שתף קטע נבחר

 

קצין מילואים ראשי בכנסת: "המדינה לא תומכת"

במסגרת דיון על מוכנות כוחות המילואים לשעת חירום, טען תת-אלוף שוקי בן ענת כי "בחיילי המילואים לא משקיעים די". מפקד פלוגת שריון חשף: "מתוך 30 טנקים, רבע מהם מושבתים". סגן הרמטכ"ל נוה: "אנו במהלך מתקן גדול"

מילואימניקים לא מקבלים מהמדינה את העידוד והתמיכה הנדרשים להמשך שירותם", כך הצהיר היום (ג') תת-אלוף שוקי בן ענת, קצין מילואים ראשי.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

8 קסאמים בשעה, פגיעה ליד צוות לאיתור נפילות

רונה רמון: טיבי מחפש כותרות, אנחנו מדינה אחת

 

במסגרת דיון על מוכנות כוחות המילואים לשעת חירום שנערך בוועדה לביקורת המדינה בכנסת, הדגיש בן ענת כי "תקלות יכולות לקרות, אך אני מוטרד שהמדינה משקיעה בסקטור הפרטי כדי לטפח משימות, ואילו בחיילי המילואים לא משקיעים די".

 

הדיון התקיים בעקבות תלונות של חיילים וקצינים במילואים על שימוש בציוד ישן, מקולקל ומוזנח. "מתוך 30 טנקים רבע מהם מושבתים, מקולקלים ולא כשירים", סיפר אריאל ויינר, מפקד פלוגת שריון, על האימון האחרון שבו השתתף בבסיס צאלים. "במקום להתאמן טיפלנו בהכשרת הטנקים לשימוש".

 

אריק, חייל נוסף שהשתתף באותו אימון, הוסיף כי "מקבלים במילואים ציוד קרוע, אנשי קשר שלא מכירים את המכשירים ונשק שלא יורה. התקלות הללו קורות באופן שוטף, והיום אנו מגיעים עם אוהלים אישיים ואוכל משלנו. היחס המזלזל של הצבא גורם שלא נרצה להגיע לאימון הבא".

 

"הצבא מנצל רק שליש מימי המילואים" (ארכיון) (צילום: מיכאל קרמר) (צילום: מיכאל קרמר)
"הצבא מנצל רק שליש מימי המילואים" (ארכיון)(צילום: מיכאל קרמר)

 

אבי סייג, מפורום מג"דים, מח"טים וטייסים, התריע מפני "תופעה מתמשכת של כרסום בימי האימונים", וטען כי הצבא מנצל רק שליש מימי המילואים שאושרו לו, וכי כמותם ירדה בעשור האחרון לכרבע. "זה כמו ביטוח - כשלא עושים לא מרגישים, אך כשצריך אותו הוא חסר משמעותית", טען.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי), הדגיש את חשיבות הבעת התלונות מצד החיילים ואמר כי מוכנות צה"ל למלחמה נוגעת לכל החברה הישראלית. "חברי הכנסת עומדים לרשותם כדי לבדוק ולחייב את צה"ל להשתפר. בימ"חים אמנם יש שיפור, אך יש חובה לבדוק את האימונים בכלל ואיך כל אימון מנוצל", הוסיף.

 

"הימ"חים שופרו באופן מלא"

סגן הרמטכ"ל, אלוף יאיר נוה, אמר בתגובה כי "צריך לבדוק את מערך המילואים מדי פעם, אך מאז שנת 2007 אנו במהלך מתקן גדול, והיום חטיבות הליבה עומדות על 120-180 אחוזי איוש. לעומתם, בחטיבות הלא קדמיות מתחילה להסתמן בעיה בגידול הדור הבא. הימ"חים שופרו באופן מלא, ציוד

 פרט ומסגרת, והתקלות שתוארו על-ידי חיילי השריון לא מאפיינות את מוכנות הצבא בכללותו. מדובר במקרה יחידי, היוצא מהכלל".

 

נוה סיפר כי בעוד שמפקד גדוד משרת כ-60 עד 70 ימי מילואים בשנה ומפקד פלוגה משרת 30 עד 40 ימים, חייל פשוט נקרא לשבע עד עשרה ימי מילואים בשנה. "שאיפתנו שלכל חייל יתווספו עוד שני ימי מילואים בשנה, ואנו באמצע התהליך. במלחמה הבאה אנו נערכים לעזוב את המשפחה תחת אש, להתגייס תחת אש ולצאת לחזית".

 

תת-אלוף אורן אבמן, ראש חטיבת יבשה במפקדת זרוע היבשה הוסיף כי "אנו שומרים בקפדנות על תוכנית ימי המילואים והאימונים, ומשדרגים את הימ"חים, באמצעי קשר, נשק, ציוד לוגיסטי, ציוד הנדסי, אמצעים לראיית לילה ועוד. בכוונה חיילי השריון לא מתאמנים על טנקים שנמצאים בימ"חים - אלא על אלו המיועדים דווקא לאימונים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"בחיילי המילואים לא משקיעים די". תא"ל בן ענת
צילום: עופר עמרם
מומלצים