי הגדר מוקם. כך, למשל, בדצמבר האחרון חצו את הגבול 2,803 מסתננים, בפברואר 1,550, במרץ 1,611, באפריל 1,091 ובחודש מאי 1,526. בגזרת החולות, שתיסגר בעוד כשלושה שבועות, נכנסו עד לאחרונה בממוצע בשנה האחרונה כ-1,500 מסתננים בחודש. בימים האחרונים, יצוין, היה אירוע שבו חדרו 100 מסתננים בפעם אחת.

 

העבודות בדרום כוללות גם את הקמת מתקן השהייה למסתננים ליד קציעות, לצד אחרים שנמצאים בתכנון. במקביל, נמשכים ניסיונותיהם של קבוצות המסתננים לחדור ארצה דרך הפרצות שעוד נותרו בגבול. בצה"ל מספרים כי בשבועות האחרונים ישנה תופעה שבמסגרתה קבוצות של נשים אפריקניות החלו להסתנן לישראל, ככל הנראה במטרה להתאחד עם בני זוגן שכבר נמצאים כאן.

 

"מסתננים רבים ממשיכים לחצות את הגבול גם מאז הפיגוע בכביש 12 באוגוסט האחרון", אומר ל-ynet גורם צבאי. "המציאות שבמסגרתה גדל מרחב הפעולה של ארגוני הטרור בסיני מדגישה את הצורך בחיזוק הגבול למען שמירה על ביטחון בגזרה. הגדר כמכשול מהווה חלק ממערך שלם השומר על הגבול: כוחות הבט"ש תצפיות, איסוף מודיעין ועוד. ניתן לראות שמאז בניית הגדר ירד מספר המסתננים באופן משמעותי, אבל הביקורת על כמות המסתננים רק מתעצמת. לא ניתן לצפות מהגדר לספק הגנה מלאה על הגבול".

 

אנשי מנהלת הקמת המכשול, ליד הגדר  (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון) (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
אנשי מנהלת הקמת המכשול, ליד הגדר (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

 

גם בהר שגיא הגדר כבר עומדת על תילה (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
גם בהר שגיא הגדר כבר עומדת על תילה(צילום: יואב זיתון)

 

אתמול (יום ד'), בישיבת צוות שרים לפיתוח העיר אילת, התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו לבניית הגדר ואמר כי בתוך חודשים ספורים תסתיים הקמתה. "אנחנו נעצור את שטף המסתננים", הבטיח נתניהו ופירט את הפעולות שמבצעת ממשלתו בנושא: "השבוע העברנו את החוק להחמרת העונשים על מעסיקים

שמביאים מסתננים בלתי חוקיים. אנחנו מקימים עכשיו מתקני שהייה ליד הגדר, על מנת שנוכל להעביר את המסתננים ישירות למעצר עד שלוש שנים. התחלנו גם בפעולות להחזיר את המסתננים הבלתי חוקיים לארצות המוצא שלהם. אנחנו נפתור את הבעיה".

 

בתוך כך, מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי מתחילת מבצע גירוש המסתננים הדרום סודנים השבוע נעצרו 270 איש. במקביל, לרשות הגיעו יותר מ-300 בקשות לעזיבה מרצון של שוהים בלתי חוקיים. ארגוני הסיוע טענו כי הפנייה של הזרים אינה רצונית אלא תחת כפייה בשל פשיטות הפקחים.

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 13/06/2012 22:22

 

בהכנת הידיעה השתתפו עומרי אפרים ואטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בניית הגדר. החלק ההררי עוד לפנינו
צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון
מסתננים בלוינסקי. הגדר תעצור את הבאים אחריהם?
צילום: מוטי קמחי
גם בקציעות הדחפורים פועלים
צילום: הרצל יוסף
מומלצים