נציגי דרום סודן בארץ: רוצים לקלוט, זו לא הדרך
נציגי הממשל בדרום סודן נחתו בישראל וייפגשו עם השר ישי ונציגי משרד החוץ, מהם יבקשו ללכת לקראת המסתננים המגורשים. "תנו לנו חודשיים ונדאג שהם יצאו מרצון ובכבוד", אמר ראש המשלחת, "התמונות עם אזיקים - רעות מאוד"
"חוזרים הביתה" לדרום סודן - הכתבות האחרונות:
קצב בניית הגדר הואץ: "רצים בטירוף נגד השעון"
פעולה אחרונה: ילדי סודנים מהשומר הצעיר יגורשו
מעצרים המוניים, החזרה לים. כך מגרשים בעולם
הנציג הבכיר של משרד החוץ הדרום סודני, עבדון פרקוק מתיואיוט, סיפר בפגישות שערך כי "התמונות של דרום סודנים עם אזיקים בתוך מכוניות משטרה הגיעו לג'ובה (בירת דרום סודן – ע"א) וזה רע, רע מאוד. אנחנו בעד להחזיר אותם הביתה, אבל בכבוד ובצורה שתותיר אצלם רושם טוב על ישראל".
ראש המשלחת ציין עוד כי בכוונתו להציע לרשויות בישראל להעניק למסתננים מארצו חודשיים להתארגנות, ואז הם יעזבו מרצון. "אנחנו עושים עבודת הסברה נמרצת כדי שהם ירצו לצאת מרצון, אבל הדרום סודנים נמצאים בישראל כבר הרבה שנים ולארוז את כל החיים שלהם בכמה ימים זה בלתי אפשרי", הבהיר. "תנו לנו חודשיים ונדאג שהם יצאו מרצון ובכבוד".
מתיואיוט ויתר חברי המשלחת צפויים להיפגש במהלך ביקורם גם עם חבר הכנסת דני דנון, המשמש יו"ר אגודת הידידות הפרלמנטרית של ישראל ודרום סודן, ועם בכירים ישראלים נוספים. הם ישובו בטיסה לבירה ג'ובה ביום ראשון, יחד עם כ-120 מבקשי מקלט מדרום סודן. "החזרנו לאחרונה 15 אלף פליטים מרחבי אפריקה חזרה לדרום סודן, ואנחנו הולכים להחזיר עוד 120 אלף מבקשי מקלט מרחבי העולם. צריך להחזיר גם את הפליטים מישראל", הדגיש מתיואוט, אך חזר והבהיר: "מדינת ישראל היא כמו אחות שלנו והישראלים אחינו. אין סיבה להגיע למצב של גירוש בצורה הנוכחית".
בשיחות שניהלו כאן כבר הביעו נציגי ממשלת דרום סודן חוסר שביעות רצון ממעצרם של מבקשי המקלט מארצם. גבריאל קוור, חבר הקהילה הדרום סודנית בארץ שהשתתף בפגישות עם נציגי ממשלתו, הודה מצדו כי הוא תולה תקוות רבות בחברי המשלחת: "הם לא אוהבים את מה שהם רואים כאן בימים האחרונים והם בהחלט משתפים את הבכירים הישראלים שהם פוגשים בתחושותיהם".
בתוך כך, מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי מתחילת מבצע גירוש המסתננים הדרום סודנים השבוע נעצרו 270 איש. במקביל, לרשות הגיעו יותר מ-300 בקשות לעזיבה מרצון של שוהים בלתי חוקיים. ארגוני הסיוע טענו כי הפנייה של הזרים אינה רצונית אלא תחת כפייה בשל פשיטות הפקחים.
Read this article in English