שתף קטע נבחר
 

יו"ר גוגל: כשלנו בנסיון להפסיק צנזורה בסין

אריק שמידט, יושב ראש גוגל שמתארח בישראל אמר כי החברה כשלה באסטרטגיה שלה בסין שנועדה להתיר את הצנזורה, אך "ניסינו"

"אנו מאמינים שהאסטרטגיה הנכונה בסין הייתה להיכנס לשם, לעבוד עם האזרחים ושהלחץ מבפנים ישפיע על הממשלה", כך אמר הערב יושב ראש גוגל אריק שמידט המבקר בישראל. גוגל נמצאת בשנים האחרונות במאבק בממשלה הסינית נגד צנזורה של תוצאות חיפוש מצד אחד, אך מחוייבת לפעול לפי החוק המקומי מצד שני.

 

לאחרונה גוגל פרסמה הודעה לפיה היא מתכננת בקרוב להתחיל להזהיר גולשים בסין מפני חסימה, אם הם יקלידו מילות חיפוש שהן בעיתיות בעיני המשטר. על פי גוגל, גולשים בסין חווים בעיות בגלישה בגוגל בשנתיים האחרונות, הם מקבלים באופן תדיר הודעות שגיאה כמו 'דף האינטרנט אינו זמין" או 'החיבור אבד". כאשר הדבר קורה גולשים לרוב לא יכולים להשתמש שוב בגוגל למשך דקה או יותר.

 

הערב אמר שמידט כי "האסטרטגיה הזאת כשלה אבל ניסינו. הצנזורה בסין החמירה, כולל בג'ימייל. יש בסין ממשלת מעקב, רק כי הם יכולים. ממשלת סין ממשיכה לצנזר גולשים שמגיעים לגוגל בהונג קונג". גוגל חשפה מוקדם יותר דו"ח שנתי שלפיו, חל גידול במספר הבקשות להסרת תוכן בשירותי החברה (כמו למשל סרטים ביוטיוב) גם ממדינות דמוקרטיות ומערביות, כולל ישראל.

 

"הבעיה בצנזורה היא שאתה לא יודע שמשהו צונזר. לראייתנו צריך לספק את כל המידע, ועל אנשים לבחור ולהיות סקפטיים, ולבחור איזה מידע לקבל. בשביל מחשבה ביקורתית צריך לראות הכל". שמידט התייחס לשאלה על צנזורה מצד ממשלת ארצות הברית, ואמר "כשממשלה מבקשת לצנזר, הכוונה לבית הלבן, או לרשות השופטת? רק אם בית משפט עם צו מורה עלינו לחסום, נעשה זאת, כי אחרת נעצר. זה נקרא החוק. אנחנו דורשים שכל חסימה תהיה מלווה בצו משפטי, ונילחם על זה בבית המשפט. בעבר נלחמנו בשביל למנוע שחרור של מידע פרטי". 

 

שמידט התייחס גם לתעשיית ההייטק בישראל ואמר כי גם בישראל הצבא עושה ניתוח מידע רב, ואיסוף מידע, וציין כי לפיכך צמח דור של אנליסטים שיודע לדלות פרטים מעניינים ממידע רב. לדעתו, הטלפונים ה"טפשים" ישודרגו בקרוב לחכמים ותהיה מהפכה במידע ובבידור. לוקחים את זה כמובן מאליו בישראל. אבל באפגינסטן ופקיסטן, מדינות שבדרך כלל לא מבקרים בהן, זה משנה את חייהם. מחוסר מידע - לכל המידע בעולם.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אהוד קינן
לא הלך בסין
צילום: אהוד קינן
מומלצים