שתף קטע נבחר

האחים המוסלמים נגד הצבא: "הפיכה נגד העם"

מצרים ממתינה לתוצאות הבחירות ונערכת למחאה לאור החלטת מועצת הגנרלים לפגוע בסמכויות הנשיא. תנועת האחים המוסלמים, שהכריזה על ניצחונה, הודיעה כי תצטרף למהפכנים בהפגנה. חוקר: זו פוליסת ביטוח של הצבא נגד ניצחון האחים

תנועת האחים המוסלמים במצרים מיהרה להכריז בקול תרועה על ניצחון מועמדה מוחמד מורסי בבחירות לנשיאות, עוד לפני פרסום התוצאות הרשמיות, אך במקום חגיגות ניצחון אנשיה נאלצים להתכונן למחאה מחודשת לנוכח החוקה הזמנית שפרסמה המועצה הצבאית. אמש (יום ב') הכריזה התנועה על השתתפותה ב"עצרת המיליון" שאמורה להיערך מחר במצרים ביוזמתה של תנועת 6 באפריל, אחת מהתנועות הבולטת במהפכה שהדיחה את חוסני מובארק.

 

מחאה בקהיר, אמש (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מחאה בקהיר, אמש(צילום: EPA)
 

קריקטורה המתארת את כיסא הנשיא השבור של מורסי ()
קריקטורה המתארת את כיסא הנשיא השבור של מורסי

 

עוד חדשות מהעולם :

אחרי הבחירות: 'היוונים קלטו, עכשיו הקטע הקשה'

האו"ם: אריתריאה מבצעת עינויים והוצאות להורג

לונדון: לחצות את התמזה ברכבל של האמירויות

 

המועצה הצבאית הודיעה כי תעביר את השלטון לידי הנשיא עד סוף יוני, אך במחנה של מורסי לא רגועים. "כמו כל המצרים הופתענו מפרסום החוקה הזמנית של המועצה הצבאית לאחר שהמצרים הסירו את הסיוט הרובץ עליהם והתכוננו להעברת השלטון וכינון דמוקרטיה אחרי תקופת מעבר מבלבלת מאוד", נכתב בהודעה.

 

האחים המוסלמים גם האשימו את המועצה הצבאית בעושק הרשות המחוקקת והמנגנון שמרכיב את האסיפה שאמורה לנסח את החוקה החדשה. "היא בוחרת את חבריה לפי מי שהיא מרוצה ממנו", נכתב בהודעה. "החוקה הזמנית שפורסמה היא הפיכה מלאה נגד הלגיטימיות העממית, החוקתית והמהפכנית".

 

תומכת של מורסי (צילום: AP) (צילום: AP)
תומכת של מורסי(צילום: AP)

 

בפיתול האחרון בדרכה של מצרים לדמוקרטיה, הוציאו אתמול הגנרלים צו שמגביל את סמכויות הנשיא ונותן בידיהם את הסמכות לחוקק, במקום הפרלמנט שפיזרו בשבוע שעבר. הנשיא הבא יהיה כפוף למשך זמן מה למועצה של 20 הגנרלים שהדיחו את מובארק כדי לפייס את המפגינים בשנה שעברה.

 

אחד מתומכי האחים המוסלמים סיפר ל-ynet כי השמחה על "הניצחון" מהולה בעצב: "אי אפשר לתאר את השמחה של התומכים של מורסי כאשר סוף כל סוף נפל המשטר הקודם. אבל לצד זאת יש עצב וצער בעקבות החוקה הזמנית של המועצה הצבאית".

 

מומחים משפטיים במצרים חוששים כי הנשיא הבא עלול להפוך למריונטה של המועצה הצבאית בעקבות הצו. אחמד מכי, סגן נשיא בית הדין לערעורים לשעבר, טען כי החוקה הזמנית תעשה את הנשיא הנבחר לעובד המדינה החלש ביותר במצרים.

 

מורסי מתפלל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מורסי מתפלל(צילום: AFP)

 

מוחמד מאהר אבו אל-עינין, סגן יו"ר מועצת המדינה, אחד משלושת הגופים המרכזיים של הרשות השופטת במצרים, אמר כי הוא צופה שהחלטת המועצה תוליד מאבק חריף מאוד בינה לבין אחים המוסלמים.

 

"זה יותר כמו שלב במאבק כוחות מתמשך מאשר בחירות אמיתיות", אמר לרויטרס אנתוני קורדסמן, שעבד בעבר במודיעין האמריקני ועובד כעת במרכז ללימודים אסטרטגיים ובינלאומיים בוושינגטון. "לא ברור מי ישלוט, מי יהיו המנהיגים האמיתיים, ומי – אם בכלל – מייצג את העם. מה שברור הוא שמצרים לא קרובה יותר ליציבות מאשר קודם".

 

סלמאן שייח, ממכון המחקר דוחא בקטאר, הסביר כי הצו של המועצה הוא "פוליסת הביטוח שלהם נגד ניצחון של האחים המוסלמים".

 

בינתיים מצפים במצרים לתוצאות האמת, שיתפרסמו עד יום חמישי. תומכיו של מובארק בפייסבוק השלימו עם ניצחונו של מורסי והצהירו שיהוו אופוזיציה מולו. ואילו יריבו של מורסי, אחמד שפיק, לא מאבד תקווה. דוברו טוען כי הוא מוביל ב-250 אלף קולות על פני מורסי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת תמיכה במורסי
צילום: EPA
מומלצים