הסושייה הכי טובה שאתם לא מכירים: נאמוס
השף המוערך רובי פורטנוי חוזר לבשל במסעדה חדשה במרינה שבהרצליה פיתוח, שכבר מסתמנת כמתנ"ס החדש של עשירי השכונה ושל סלבריטאים נוצצים. בין מנות גורמה מושקעות, מסתתר גם תפריט סושי עשיר ומוצלח במיוחד
לפני 7 שנים התמקמה ברכס החולש על חוף ימה של הרצליה מסעדה בשם רוקה, שנהנתה מהנוף הכי יפה בארץ אך סבלה מאוכל גרוע למדי. הפרט הקטן הזה לא מנע ממיטב סלבריטאי ישראל להתייצב בה מדי ערב. על אף מחיריה הגבוהים, הפכה המסעדה למתנ"ס השכונתי של גבירי הרצליה פיתוח.
עוד בערוץ האוכל:
השרוף: מתכון לקרם הברולה פריזאי
המתכון האחרון: פרידה מד"ר אלי לנדאו
רוקה אמנם נסגרה לפני כחצי שנה, אבל דומה שבעליה, אילן טריגר, החליט להעתיק את המתנ"ס למקום אחר בהרצליה, מרהיב לא פחות: מועדון היאכטות של המרינה. הוא חבר למרינה קבישר היפה מהישרדות, ויחד הם פתחו את מסעדת נאמוס – על שם החוף האהוב על קבישר באי מיקונוס.
אבל לא רק נוף מסמם חושים יש בנאמוס. טריגר וקבישר הביאו למטבחם את השף המוערך רובי פורטנוי, איש קייטרינג "פרי הארץ," שבישל בעבר לשועי עולם כמו קלינטון וסרקוזי. פורטנוי מציג במסעדה החדשה מטבח ים-תיכוני עילי, מוקפד ואסתטי להפליא.
בין הראשונות שתמצאו בתפריט יש סביצ'ה לוקוס בזרעי כוסברה, בצל אדום, כרשה צלויה וקרם חזרת 59) שקלים) סלט סלק צלוי המשלב גם חציל קלוי, רוקט, בצל סגול וארנצ'יני פריכים 48) שקלים), ושלישיית קלמארי – כבוש בבצל אדום ולימון, צרוב עם סלט כרובית, ומטוגן עם קוביות זוקיני 69) שקלים). בעיקריות התרשמנו במיוחד מהסלמון של פורטנוי, שהוכן באופן מושלם והוגש עם קרם בטטה וסלט חם של מנגולד 110) שקלים).
סושי שמצדיק את ההשקעה
ויש פה עוד אופציה קולינרית, קלילה ומשובבת: תפריט נרחב של סושי ברמה גבוהה מאד, שטריגר הביא עימו עוד מימי רוקה העליזים וכולל שלל רולים מושקעים, קומבינציות וסוגים שונים של סשימי וניגירי מדגה טרייה.
התפריט לא זול, אבל התמורה - כמה רמות מעל רוב הסושיות בסביבה - מצדיקה את ההשקעה לחובבי הז'אנר.
כמו שזה נראה עכשיו, שבועות ספורים לאחר שנפתחה, נאמוס כבר משופעת בקהל נוצץ, ועושה רושם שהיא עומדת להיות הלהיט של הקיץ בנוף ההרצלייני.
נאמוס. הצדף 1 (מועדון היאכטות), מרינה הרצליה פיתוח. 09-9511555
לכל הכתבות של שרית סרדס-טרוטינו