שתף קטע נבחר

 

סמדג'ה: "יעל ארד ואני שברנו מחסום פסיכולוגי"

איגוד הג'ודו ציין 20 שנה למדליות האולימפיות הראשונות, סמדג'ה: "אלו היו ימים שלא אשכח". יעל ארד: "ההישג הזה היה שווה את הדרך הקשה שעשיתי במהלך הקריירה"

בסוף חודש יולי 1992, זכתה ישראל לראשונה במדליות אולימפיות. היו אלה הג'ודאים יעל ארד ואורן סמדג'ה שזכו בכסף ובארד באולימפיאדת ברצלונה.

 

  • לונדון 2012 - העמוד האולימפי המיוחד של ynet ספורט 
  • יורו 2012 - הנבחרות, הכוכבים, האיצטדיונים, התמונות

 

20 שנה אחרי ההיסטוריה הזו, ערך הערב (א') איגוד הג'ודו ערב חגיגי, שהתקיים במוזיאון הרצלילינבלום, בו מוצגת בימים אלו התערוכה "שיאים ושערים", לציון 100 שנות ספורט ישראלי. בתערוכה גם מוצגות המדליות האולימפיות, חליפות הג'ודו של ארד וסמדג'ה ותמונות וסרטונים מהדרך למדליות של השניים.

 

ארד וסמדג'ה בטקס הערב. 20 שנה אחרי ההיסטוריה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
ארד וסמדג'ה בטקס הערב. 20 שנה אחרי ההיסטוריה(צילום: אורן אהרוני)
 

 

לאירוע הגיעו יו"ר איגוד הג'ודו העולמי, מריוס ויזר, חבר הוועד האולימפי הבינלאומי, אלכס גלעדי, יו"ר הוועד האולימפי הישראלי, צבי ורשביאק,

יו"ר איגוד הג'ודו, משה פונטי, יו"ר בנק דיסקונט, יוסי בכר, המדליסטים האולימפיים הישראלים ומכובדים נוספים.

  

יעל ארד התרגשה: "עוצמת הרגע בו הצלחתי להגשים את חלום חיי ולזכות בתואר הנכסף ביותר בספורט העולמי, מדליה אולימפית, היה רגע מכונן ומיוחד שיהיה נצור עימי לתמיד. ההישג האישי, לצד העובדה שהפכתי לישראלית הראשונה אי פעם ששברה את המחסום הפסיכולוגי, היו שווים את הדרך הקשה שעשיתי במהלך הקריירה הספורטיבית שלי. הספורט עיצב את האישיות שלי ונתן כלים מדהימים ליום שאחרי ועל כך אני מודה."

 

יעל ארד עם אלכס גלעדי. "זה היה רגע מכונן" (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
יעל ארד עם אלכס גלעדי. "זה היה רגע מכונן"(צילום: אורן אהרוני)
 

 

אורן סמדג'ה: "רגע הזכייה במדליה היה רגע עצום עבורי, וביחד עם הזכייה של יעל ארד, היווה פריצת דרך בספורט הישראלי. שנינו שברנו מחסום פסיכולוגי של שנים ארוכות.

אלו היו ימים שלעולם לא אשכח. כיום כמאמן לאומי אני מעביר לחניכיי את מה שאני למדתי - שחינוך, ערכים ודבקות במטרה מביאים גם תוצאות".

 

סמדג'ה התייחס גם להחלטה שהתקבלה לעת עתה לא לצרף את טומי ארשנסקי לסגל האולימפי: "זה לא סופי. עדיין יכולים להמליץ על טומי להצטרף למשלחת. התאהבתי בספורטאי הנבחרת, עשינו עבודה קשה וחזרנו עם הישגים. טומי בחצי מהזמן הצליח לעשות את הקריטריון הבינלאומי".

 

המדליות מאולימפיאדת ברצלונה שמוצגות בתערוכה במוזיאון הרצלילינבלום (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
המדליות מאולימפיאדת ברצלונה שמוצגות בתערוכה במוזיאון הרצלילינבלום(צילום: אורן אהרוני)

 

"אני פונה לחברי הוועד האולימפי לצרף את טומי. יש לכם הזדמנות לתת לבחור צעיר אופק לעתיד, אני יודע שלא תתחרטו על כך. שילובו ב-2012 תשתלם לכולם ב-2016 וזו הבטחה אישית שלי".

 

אלכס גלעדי: "הג'ודו הוא הספורט שבו תוך יומיים עשו יעל ארד ואורן סמדג'ה דברים שאף אחד לא עשה לפני כן - מדליות אולימפיות. מאז אנחנו חוזרים אחרי כל משחקים עם לפחות מדליה אחד, ואנחנו מצפים מאליס שלזינגר ולי קורזיץ' לשחזר את מה שעשה גל פרידמן ולחזור עם מדליית זהב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
משה פונטי, יו"ר איגוד הג'ודו
צילום: אורן אהרוני
מומלצים