שתף קטע נבחר
 

ממשלות העולם דורשות: צנזורה בגוגל

דו"ח השקיפות של גוגל חושף את מספר הבקשות ממדינות ורשויות להסרה של תכנים. על פי הדו"ח, חל גידול במספר הבקשות להסרת תוכן גם ממדינות דמוקרטיות ומערביות, כולל ישראל

מזה כשנתיים, גוגל מוציאה פעמיים בשנה דו"ח שקיפות המרכז נתונים על בקשות להסרת תוכן משירותיה. לפי הדו"ח, חלה עלייה משמעותית במספר הבקשות לצנזורה על תוכן. בחצי השנה האחרונה של 2011, גוגל התבקשה להסיר כ-12 אלף פריטים מעמודי החיפוש שלה או מאתר יוטיוב שבבעולתה, רבע יותר מבחצי הראשון של 2011.

 

"לצערנו, המגמה שאנו מזהים בשנים האחרונות מדאיגה", כתבה דורותי צ'ט, מנתחת מדיניות בכירה בגוגל בבלוג הרשמי. "מאז שהתחלנו לאסוף את המידע, מ-2010, התחלנו לשים לב שסוכנויות ממשלתיות ממדינות שונות מבקשות מאיתנו להסיר תוכן פוליטי שהמשתמשים שלנו העלו לרשת. קיווינו שמדובר רק בעיוות, אך כיום אנחנו מבינים שלא". צ'ו מסבירה שהתופעה מסוכנת שכן היא פוגעת בחופש הביטוי, אך לא רק. "חלק מהבקשות מגיעות ממדינות שלא הייתם מצפים בהן, דמוקרטיות מערביות ששמן לא נקשר בצנזורה".

 

ספרד, למשל, דרשה מגוגל להסיר 270 לינקים לבלוג שהובילו לביקורת על נבחרי ציבור. בגרמניה, גוגל הסירה סרטון מיוטיוב שכלל אזכור לחייל נאצי מאחר ושימוש בסמלים נאצים אסור במדינה. גוגל גם הסירה סרטון יוטיוב שהציג את משפחת המלוכה התאילנדית באור מגוחך, אך סירבה להסיר סרטון בו נראה אזרח קנדי משתין על הדרכון ואז מוריד אותו באסלה, לאחר שקיבלה את הבקשה מממשלת קנדה.

 

בקשות להסרות תוכן הגיעו גם מרשויות בישראל, 77 מתוכן התייחסו לתוצאות חיפוש, 2 התייחסו לסרטוני יוטיוב ועוד כ-77 פריטים קולגו כ"אחרים". לפי הדו"ח, רק 20% הוסר באופן חלקי או מלא.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא רק סין מצנזרת
צילום: רויטרס
מומלצים